Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Krokování

Od: niki
Prosím poraďte jak to vypočítat
Krokování
Krokování #2

9 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

1x

Toto jsou materiály určené pro pilotáž, které nejsou bez instruktáže kompletní.

Jejich šíření je zakázáno.

---

Takže je tu přez zákaz šíříte a chcete po lidech vysvětlit nekompletní věci.

no fajn ...

hujerbratr

Gil přez se nepíše ! Přes - zapni si kontrolu pravopisu... když už chceš někoho poučovat - Citace:

Správné psaní není jen otázkou známek nebo školních diktátů, ale také vizitkou každého člověka v pracovním i osobním životě. Text plný chyb může působit neprofesionálně, ať už jde o e-mail, příspěvek na sociálních sítích nebo oficiální dokument. Proto má výuka pravopisu v českém školství dlouhodobě důležité místo.

Ano, odhalil jsi mě. Nejsem profesionální poradce a nikdo mě za to neplatí.

Jen nevím jakou to má spojitost s tím, že dotaz je nekompletní a přiložené materiály se nemají šířit.

hujerbratr

Možná to spojitost nemá žádnou, jako nemá žádnou souvislost s tím, že nejsi profesionální poradce. Dle R jseš zaregistrovaný...

Zaregistrovaný znamená, že jsem si tu založil účet, čili vyplnil email a nahrál jakousi ikonku (která očividně není mou fotografií). Takže teď nick gilhad tady nemůže používat nikdo jiný, můžu klikat na zelené kolečka a někde se počítá, kolikrát mi na zelené kolečko kliknul někdo jiný.

Rozhodně to neznamená, že mě tu za to někdo platí a já to dělám jako profesi.

Takže citace kdoví koho kdoví odkud, bez uvedení zdroje, která tvrdí, že příspěvek plný chyb může (ale nemusí) působit neprofesionálně jako reakce na můj příspěvek s chybou v jednom nedůležitém písmenku, mi přijde jako dost uhozený úkrok stranou, když nikde netvrdím ani náznakem, že jse zde profesionálem a rozhodně nebudu v žádném CV uvádět všechny možné servery, kde se ve volném čase vykecávám. (Ano, toto slovo také není profesionální a ani to nikdo o něm netvrdí.)

A pořád to nemění nic na tom, že autor dotazu by neměl šířit ty materiály.

Ani na tom, že to, co sem dal, je nekompletní.

Když jsem se já na ty šipky kouknul, tak jsem je prostě spočítal, převedl na čísla, znaménka dosadil podle směru, při otočení prostě otočil všechna následující znaménka, čísla sečetl a převedl zpět na šipky, protože mi to přišlo nejjednodušší. Načež z dalšího textu v těch materiálech nejspíš vyplývá, že toto není požadovaný postup, protože je to cvičení na nějaký postup úplně jiný a normální numerické řešení berou jako něco zcela jiného.

Sčítat, odčítat, čist, psát a množiny jsme se učili v první třídě na základce asi tak naráz, o krokování jsem neslyšel jinak, než jako o přibližném určení vzdálenosti, když to přesně nejde, nebo není praktické a chyba v desítkách procent nevadí. Nebo jako o způsobu debugování programů, ale to taky zcela jistě není to, co krokováním autoři materiálů mysleli a ve zde chybějící instruktáži nepochybně popsali.

hodnocení

1x

Hejného metoda počítání, příklady najdete na youtube (např.

Že jsou to materiály určené pro pilotáž bych sem nedávala (stačí při focení zakrýt). Ale jinak je to na 1 brdo a tedy nic tajného.

Hejného úžasná hyper - super - nej metoda pro školáky: chytrým dětem neuškodí, těm na opačné straně spektra nepomůže (spíš naopak). Počítat zábavnou metodou se snažil každý alespoň průměrný učitel matematiky a to je dobře. Pan Hejný to kapku přehnal - ty dobré nápady převzal, ale ta jeho "nadstavba"je podle mě průšvih. To kdybyste se mohli jednou rozhodovat, jestli budete ve škole hlasovat/si vybírat, zda jste pro tuto metodu ve výuce. Ale myslel to dobře a hlavně to dobře zpeněžil.

ty brďo, to je šílený *sok* jako moje děti měly Hejného už někdy před dvaceti lety, ale při krokování opravdu "pobíhaly" po třídě (nebo po chodbě chodily po schodech). z toho množství šipeček na papíře by mě asi vomejvali a i to video je vysvětlováno tak, že si dítě má nejdřív spočítat, kolik šipek dokreslí... tedy přesný opak toho, jak se při krokování učily moje děti. aneb jak do jednoduché metody přenést trochu toho zmatku *poctar* jak metodu založenou na výuce pohybem narvat do lavic a na papír.

hodnocení

0x

Kromě počtu šipek (číslo - jedna hodnota) je důležitý také směr (doleva/doprava - dvě hodnoty).

A dokonce tam máte ještě otočení směru.

Není to ani tak počítání, jako logické doplnění řady podle pravidel předchozí sekvence.

hodnocení

0x

Po pozreti videa : To je co, pre ziveho Satana? To ma detom nejako ulahcit pocitanie? Totalne uletene.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2026 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]