Nejste přihlášen/a.
Ahoj chtěl bych se zeptat mám ukončené střední vzdělání ale maturitu jsem neudělal je nějaký způsob si jí někde dodělat
,nebo jít třeba na nástavbu?nechce se mi jít znova na 4 roky! děkuji za odpovědi
mám ještě nějaké možnosti nebo sem do podělal
Studoval jste střední školu s maturitou a neudělal maturitu? Nebo jste měl odbornou školu bez maturity? Pokud jste měl školu bez maturity, není problém sehnat si nějakou nástavbu, která bude zakončená maturitou. Můžete ji studovat i dálkově (třeba jen jeden den v týdnu, ale je to samozřejmě náročnější). Problém by mohl být jedině s oborem, který možná nebude přímo navazovat na ten váš. Pokud jste ale studoval střední školu s maturitou a maturitu neudělal, ani na druhý pokus a nezopakoval si čtvrtý ročník, abyste to mohl zkusit znova, máte ukončené pouze základní vzdělání a obávám se, že vysvědčení ze třeťáku vám na přijetí na nástavbu stačit nebude.
studoval jsem střední školu ale u maturity sem vyhořel i napodruhé takže mám jen vysvědčení ze ukončeného 4-tého ročníku.
vypadá to blbě s mými šancemi
k tomu opakování 4-tého ročníku - mě bylo řečeno po druhém nezdaru že to není možné opakovat ,jestli to nevědí ani učitelé tak to je to české školství na ... ,furt si stěžují na pěníze a když potřebujete poradit tak nic.
Tak to je zvláštní, u nás ročník opakovali. Možná, že byste se mohl optat ve škole nebo na úřadu práce. Tam vám určitě dají další informace o tom jaké máte možnosti. Kdybyste zkusil střední znova, mohou vám uznat předměty. Možná by vás na některou vzali i třeba do druhého ročníku, kdybyste udělal nějaké rozdílové zkoušky. Pokud nemusíte jít do práce a na vzdělání vám záleží, nezbývá vám než to zkusit znovu. Střední školu nebo učební obor a pak nástavbu. Takhle máte opravdu jen základní vzdělání.
doplněno 24.03.11 09:39:Zkuste se podívat sem:
Případně si zde můžete podat i dotaz.
hejnik,zákony se dost rychle mění.Záleží na tom kdy a podle jaké vyhlášky jste maturitu skládal. Záleží i na tom, z kolika předmětů jste maturitu neudělal. Vaše nynější možnosti by měl určitě znát ředitel Vaší (bývalé) školy.
doplněno 24.03.11 10:07:pokud jste vyhořel už 2x, myslím, že Vaše možnosti jsou tím vyčerpány. Záleží už jen na řediteli školy ( a Vašich studijních výsledcích z jednotlivých ročníků), zda by Vás přijal znova jako studenta a do jakého ročníku by Vás zařadil. Nemusí to být nutně ročník první. K.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.