Nejste přihlášen/a.
Já měl upřímně to štěstí, že jsem studoval na přelomu toho, kdy se AI začla využívat více a více. Říkám štěstí, jelikož díky tomu na sobě vidím, jak nemám v hlavě bordel a vím přesně co, jak a kde funguje. To je i mimochodem to, co mají vystudovaní informatici mnohem lépe zvládnuté než "jen" programátoři. Ono upřímně tím, že vystudujete nějaký konkrétní obor/konkrétní problematiku, tak se neučíte programovat - jakože byste se jen naučili, co jak se dělá v nějakém programovacím jazyce. Ba naopak se naučíte z čeho se takový programovací jazyk skládá a jak to celé funguje a potom berete každý programovací jazyk jen jako takový nástroj, jak vyjádřit řešení nějakého problému. Např. já navrhuji složitější webové aplikace/databázové systémy atd. Neříkám, že by mě v tom AI nemohla nahradit, ale rozhodně bych nesvěřil 100 % práce AI, protože vždycky u složitějších aplikací je potřeba přemýšlet/kontrolovat/validovat. Sám AI při programování využívám naprosto běžně a je to jen urychlení práce, ale i tak si dávám dny, kdy AI nevyužívám vůbec, protože to dost otupuje a člověk se odnaučí přemýšlet.
Zkráceně já jsem optimistický a i kdybyste se nevěnoval přímo umělé inteligenci, informatika je tak obrovský obor, že uplatnění určitě najdete.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.