Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Diplomová práce

Od: janca22

Dobrý den,

chtěl bych se zeptat vedoucí diplomové práce mi napsal, abych mu sepsal zásady pro vypracování mé diplomové práce. Poradíte mi prosím, co všechno by do nich mělo být zahrnuto? Dík

9 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

trtr
hodnocení

1x
Zdravím, tak hlavně dodržení citací a autorského zákona u zdrojů, vícero ověřených zdrojů, vlastní přínos (zvláště pokud bude práce zaměřená a nebude rešerše). Použití spisovné češtiny, stylistická a grafická úprava dle ISO,...

hodnocení

1x

Zásady pro vypracování diplomové práce určitě najdete na webu vaší školy, není potřeba nic vymýšlet, naopak se řiďte tím, co po vás chce vaše katedra.

hodnocení

0x
Opravdu chcete psát diplomku a neumíte si to na webu školy a na netu najít? Co je to za školu?
pravnik
Vysoká škola života, s.r.o.
To by mě před lety na právech hnali, kdybych tohle nevěděl a chodil se ptát na tento web…

km
hodnocení

0x

to se musíte zeptat toho vedoucího potažmo své školy, patrně k tomu bude nějaký dokument, nejspíše i veřejný na jejím webu

hodnocení

0x

Ten vedoucí je externista, tedy člověk, který není z vaší školy? Protože jinak nerozumím otázce. Vedoucí diplomové práce z řad pedagogů školy přece dobře ví, jaká pravidla diplomová práce má, jaké jsou požadavky školy...

Tohle je dnes běžný postup, že si vedoucí práce nechá před samotnou diplomkou od studenta toto vypracovat, aby měl jistotu, že se student seznámil s pravidly.

OK, takže takové štábní cvičení. Divná doba :-D.

Dneska nikdo nemá čas se s někým vykecávat. Když jim řeknou, ať si to nastudují, tak se na to vykašlou a diplomku budou 5x předělávat a chudák vedoucí ji bude muset 5x číst. Takhle je aspoň nějaká šance, že se student s pravidly seznámí.
Ono to hodně souvisí s tím, že dnes jsou všechny diplomky online a zpětně zkontrolovatelné, z čehož může mít průšvih nejen autor, ale i škola. Za mě se to prostě založilo do archivu a už ji nikdy nikdo neviděl, tak se daly některé formální nedostatky tolerovat. Dnes by jim to někdo brzy omlátil o hlavu. Nedej Bože by autor šel do politiky.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2026 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]