Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Jak napsat bakalářskou práci?

Od: adam77

Ahoj,
už mi docela hoří termín na bakalářskou práci a upřímně jsem ve stresu.
Mám zatím jen schválené téma, ale jinak nemám skoro nic – ani osnovu, ani pořádně nevím, jak začít psát úvod nebo jak to celé strukturovat.
Navíc pracuju, takže to úplně nestíhám.
á někdo zkušenost, jak se z tohohle dostat, když začínám prakticky od nuly?
Jak jste si dělali osnovu?
Budu fakt rád za jakýkoliv tip nebo radu.

2 odpovědi na otázku
Řazeno dle hodnocení

ell
hodnocení

0x

Mně v tomhle dost pomohl vedoucí práce. Fakt se vyplatí mu napsat – klidně i s tím, že jsi teď na začátku a potřebuješ nasměrovat. Jinak jsem šel úplně od jednoduchého základu – rozdělit si práci na teoretickou a praktickou část, ke každé si napsat pár bodů, co tam chci řešit, a postupně to rozepisovat. Nemusíš hned psát perfektní úvod, ten jsem třeba dodělával až nakonec.
A za mě důležitá věc – snažil bych se vyhnout používání AI na samotné psaní. Dost škol to teď řeší a může to zbytečně přinést problémy při odevzdání nebo obhajobě. Lepší je mít to vlastní, i když to není dokonalé.

ruda
hodnocení

0x

[ Obsah příspěvku byl skryt moderátorem @milancukrar z důvodu porušení pravidel poradny. ]

výtka
Upozornění od sys milancukrar 28. 04. 2026 12:18:42
! Pravidlo Z3: je zakázáno umisťovat do příspěvku reklamu, inzerci a odkazy vedoucí k vlastnímu prospěchu.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2026 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]