Nejste přihlášen/a.
Dobrý den řešíme v rodině takový problém neteř neumí plavat, prostě to tak vyšlo, vzhledem k opakovaným zánětům středního ucha, respiračním onemocněním a pod. nechodila nikdy plavat. Nikdo to nikdy neřešil, my jsme rodina, co nejezdí k moři, neláká nás to, takže to nikomu nevadilo, až teď strašné halo je na střední a neumí plavat. Sice už plavák končí, nesměla do bazénu, protože učitelka se bála, že se neteř utopí a půjde kvůli ní sedět, ale přišla na to, že ji nemá z čeho klasifikovat, takže sestřenice řeší s doktorkou, že má neteř bradavice a s tím do vody stejně nesmí.
Vrátilo mě to v čase o skoro 30 let zpět, já taky neumím plavat, ze stejného důvodu jako neteř a tehdy na té střední byli předvolání mí rodiče, kde jim oznámili, že mě musí naučit plavat, pak nastalo ve škole velké zděšení, protože ani má máma ani táta neuměli plavat, takže řekli profesoru tělocviku, že mě má naučit plavat on, což on nechtěl, protože řekl, že to není jeho povinnost, takže jsem mohl na bazénu pouze přihlížet :D ale popravdě mě překvapuje, že to ti učitelé tak řeší, že jsou v koncích, když zjistí, že mají ve třídě někoho, kdo neumí plavat. Chci se zeptat, zda třeba neexistuje nějaký metodický pokyn ministerstva, jak řešit dítě, co neumí plavat.
0x
Vzhledem k faktu, ze navstevovat jakoukoliv SS neni povinne a i se dost lisi predmety tam vyucovane, dost silne pochybuji, ze by existovala nejaka metodika ci pokyn "shora", jak resit neznalost neceho, co je na ZS povinne.
No a z toho plyne i to, ze jsou ucitele v koncich a resi to. Vyucujici na SS se proste domniva, ze vsichni maji alespon nejake znalosti z povinnych predmetu ZS, at uz je to mala nasobilka, vyjmenovana slova si plavani...
doplněno 17.04.26 23:41:
To ale logicky vyvozujete spatne. Ze nekdo vychodil ZS jeste neznamena, ze nejaka jeho neznalost neni (respektive v budoucnu nebude) problem.
tak to je jasné, taky to k životu nepotřebuji ani neteř, ale pi. uč. si vytvořila v pondělí problém, přitom plavák je od února a už končí, celou dobu to nikomu nevadilo, náhle se objevil problém, přitom na té hodině je přítomna, sedí tam jak blbka, protože jí prý nemůžou pustit o tu hodinu rychleji domů, no ale budiž, ale že až po několika měsících začnou řešit, že musí mít potvrzení od lékaře, že neumí plavat, ale ten takovou blbost samozřejmě psát nebude, tak napíše, že má bradavice a bude to datovat na leden
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.