Nejste přihlášen/a.
Dobrý den, mám problém ve škole. Jsem ve třetím ročníku na obchodní akademii. Máme bohužel letos novou třídní, se kterou jsem si vůbec nesedla. Teď jí vadí, že nosím ve škole přezůvky s černou podrážkou, protože školní řád to zakazuje. Jako dobře, ale ujistila jsem ji, že ty balerínky žádné čáry nezanechávají. To jí ale nezajímalo a nařídila mi, abych příští týden měla nové přezůvky. Má na tohle právo? Už mi to trochu připomíná šikanu a nechci si nechat všechno líbit.
To je dotaz prvňáčka? Nejen že na to má právo, ale je to i její povinnost, dohlížet na dodržování školního řádu. Není to její útok na hloupé rozmazlené děcko, školní řád je školní zákon. I pro tebe! Toto nařízení platí ve školách desítky let, od doby, kdy se začaly používat parkety. Bože, jak ty ses s takovým myšlením dostala až na obchodní akademii a dokonce až do 3. ročníku? To je nějaká úpadková škola?
km... Si děláš srandu?
Citlivě jí to vysvětlili ve škole a výsledek?
Děcko z toho udělalo šikanu ve škole a napsalo sem. Šikana je úplně něco jiného. Šikanou by možná bylo, kdyby škola nutila určitou značku bot s bílou podrážkou v ceně 5000kč a vejš, když to bude škola obhajovat k vůli podlaze.
Takže citlivě to jaksi nezafungovalo. Jak jinak to tedy vysvětlit, aby to pochopil i člověk se sníženým intelektem? Necitlivě, aby byly jasné mantinely.
Né nadarmo v různých ústavech a věznicích funguje pouze metoda cukru a biče.
Je to moc necitlivé a tudíž nejlépe chápatelné?
...
Pokud to člověk chápe a nevztahuje si formu sdělení k vlastní osobě, tak přece nemůže být nijak poznamenán. Krom obohacení o pochopení daného problému.
Pokud místo pochopení si to vezme někdo osobně, tak bohužel. Takový to nepochopí nikdy, proč se to či ono dělat nemá a tudíž není socializovatelný. Dříve se říkalo, že rote pro kriminál. Taková malá osobní anarchie ![]()
Od toho je skolni rad, aby se dodrzoval. Nechapu, proc zrovna ty bys mela byt vyjimkou? To by pak mohli vsichni dalsi mit taky vyjimku.
Sikana to neni!
Co učitelé? Jestli jsou výjimkou? Jsou. Na ně se školní řád nevztahuje. Oni se řidí pracovním řádem, který při nástupu podepisují. A ten se od školního řádu liší. Například tím, že to budou oni, kdo budou dohlížet na dodržování toho školního ze strany studentů.
Kidi neumí rozlišovat šikanu a dodržování pravidel.
Tady to celé začíná i končí.
Mě šikanovala učitelka, protože jsem svačil v hodinách.
Nikdy jsem ovšem netápal nad tím, že by mě šikanovala. Věděl jsem, že něco porušuji a lezu jí tím na nervy.
Ty ovšem nechápeš, že porušuješ pravidla a myslíš si, že tě někdo utlačuje.
Pak musíš svobodně odtáhnout na jinou školu, kde to v řádu nemají.
Nebo si zřídit školu sama a nastavit si svá pravidla sama pro sebe i ostatní. ![]()
Toho se 17-18leté dnešní dítě bude bát. Proto se ptá zde. ![]()
Dnešní děti neumí ani zvednout telefon a něco vyřídit.
Umí jen psát na whatsapp, kdy si nad odpovědí popřemýšlí a nebo vyštěknout maximálně 3 slova. Souvislou větu nedají.
To si nedělám srandu. Zrovna dneska jsem měl jeden případad. Opravu nakonec vykomunikoval tatínek za synka.
@bear - No, je-li tatínek významný sponzor školy, případně zaměstnanec některého z médií, mohla by slečna uspět ![]()
@jedubabicka... Bohužel, to máš svatou pravdu. Takto to funguje od nepaměti a ještě dlouho bude. Prachy a moc hejbou vším. Klidně i ústavou
.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.