Nejste přihlášen/a.
Debatoval jsem s AI a snažil se dopátrat, kolik hodin výuky klasické kytary mají žáci ZUŠ, kteří se učí klasickou kytaru. Myslím začátečníky. Učebnice která se na ZUŠ používá je učebnice pro prvňáčky od T Stachak. No a AI mi tvrdilo, že oni mají jen jednu vyučovací hodinu týdně. Čemuž odmítám věřit. Možná prý dvě hodiny rozdělené na půl, protože děti nedokážou zcela zmáčknout struny kvůli bolesti rukou či prstů. Ale je fakt, že AI sklouzává k tomu, že třeba najde informace o akustické kytaře a plete si to, že třeba posuzuje ocelové struny místo nylonových. Ta učebnice. V Polsku se uvádí, že je to pro pokročilejší začátečníky. To je možné, protože tam není skoro nic vysvětlené žádná teorie. Žádné diatonické nebo chromatické stupnice, jen noty a pár krátkých poznámek. Nemáte někdo v rodině žáka, který s tím má nebo měl zkušenost a ještě si to dokáže pamatovat? Nebo učitelku? Podle mě to AI má špatně. Není možné, aby žák byl bez vedení po celý týden a učil se třeba jen jednu písničku celý týden. To by totiž za ten rok tu učebnici nestihli. Má 126 stran (nevím co je to za formát, ale je to větší než A4), přitom noty začínají od str. 11. Jsou tam 4 části a ty jsou mezi sebou odděleny jednou prázdnou stránkou s ilustrací.
0x
Predpokladam, ze mas na mysli ZUS v ramci zakladniho vzdelani, ne jako dochazeni do ZUS na odpoledni krouzek.
V tom pripade nejlepe podivat se na dokumenty prislusne skoly, ktere ma prakticky kazda skola na svem webu, do Skolniho vzdelavaciho programu.
Nahodne jsem vybral dve, jednu v Brandyse a druhou uz nevim, protoze uz jsem to zavrel a obe meli u hry na kytaru uvedenou 1h hry tydne a 1h hudebni nauky. Od 1. do 9. rocniku. Ve vyssich rocnicich uz bez te nauky, ale tam zase bylo neco jineho. Od vyssich rocniku tam pak meli dale uvedene moznosti ruznych volitelnych predmetu v danem oboru.
Takze ta 1h hry bude asi standard, ale je to snadno v techto dokumentech pro jednotlive skoly overitelne. Je potreba nezapominat, ze jde stale o ZS, pouze s rozsirenou specializovanou vyukou.
Kdo to mysli vazne, urcite se hre na hudebni nastroj venuje v nejakem krouzku i po skole.
Díky za vyhledání. Tak AI nekecalo. Možná, že kdo to myslí vážně se spíš orientuje na gympl a pak jde na tu konzervatoř. Ty čísla v tabulkách obvykle číslo 1 jsou počet hodin v týdnu? No zkusím se na to podívat. Brandys Stará boleslav
Co je to to přípravné studium? "83
Studium pro dospělé:
Vzdělávací obsah studia stanoví pedagog v návaznosti na vzdělávací potřeby a zaměření
studenta. Plán výuky vypracovaný v souladu se ŠVP zaznamená učitel do třídní knihy. Výuka
se uskutečňuje minimálně v rozsahu jedné vyučovací hodiny týdně. Způsob organizace a
realizace výuky určí ředitel na základě momentálních možností školy.
5.1.21.2 Učební osnovy
PŘÍPRAVNÉ STUDIUM
Žák:
popíše nástroj a jednotlivé struny
vyjmenuje označení prstů pravé a levé ruky
ovládá správné držení nástroje opřením a postavením pravé a levé ruky podle individuálních
fyzických předpokladů
ovládá hru na prázdných strunách
zvládá hru apoyando či tirando dle volby pedagoga
zahraje jednohlasou melodii s alespoň dvěma různými notovými délkami
je veden učitelem k pravidelnému a systematickému cvičení"
V tabulce píšou:
1. ročník
Žák:
využívá znalosti, návyky a dovednosti přípravného ročníku, i pokud jej
nenavštěvoval.
Kdy a kde probíhá ten přípravný ročník?
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.