Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Válečné zpravodajky

Od: barakuda odpovědí: 3 změna:

Ahoj,

ráda bych poprosila o radu, chystám se na psaní bakalářské práce na téma ŽENY JAKO VÁLEČNÉ ZPRAVODAJKY, jenže najednou nějak nevím, jakým směrem se ubírat a co daným tématem chci přiblížit...jednotlivé osudy nejznámějších zpravodajek, ale co víc? Nějaký nápad? Potřebovala bych pošťouchnout...a zda vás napadá nějaká literatura, opět nějakou již mám, ale víc hlav víc ví..děkuju :)

3 odpovědi na otázku
Řazeno dle hodnocení

cocinkamichalka*
hodnocení

2x

V každé BP by neměla chybět praktická část, kde ukážete, co SAMA jste zpracovala. Nevím, kolik válečných zpravodajek znáte, ale bylo by dobré s každou z nich udělat interview (osobně, po internetu), na stejné otázky, které potom můžete analyzovat.

Já jsem se kdysi setkala s paní Petrou Procházkovou, ta je super, je sice pracovně vytížená, ale věřím, že by Vám spolupráci neodmítla. Ale! Musíte mít vše dobře připravené, takové žurnalistky nejsou zvědavé na nějaký amatérismus a měly by dojem, že s Vámi ztrácejí čas.

reeve*
hodnocení

1x

Především si ujasněte, co vlastně chcete vaší prací sdělit.Jistě vám nejde o pouhý levný kompilát na téma "hleďte, mezi válečnými zpravodaji mohou být také ženy". Budete se zajímat o specifické problémy zpravodajek v zemích, kde muži pohlížejí na opačné pohlaví jako na podřadné bytosti? Budou vás zajímat specifická témata, k nimž mohou ženy-zpravodajky získat lepší a komplexnější informace (například postavení žen ve válečných konfliktech)? Nebo se snad zaměříte na specifická zdravotní a bezpečnostní rizika, která ženám zpravodajkám hrozí? Nebo se soustředíte na vliv jejich profese na osobní život?

Zkrátka si zkuste odpovědět na otázku "Proč tu práci vlastně píšu?" (A předem vynechte odpovědi typu "protože chci být Bc" nebo "protože mi téma připadalo snadné".) Nenajdete-li odpověď sama, určitě vám s ní pomůže konzultant (vedoucí) vaší práce.

barakuda
hodnocení

děkuji nějakým takovýmhle směrem jsem potřebovala nakopnout, jen ta praktická část...vydat se někam do válečného konfliktu a zkusit si to :D ne to byl samozřejmě vtip...ale to s interview není zlý nápad..díky oběma ;)

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]