Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Mám pokračovat v té samé škole, či jít na jinou od začátku, nebo jít na re. kurz

Od: karel25® odpovědí: 8 změna:
Dobrý den. Mám otázku či pokračovat ve škole, kde již jsem ztratil motivaci, zájem, určití žáci mi tu udělali peklo, a někteří učitelé mi nedůvěřují a scházejí mě na nižší úroveň?.? Již jsem skoro na konci studia, ale nevím teď co dál, mám stav vyhoření, zmatku a sebe-nedůvěry. Proto se ptám jestli pokračovat, či jít na obor který mě zaujal a bavil už dřív než tento daný obor, a nebo si udělat jenom rekvalifikační kurz?

8 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

2x

Školu dokončit, zdravotní problémy řešit s lékařem.

yarda1
hodnocení

1x

Jdi tam nevím kam přines to nevím co. Moje křišťálová koule je zrovna v záruční opravě, tak nevím co je to za školu, za obor a kolik ti toho ještě zbývá do konce. Rozhodně dokončit.

Pokud chceš nějakou rozumnou radu, tak doplň nějaké informace. Tak třeba i jaké pracovní uplatnění budeš mít když tu školu úspěšně dokončíš.

Tvůj dotaz mi připomíná vtip:

"Maminko já nechci jít do školy. Kluci se mi posmívají, holky mě ignorujou, učitelé mě nenávidí."

"Synku do školy jít musíš, když jsi tam ředitel."

k2
hodnocení

0x

A neni koncem zari uz trochu pozde toto resit? Nebo mate zjisteno, ze na ten jiny obor by Vas ted jeste prijali?

hodnocení

0x

@karel25 - Již jsem skoro na konci studia

Svého dítěte bych se v tom případě ptala, jestli není škoda zahodit odstudované roky, když cíl je na dosah. Jakákoli ukončená škola je výhoda pro další možnost až už jiného studia (kde motivace může taky za čas zmizet) nebo i té rekvalifikace. Lidově řečeno - vždycky je lepší ten "papír" mít.

bear
hodnocení

0x

A o jakou školu se jedná odborná, umělecká nebo gympl? Čím by jsi končil? Výučním listem nebo maturitou.

Na jakou rekvalifikaci by jsi šel?

km
hodnocení

0x

dokončit

a dle vyjádření a mých zkušeností to vypadá, že jste školu zanedával

mll
hodnocení

0x

Určitě dokončit. Jinak zahodíte předešlé roky studia. Až to dokončíte (nebo třeba už v průběhu), řešit co dál, jestli na ten obor, co Vás baví víc, nebo někam jinam, nebo prostě makat. Ale hlavně dodělat, co je rozjeté, zvlášť pokud jste ve finále.

Je to zajímavé, prošel jsem několik škol (jsem vyučený, mám průmyslovku a pak vysokou) a vždy to bylo naopak. Na začátku děsná blbárna a jak jsme se začli dostávat k odborným věcem, tak to začínalo být čím dál lepší. Navíc pak do sebe věci začly zapadat. Třeba na tom učňáku, celý první rok zámečnický výcvik, takže pilování, řezání, to mě vyloženě ničilo. Pak další roky konečně pořádná praxe v elektrice a protože mistři dělali meouchy, tak opravdu reálná elektrika ne jenom nějaké ty cvičné stěny a cvičné motory (motory šly oficiálně přes školu, mistrová na navijárně neměla koule na to to dělat jako melouch). Na vysoké pak poslední roky jsme měli toho dost, co se překrývalo, takže se pak člověk neučil odděleně na 6 zkoušek, ale co se učil na jednu, pomáhalo i při druhé.

Motivace je teď jasná - dodělat školu.

Spolužáky tolik neřešit, ti o tom nerozhodují. S učiteli je to horší. Ty je potřeba nějak zvládnout.

hodnocení

0x
Dobrý den,za mě dokončit. Než začínat někde znovu od nuly

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]