Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Střední vzdělání bez maturity

Od: hejnik odpovědí: 5 změna:

Ahoj chtěl bych se zeptat mám ukončené střední vzdělání ale maturitu jsem neudělal je nějaký způsob si jí někde dodělat

,nebo jít třeba na nástavbu?nechce se mi jít znova na 4 roky! děkuji za odpovědi

mám ještě nějaké možnosti nebo sem do podělal

5 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

gp*
hodnocení

0x

Studoval jste střední školu s maturitou a neudělal maturitu? Nebo jste měl odbornou školu bez maturity? Pokud jste měl školu bez maturity, není problém sehnat si nějakou nástavbu, která bude zakončená maturitou. Můžete ji studovat i dálkově (třeba jen jeden den v týdnu, ale je to samozřejmě náročnější). Problém by mohl být jedině s oborem, který možná nebude přímo navazovat na ten váš. Pokud jste ale studoval střední školu s maturitou a maturitu neudělal, ani na druhý pokus a nezopakoval si čtvrtý ročník, abyste to mohl zkusit znova, máte ukončené pouze základní vzdělání a obávám se, že vysvědčení ze třeťáku vám na přijetí na nástavbu stačit nebude.

hejnik
hodnocení

studoval jsem střední školu ale u maturity sem vyhořel i napodruhé takže mám jen vysvědčení ze ukončeného 4-tého ročníku.

vypadá to blbě s mými šancemi

k tomu opakování 4-tého ročníku - mě bylo řečeno po druhém nezdaru že to není možné opakovat :( ,jestli to nevědí ani učitelé tak to je to české školství na ... ,furt si stěžují na pěníze a když potřebujete poradit tak nic.

gp*

Tak to je zvláštní, u nás ročník opakovali. Možná, že byste se mohl optat ve škole nebo na úřadu práce. Tam vám určitě dají další informace o tom jaké máte možnosti. Kdybyste zkusil střední znova, mohou vám uznat předměty. Možná by vás na některou vzali i třeba do druhého ročníku, kdybyste udělal nějaké rozdílové zkoušky. Pokud nemusíte jít do práce a na vzdělání vám záleží, nezbývá vám než to zkusit znovu. Střední školu nebo učební obor a pak nástavbu. Takhle máte opravdu jen základní vzdělání.

doplněno 24.03.11 09:39:

Zkuste se podívat sem:

app.edu.cz/...

Případně si zde můžete podat i dotaz.

karina*
hodnocení

0x

hejnik,zákony se dost rychle mění.Záleží na tom kdy a podle jaké vyhlášky jste maturitu skládal. Záleží i na tom, z kolika předmětů jste maturitu neudělal. Vaše nynější možnosti by měl určitě znát ředitel Vaší (bývalé) školy.

novamaturita.cz/...

app.edu.cz/...

doplněno 24.03.11 10:07:

pokud jste vyhořel už 2x, myslím, že Vaše možnosti jsou tím vyčerpány. Záleží už jen na řediteli školy ( a Vašich studijních výsledcích z jednotlivých ročníků), zda by Vás přijal znova jako studenta a do jakého ročníku by Vás zařadil. Nemusí to být nutně ročník první. K.

hejnik
hodnocení

to už je to nějaký ten pátek ,přesně před dvěma lety ,ale už makám takže do školy mě už nikdo nedostane ale třeba kdyby šlo jít na nějakou dálkovou to byl určitě zkusil

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]