Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Rekvalifikace při zaměstnání

Od: zuzluk35 odpovědí: 8 změna:
Dobrý den, sehnal jsem si rekvalifikacni kurz, bohužel ale resim dilema jak ho vystudovat když pracuji pouze na 1 směnu a výukové dny jsou ve středu když mám byt ještě v praci. Zaměstnavateli to nechci říkat protože mu do toho nic není. Máte nejaky typ?

8 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

2x

A co chcete v tomto vymýšlet? Buď budete pravidelně simulovat nějaké zdravotní problémy, což jistě neprojde bez povšimnutí, nebo musíte s pravdou ven a dohodnout se.

asd1
hodnocení

2x
Jedno zmala legálnich je preplatit lektora aby hakoval i odpoledne nebo o vikendu.
Vzhledem k tomu že to máš v pracovní dobe tak do toho zaměstnavateli je hodně. Si domluv neplaceny volno. U mě bys za podfuky měl vyhazov.

hodnocení

0x
Tip v jakém smyslu? Jakou si vymyslet výmluvu, proč chcete každou středu dovolenou, nebo neplacené volno? Něco jako že máte nemocnou tetičku a v rodině se střídáte při jejím opatrování? :)
zuzluk35
hodnocení

Nemusi zo byt nutne vymluva... předpokládám ze někdo zdejší bude mit zkušenost popř radu ze dělal rekvalifikaci pri zamestnani ..

hodnocení

0x

Jistě pár lidí dělalo při zaměstnání rekvalifikaci, nebo studovalo, třeba dálkově, ale troufám si tvrdit, že většinou s požehnáním. Ten zaměstnavatel musí vyčlenit jiného pracovníka za Vás v den, kdy budete chybět.

Zkušenosti se zatloukáním/vymlčením asi nikdo mít nebude.

Jak dlouho bude kurz trvat?

Jediné co lze je vzít si dovolenou a potom neplacené volno. Případně sick day/indispoziční volno. Ale to jistě víte.

zuzluk35
hodnocení

3.5 měsíce... odcházel bych dříve ze zaměstnání takže by to jít melo ale nechce se mi to moc nikomu rikat. Asi mi rozumíte...

Otázka je, jestli Vás na ten den uvolní. Hm, tedy ke konci roku.

Zase lidé ve vedoucích pozicích nejsou úplně hloupí a dají si 1+1 dohromady, nějaké podezření, nějaká šuškanda a vyjde vše najevo.

Lidé ze zaměstnání odcházejí, když jim něco nevyhovuje, nebo se naskytne lepší příležitost. Stejně musíte podat nějakou výpověď, nebo se dohodnout. Pokud budete ve výpovědi (2 měsíce) tak snad ještě platí, že mátenárok na volno určitý počet dní na hledání nového zaměstnání. Tak to byste potom mohl také využít.

590/2006 Sb.,

Jedná se o půl dne v týdnu, kdy se po domluvě dají půldny sčítat, např. tedy jeden den za 14 dní. 2 dny za měsíc.

kedul
hodnocení

0x

Máte rehabelitace a nechcete si brát neschopenky a budete si to nadělávat?...

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]