Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Název poruchy, kdy píšu nečitelně

Od: karel* odpovědí: 12 změna:

Dobrý den,

jak se jmenuje porucha, kdy gramatiku ovládám, ale píšu nečitelně, "škrábu"?

Za odpověď předem děkuji.

Karel Svoboda

12 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

nov
hodnocení

5x

Dysgrafie.

karel*
hodnocení

Dík.

Mnohem srozumitelnější odpověď, než když jsem tu kdysi řešil rozdíl mezi pojmy šance a pravděpodobnost. To ze mě odpovídající udělali nesvéprávného, ale odpovědi jich samých si navzájem odporovaly:) Dodnes si tím rozdílem nejsem úplně jistý, ale tady už to řečit nebudu. Ne že by to byla chyba stránek:)

km
vyznam slov hledejte ve slovniku
km

šance:
význam: příležitost, naděje na úspěch
obecně: poměr pravděpodobností nebo obecněji míra pravděpodobnosti výskytu určité události – příležitost (z francouzského chance)
nadějná situace ve sportovním utkání
opevnění z německého Schanzen "opevnění"

pravděpodobnost:
význam:
míra, s níž určitý jev je pravděpodobný
(v matematice) statistický podíl úspěšných pokusů
(v matematice) obor matematiky, zkoumající pravděpodobnost

A jejich písemné vyjádření?

km

já jsem vám to zde nevypsal morseovkou

hodnocení

Špatně jsem se vyjádřil, asi ta dysgrafie:)

Myslím jejich matematický zápis, např. u hodu kostkou - zápis šance/pravd., že padne konkrétní číslo. Za mě: šance je poměr mé možnosti k opaku, tedy 1:5 (čti 1 k 5), ale ne 1/5 (1 z 5); pravd.: podíl z celku: 1/6 (1 z 6), ale ne 1:6 (1 k 6). Znaky ":" a "/" tu mají jiný význam, než v běžné mat. a čtou se jinak, nelze je zaměňovat. Tehdejší vysvětlení různých uživatelů byla různá a tolik si odporovala, že mi nic nedala.

hodnocení

0x

Něco z té dysgrafie asi bude k řešení. Jen se zeptám, "škrábal" jste jako kocour vždycky nebo až v poslední době. Vynecháváte, přehazujete písmenka, píšete občas zrcadlově? Tohle je nějaká dys. . ., ale je možné, že máte problém s koordinací drobných svalů ruky, jestliže jste psával dříve jinak, než dnes. Třeba nějakou malou mozkovou příhodou, kterou jste "přechodil". *alene* Myslím si, že na lékařské fakultě učí škrabopis záměrně.

hodnocení

Nic z Vašich možností, jen píšu nečitelně - odjakživa, až jsou s tím problémy.

2024
hodnocení

0x
Třeba to není žádná porucha, třeba jste jen obyčejný MUDr.
hodnocení

Ne, sanitář. A vy?

2024
Já také nejsu MUDr., ale píšu velmi podobně jako oni.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]