Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Nerespektovani alergie v MŠ

Od: emmi90 odpovědí: 4 změna:
Dobrý den, ráda bych Vás poprosila o názor
Mám dítě ve školce již dva rokem a po tuto dobu tam máme papír od doktora že má alergii na kravskou bilkovinu takže nesmí ani bezlaktozove věci
Jelikož tam pracují úplní tataři a nechápou rozdíl laktoza že není to stejné co alergie což se učí na základní škole
I přes několikatou prosbu ode mě tisknutí jídelníčku na daný týden, když může oběd tam ji tam když má něco co nesmí tak mu nosím obědy já, dostal minulý týden jogurt a otekl mi hodně v obličeji.
Když jsem to ukázala paní učitelce ta mi řekla že ani nemusím jelikož ji to nezajímá, což by docela mělo když to zpusobili
Otec mi dělá peklo ohledně toho že chci změnit školku kvůli opakovaným zdravotním rizikům u dítěte (dle něho aby to vypadalo jako že pochybení nenastalo tak prý chci měnit školku jelikož si nesedime s učitelkou), jak jinak
Já i chápu že se každý splete ale já je na tom téměř obden upozorňuji a stejně dostane jogurt
Má rodič právo si stěžovat že u ředitelky popřípadě u jejího zřizovatele
Všem díky a hezký den

4 odpovědi na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

0x
Samozřejmě že to máte řešit u nadřízených. To bych ostatně udělal již dávno.

Jak píše libor... Také postupně učte dítě, co smí a co nesmí. Když dostane ve školce normální jogurt, mělo by ho odmítnout, že mu po něm bude špatně.

hodnocení

0x

Jsem vysloužilou učitelkou, cca 35 let služby ve školce. Nevím, jak si to představujete, prosím, nesnažím se být jedovatá, ale jen by mě oravdu zajímalo, jak byste to řešila vy, když ve škoce, do keré chodí cca 100 dětí+15 dospělých, je tam jedna kuchyně, 2sklady, 3 lednice, do které objednává hlavní kuchařka spousty jídla, které má předpisově uložené. Hlavní kuchařka dělá jídelní lístek, který ji většinou kontrolují a shvalují výživoví poradci. Všechno musí být dostatečně výživné a chutné a čerstvé. Jak byste, v takové situaci řešila 1 dítě s mimořádnými ožadavky? Denně, nejen párkrát. Kolik je pracovních dní v roce? Tedy to celé 3x denně? *alene* A to ani nebudu vzpomínat to, že jsou jídla, ketré děti nemusí, nerady jí, ale jejich sklatba je pro zdraví nutností a je na kuchařce, jak to upraví, aby děti snědly. Ony by nejraději kuřízek a brkaši. Ale lze to?

Jen tak, pro zajímavost. Když v rodině obědváme, já jsem vždycky poslední, protože když jsem šla do důchodu, tak jsem si slíbila, že budu jíst a nebudu do sebe jídlo házet velkým tempem, jenom abych mohla dokrmovat děti, i když pomáhají krmit školnice a mnohdy i kuchařky. A v celém tom bláznci, i když nádherném a milovaném, dávat pozor na jedno dítě, které má alergii. Nejsem jedovatá, nesnažím se vás o něčem přesvědčovat, ale jen bych si přála, abyste se zamyslela.

emmi
hodnocení

Dobrý den, Vážená paní
Tak Vás bych chtěla aby moje dítě mělo za učitelku,
Když tam máte papír od lékaře že hrozí riziko anafylaxe což od toho nebylo teď daleko a že nesmí mléčný věci, nosím tam vytištěný jídelák kde píšu viz prosím pečivo donesu plus šunka donesu a oni mu donesou jogurt tak to asi nebude chyba v rodičích ale ve školce
A obědy mu nosím jestli umíte číst, to tam mám jako sedět 4 hodiny a dohlížet dle Vás asi na učitelky jestli mu nedají jogurt
To je i dle zřizovatele školky závažné pochybení
A 18 děti na dvě učitelky je vlastně opravdu strašně moc práce že, ona na něj koukala a nechala ho to jist to Vám přijde jako správný přístup, tak to jste možná jediná!
Nashledanou

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]