Nejste přihlášen/a.
Dobrý večer,
práve sedím, respektíve stojím vo vlaku, cestujem na internát a uvedomila som si, že som úplne zabudla prezuvky. Staré som si pred Vianocami zobrala domov, lebo som vedela, že dostanem nové, ale tie som nechala doma v chodbe a v rýchlosti som ich tam nechala. Keď vystúpim tak už budú obchody zavreté, nové si teda nestihnem kúpiť, a navyše mám so sebou dosť vecí – kufor, tašku a ďalšie veci – takže aj tak s tým chodiť po meste je zložité. Na internáte sú prezuvky povinné, nesmieme tam chodiť v topánkach nikdy, a už vôbec nie v takomto počasí, takže neviem, čo robiť. Mám samostatnú izbu a zo spolužiakov nebýva nikto blízko, že by mi požičal a aj tak si myslím, že nikto nemá dvoje prezúvky. Nemáte nejaký nápad?
Nevím, jak to tam u Vás vypadá. Pokud máte přístup do šaten, kde nejsou zamčené jednotlivé skříňky, tak si od někoho vypůjčit, kdo právě nepřijel. I kdyby to měly být klučičí. Třeba je doma nemocný, nebo je s rodiči na lyžích.
Další varianta je se podívat do krabice, nebo u školníka kde se nacházejí zapomenuté věci, jestli by tam nebyly volné pantofle.
Jinak si můžete natáhnout svoje teplé ponožky, anebo dvoje tenké. A ty špinavé zítra přeprat, anebo s novýma bačkůrkama koupit i nové ponožky.
Nevím, kam jedete na internát, ale mnohé velké obchody mají do 22 hodin otevřeno a Tesco mívávalo 24 hodin otevřeno (v Praze v Letňanech). Ale chápu, že s báglem se moc nechce cestovat ještě v nočních hodinách.
Na tělocvik do haly nemáte jinou obuv?
Obejděte pokoje na internátu, třeba někdo bude mít ve skříňce náhradní.
Jak se říká, voják se stará, voják má.
Jinak to budete muset v těch dvojích (nebo jedněch silných) vydržet do zítra odpoledne.
Kdo Vás kontroluje, že máte přezůvky?
Pokud nejste pod kamerou, tak se prostě nepřezouvejte. Je sníh, není bláto, boty jsou ze spoda čisté.
Buďte trošku neposlušná a když nemáte nic na přezutí, tak se nepřezouvejte.
Co hrozí?
Nějaký nepříjemný, zlobný tón, zápis?
Pokud nikdo nepráskne, tak risknout.
Nebojte se a riskněte. Naučte se čelit i nepříznivým, nekomfortním situacím a stát za svým názorem (přezouvá se tam tam opravdu každý dospělý, nebo musí jenom žactvo?)
Vím, že se mají předpisy dodržovat, ale zboří se v tomto případě svět? tady hrozí, že když jeden vybočí z řady, tak se naruší kázeň a mohou se příště objevit další rebelové.
Nemusíte poslechnout, co Vám tady píšu, je to na Vás, na Vašem rozhodnutí. Sama vyhodnoťte, co bude průchodné, co zvládnete.
Funguje to tak, že každý ma vo vestibule skrinku na zámok, kde si odkladáme topánky a bundy. Ja sa nebojím toho, že by mi bola zima, lebo v izbe bežne chodím len v ponožkách, ale skôr o to, že budem mať špinavé ponožky, lebo predsa len vo vestibule, na chodbe, v sprche a pri wc nie je úplne najčistejšia podlaha. A telocvik nemáme, tak tu nemám žiadne iné topánky
V tom vestibule kde sú skrinky je vrátnica, kde sedí vrátnik alebo vrátnička a tá to kontroluje a pokiaľ tam nie je veľa ľudí, tak si všimne že namiesto prezúviek mám čižmy. Mohla by som mať z toho nejaký zápis alebo niečo, za nedodžanie internátneho poriadku.
Jsme zvyklí poslouchat, tak nás vychovali, chápu.
----------------------
Možná jenom napomenutí. Ale i zápis byste mohla zvládnout. Pokud nebudete mít další přestupky (kouření, ponocování).
Samueli, Dominiko...jste těma ponožkama posedlý/á. Takový "problém" by neumělo vyřešit dítě možná v první třídě, ale dospělý člověk... jestli potřebujete psát slovo prezuvky, aby se Vám ulevilo, dá se to pochopit, ale proč si kolem toho vymýšlíte romány o tělocviku a černých podrážkách, o nových šedých ponožkách a o zavřených obchodech?
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.