Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Jake témata jsou u praktický závěrečných zkoušek obor automechanik?

Od: jank odpovědí: 2 změna:
Zdravím, je mi 19 a jsem ve 3. ročníku oboru automechanik. Mistr pořád říká, že u závěrečných zkoušek bude složitější práce třeba rozvody, spojka, převodovka, ale přitom nás k takovým věcem skoro vůbec nepouští. Na praxi většinou jen přihlížíme, moc se toho nenaučíme a nemáme pořádnou příležitost si něco zkusit.
Chtěl bych poprosit někoho, kdo dělal závěrečky v posledních 1–5 letech, co přesně jste měli za úkoly u praktické části a jak to probíhalo. Pomohlo by mi vědět, co můžu čekat.
Jsem z menší obce Potůčky pokud někdo ví o nějakém servisu poblíž, kde by mi třeba dovolili se učit nebo něco dělat navíc, napište mi, fakt bych to ocenil. Díky moc.

2 odpovědi na otázku
Řazeno dle hodnocení

olin
hodnocení

0x

Příbuzný měl letos za úkol překontrolovat tlak v pneu a případně dofouknout na požadovanou hodnotu. Pneu měly tlakové senzory TPMS, takže nejdříve musel zjistit na displeji v autě hodnoty. Jinak mistr prý průběžně říká, co by se mělo dělat u zkoušek

asd1
hodnocení

0x

To chce starej pekáč kde nebude vadit když něco zvoráš, ono pustit začátečníka aby dělal zakázky je vysoce rizikový - za práci servis ručí a pokud zvoráš rozvody tak to neni za pár korun.. Musíš sám aktivně hledat po okolí, zjistit kdo je dobrej a mezi nima kdo bude ochotný učit tě. Nebo si pořídit nějaký auto "za odvoz" a trénovat na něm, případně u servisu montorat auta který jdou na vrakáč, nebo si na tom vrakáči domluvit rigádu na rozebírání...

Nejen servisy ale spousta lidí si auta spravuje sama, mezi nima jsou i takový který běžný servis s přehledem strčí do kapsy.. Ovšem taky spousta lemplů a lam (a to i v servisech)

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]