Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Bojim se chodit do školy

Od: anonymek* odpovědí: 3 změna:

Dobrý den, píšu jsem ani né z důvodu, že chci poradit, ale že se chci vyzpovídat. (nemusíte to ani číst, mě to jenom trochu pomůže)

Chodím do prváku na střední školu. Když jsem se tam hlásil, tak přijímací zkoušky byly kruté a já doufal, že budu ve třídě lidí, kteří budou mít aspoň nějakou inteligenci... Když jsem chodil na základku byl jsem šikanován od studenta, ani nevim, co proti mě měl, jen mě často psychicky napadal a časem i fyzicky, proto mi šlo o to, abych už šikanu nezažil na střední. Problém je, že existují školy, který májí slabou klasifikaci, tzn. že se tam dostali i hlupáci, protože byli na škole, kde měl každej 1 ze všeho. Takže jsem na střední potkal zas partu asi 6 lidí -> naprostejch idiotů. Denně se bojím chodit do školy, z důvodů psychické i fyzické šikany. Nejde o to, že jsou nějak silní, jde o to že jich je 6 a já jsem tak trochu srab. Jednou mě i chytli a začali mě mlátit do přirození. Nejde o to, že si chci "srát" na hlavu, ale potřeboval bych se přestat bát a někomu jí napálit, to by mi asi zlepšilo reputaci. Když výjdu ze školy, tak to ze mě všechno spadne a snažím si užít zbytek dne. Doufám, že se to jednou zlomí a já se odhodlám někoho zbít, a nebudu se bát chodit do školy. Moc děkuji těm co si to přečetli a ostatním šikanovaným držim palce.

PS: nepište sem, prosím, abych to řekl rodičům, nebo učitelům -> tohle nikdy neudělám, něco ve mě, mi tomu brání (možná poprosím kamaráda o pomoc)

3 odpovědi na otázku
Řazeno dle hodnocení

marenka*
hodnocení

2x

Anonymku. Možná že ostatní řeknou, že Ti radím hlouposti, ale co začít chodit na judo, karate, kick box, či něco podobného? Nejde o to, že se naučíš, jak někoho zmydlit, právě naopak. Zlepšíš si fyzičku, sebevědomí, naučíš se ovládat. Ovládat svůj strach, emoce, vztek. Ono, až se to donese okolí čemu se věnuješ, taky ustoupí do pozadí, ale sám poznáš, že tam jde o něco absolutně jiného, než se stát rváčem, ale pomůže Ti to. *modla*

pu®
hodnocení

1x

No dobře. Tak to nikomu z učitelů ani rodičů neříkej, když myslíš, že to tak bude lepší. Jasně že ti to všichni bdeme vymlouvat, ale nakonec to bude jenom na tobě. Já bych se ale klonila k tomu, pohyboat se co nejvíc ve skpině jiných studentů, aby na tebe nemohli. Přesila proti jednotlivci, to je klasický případ namachrovaných blbečků, kteří mají ohromnou potřebu si něco dokazovat. "Podržte mi ho, abych ho mohl v klidu mlátit."Když budeš i ty mít kolem sebe partu kamarádů, netroufnou si. Máš nějaký kolektiv přátel? A dál bych na tvém místě asi začala dělat nějaký bojový sport, prostě proto, aby ses mohl dobře bránit. Párkárt už jsem tu doporučovala jeden a udělám to zase - krav maga. Přeloženo jako "dotykový boj", je to v konečném důsledku nejlepší sebeobrana na světě. Nemá pravidla, protože ani boj na ulici je nemá. Ale má chytré a účinné chvaty... Jenže já se trochu bojím, že pokud na to budeš sám, vyčíhá si tě napadený někde mimo školu, kde budeš sám i ty, a třeba si vezme na pomoc nůž... Možná přeháním, ale soudě dle popisu se skoro bojím, že ani ne... S tím oznámením si to ještě rozmysli - kdo na zmetky neupozorní, pomáhá jim. Jdeš sám proti sobě a je to věc, kterou je velmi těžké zvládnout sám "zevnitř". Co přestup, nepomohl by? *mala*

doplněno 27.03.11 23:11:

Já jsem od Mařenky neopisovala! A má pravdu - krom toho, že se naučíš bránit, zlepší ti vědomí vlastní síly (resp. schopnosti nebýt jen otloukánek) sebevědomí. Budeš pak i jinak vystupovat a bránit se... Mimochodem mrkni se třeba na film Klass ( kfilmy.cz/... , je podle skutečné události a mrazí z něj v zádech... Nepodceňuj to, nenechávej si to pro sebe...

durancea*
hodnocení

1x

Souhlas s výše uvedeným.

Plus něco míň příjemného, jen můj pohled, nemusí to být pravda, neznám Tě! - jsi typický příklad, kdy i změna školy pořád pro člověka neznamená, že se zbaví šikany. Prostě jsi typ, co MOŽNÁ tu šikanu okolí přitahuje. Je otázkou, zda jsi spíš tichý, nějak odlišný , nebo třeba dáváš i jiným najevo opovržení (znalostmi) - hledám cesty. Prostě závěr dle mého - bohužel - MOŽNÁ bys přitahoval ty agresivní omezence i během dospělého života (v práci, bydlišti). Proto je dobré, že to chceš řešit. Jedno nakopání prdele (pardon) druhým Ti do života nepomůže. Souhlasím s holkami, že máš posilovat sebevědomí třeba nějakým sportem, třeba to nikdy neužít, ale mít větší jistotu i respekt okolí. Zároveň taky myslím, že okruh lidí, co Tě berou (je-li těch blbců 6, na škole je spousta dalších lidí), je nutný - prostě jen tak se občas s někým bavit (ve frontě na oběd, při společném těláku s vedlejší třídou, prostě si udělat okruh známých, ne kámošů, ale jen známých, nenásilně, co vědí - jo, tenhle kluk je pohoda,minule jsem s ním fajn pokecal, prostě aby Tě tak brali ti ostatní ...) . A to dle mého hlavní - pokud něco ze sebe vysíláš, co láká tahle individua, je fakt třeba to s někým probrat: kámoš, starší brácha (pokud není stejný typ), nebo fakt někdo z odborníků, dnes je dost různých poradců a psychologů a není ostuda jít konzultovat (jak se chovat, bránit a hlavně - čím možná vyvolávám zájem agresorů). Pokud si to vyřešíš teď, nebudeš to muset řešit v budoucnu. I kdyby nějaký nestranný kámoš třeba naťukl a poradil, čím to je. A rozhodně si sebevědomí zvyšuj - zájmy, sportem. S blbci se budeš potýkat celý život, každému z nás se někdo někdy smál, ale násilí si dovolovat nemůžou.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]