Nejste přihlášen/a.
Jsem vysloužilou učitelkou, cca 35 let služby ve školce. Nevím, jak si to představujete, prosím, nesnažím se být jedovatá, ale jen by mě oravdu zajímalo, jak byste to řešila vy, když ve škoce, do keré chodí cca 100 dětí+15 dospělých, je tam jedna kuchyně, 2sklady, 3 lednice, do které objednává hlavní kuchařka spousty jídla, které má předpisově uložené. Hlavní kuchařka dělá jídelní lístek, který ji většinou kontrolují a shvalují výživoví poradci. Všechno musí být dostatečně výživné a chutné a čerstvé. Jak byste, v takové situaci řešila 1 dítě s mimořádnými ožadavky? Denně, nejen párkrát. Kolik je pracovních dní v roce? Tedy to celé 3x denně? A to ani nebudu vzpomínat to, že jsou jídla, ketré děti nemusí, nerady jí, ale jejich sklatba je pro zdraví nutností a je na kuchařce, jak to upraví, aby děti snědly. Ony by nejraději kuřízek a brkaši. Ale lze to?
Jen tak, pro zajímavost. Když v rodině obědváme, já jsem vždycky poslední, protože když jsem šla do důchodu, tak jsem si slíbila, že budu jíst a nebudu do sebe jídlo házet velkým tempem, jenom abych mohla dokrmovat děti, i když pomáhají krmit školnice a mnohdy i kuchařky. A v celém tom bláznci, i když nádherném a milovaném, dávat pozor na jedno dítě, které má alergii. Nejsem jedovatá, nesnažím se vás o něčem přesvědčovat, ale jen bych si přála, abyste se zamyslela.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.