Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Ukončení Studia na SŠ

Od: vrvr odpovědí: 11 změna:
Dobrý den všem,
již nějakou dobu přemýšlím o ukončení studia na střední škole. Teď jsem v prvním ročníku na oboru elektrikář – silnoproud a již dříve jsem dokončil první ročník na jiné střední škole v oboru ekonomika a podnikání – personalistika. Přijde mi, že jsem dostatečně inteligentní, ovšem nemám téměř žádnou vůli k dokončení studia, i přesto, že prospěchově jsem na tom velmi dobře. Přemýšlím tedy, že studium ukončím a půjdu pracovat. Chtěl bych slyšet, jaký na to máte názor. Děkuji.

11 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

bear
hodnocení

3x

Inteligentní rozhodně nejsi, protože většina dobře placených povolání vyžaduje nějaký ukončený status studia. Právník nikdy nemůže provozovat svoji činnost jako pouze ze ZŠ. Stejně tak architekti, lékaři a i elektrikáři, kteří musí mít vzdělání v elektrooboru.

Ze ZŠ budeš jen šašek v profesích, kde není vyžadováno ani IQ a ani ukončené studium.

Budeš tak maximálně skladník, u technických služeb a nebo po rekvalifikaci blbej prodavač a nebo se staneš mafiánem či drogovým dealerem :).

Jsi prostě hňup, když popisuješ, že máš velmi dobré známky, ale nemáš potřebu dostudovat.

runner2
hodnocení

2x
Co na to říkají tvoji rodiče? Kdyby s tímhle za mnou přišel můj synek tak mu zařídím na 14 dní brigádu na stavbě. Být tam ráno na 6h a dělat pomocné práce. Neblbni a školu nebo učňák určitě dodělej. Pokud to vzdáš, potáhne se to s tebou celý život, pokud ne profesně tak tě to bude štvát ze jsi utekl.

2024
hodnocení

1x

Tak hodně štěstí v práci.

Ruce jsou vždy potřeba. Když budete šikovný, můžete mít příjem vyšší, než kdejaký absolvent VŠ nepotřebného směru a uplatnění.

Hlavně aby Vás práce bavila.

hodnocení

1x

Pokud, jak píšete, jste dostatečně inteligentní, určitě se poctivou prací uživíte. Bohužel, pokud od každé školy ukončíte pouze první ročník, nebude se Vám to do vzdělání počítat a bude na Vás pořád pohlíženo, jako na "záklaďáka." Dobrý prospěch v jediném ročníku Vám nepomůže, pořád budete ten, který "kope za Telecom". Lepší by bylo dokončit jednu školu a doplout k maturitě, než mít z několika škol hotový pouze první ročník. Popřemýšlejte, zda Vám to za to stojí. Vzhledem k tomu, že máte před sebou takřka celý život, byla bych spíš pro jedno ukončené vzdělání, kterým se můžete potom prokázat. Než "devatero řemesel, desátá bída." Jaga.

k2
hodnocení

0x

Kdyz jste dostatecne inteligentni, tak jakou praci po nedokonceni studia SS (tedy se zakladnim vzdelanim) chcete vykonavat?

baruba
hodnocení

0x
Jít do práce je za mě nesmysl. Nejlepší je mít nějaký ,,skill”, řečeno slovy mladé generace, a na tom vydělávat peníze - např. být schopný řemeslník. Věř mi, že zachvíli by jsi toho litoval, že pracuješ - nejspíš by si vykonával nějakou nekvalifikovanou profesi, což - pokud jsi inteligentní nechceš. Leda, že bys byl manuálně zručný a mohl dělat řemeslníka. Být tebou, tak vydržím, školu dokončím - stejně nemusíš dělat elektrikáře po zbytek života, hlavní je - podle mě - dokončit školu.
baruba
Jestli tě fakt nebaví škola, tak jdi na dálkové studium, ať máš aspoň maturitu.

bramburka
hodnocení

0x

Inteligentnimu cloveku musi byt jasne, ze bez vzdelani bude cely zivot delat jen nekvalifikovanou a spatne placenou praci.
Ted to tak mozna nevidis, ale az budes samostatny, tak uvidis, kolik stoji bydleni, jidlo, popr. auto nebo zabava.
Jestli ti chybi penize, muzes uz i ted delat brigady.
A pokud nemas vuli ted ve skole, tak ji nebudes mit ani pozdeji v praci. Dodelej si skolu a pak uz se muzes rozhodnout, co vlastne chces delat! Ne kazdy ma o sve budoucnosti ve tvem veku jasno.

ltz
hodnocení

0x
Budete mít o hodně menší šanci dostat práci. Přednost dají tomu s ukončenym vzděláním. Bude vám z toho divně, plácat se budete od jednoho zaměstnavatele ke druhému a nikde nebudou mít zájem. I to je možné. Byla by tedy škoda nedodělat studium, zvláště když to zvládáte levou zadní.

hodnocení

0x

Drahy "inteligent", aku asi tak pracu budete robit so zakladnou skolou? Podavat roxory na stavbe? Zatahovat do roviny asfalt? Nakladat smetne kose na smetiarke auto?

Podla mna trpite nejakou psychickou poruchou, ked nedokazete udrzat pozornost a ist za cielom. Preco taky inteligent nie je na gymnaziu?

km
hodnocení

0x
je to hloupost. za 5 let sd ru u budete ptat jestli a jak si udelat maturitu.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]