Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Nepřípustné chování učitele

Od: bu odpovědí: 47 změna:

Dobrý den, chodím na jednu nejmenovanou střední školu v Pardubickém kraji. Jsem zde maximálně spokojen, známky mám dobré, vše ale kazí jedna učitelka. Jedná se o fyzikářku, které když jsem dnes odevzdal test pouze přibližně 10 sekund po předem stanovené lhůtě (jen jsem ještě dopisoval své jméno), tak mi automaticky dala za 5. Na můj dotaz proč to udělala odpověděla následovně: "Víš co? chodíš do normální školu, takže se chovej normálně. Tvojí povinností je test odevzdat. Jelikož jsi ho odevzdal pozdě, tak máš pětku!". Když jsem jí řekl, že to je mírně přehnané, tak jen odpověděla: "no, dobrý..." (asi jí došly argumenty) a odešla do kabinetu. Kdyby to byly například dvě minuty, tak neřeknu ani slovo. Ale blbých 10 sekund? To ale ještě není vše. Nedávno, když si jeden spolužák v její hodině jen odkašlal, tak ho ihned i přes spolužákovu omluvu poslala k tabuli a naší třídu jako celek označila zvířaty, která se neumí chovat. Ano, to vše jen kvůli odkašlání. To ale jetě pořád není vše. Nedávno totiž předvedla následující: Mám jednoho spolužáka, který špatně vidí a rozlišuje barvy, o čemž zmíněná učitelka ví. I přesto ale nechala tohoto spolužáka číst část barvami rozlišeného textu a ještě mu řekla "Barvoslepej, čti!"

Jaký na toto všechno máte názor? Dle mě je takové chování ze strany učitele neprofesionální a absolutně nepřípustné. Možná se ale pletu... Nejsem typ člověka, který by si stěžoval kvůli každé hovadině, toto už ale opravdu zásah potřebuje...

doplněno 19.09.25 22:05:

Ještě jsem zapomněl dodat, že nám tato učitelka nedávno dala úplně jednoduchý test s převody jednotek (Ano, opravdu). Zadání testu znělo takto: "Převeďte na základní jednotky vhodné k dosazení do vzorce". Vše jsem udělal přesně podle zadání, převedl jsem vše na základní jednotky. Test byl bez chyby, i přesto mi z něj ale dala za tři, protože by se jí prý ve vzorci více líbilo 200 g převedených na 20 dkg, než na 0.2 Kg (20 dkg je prý do vzorce vhodnějších). Upozorňuji, že v zadání bylo napsáno PŘEVEĎ NA ZÁKLADNÍ JEDNOTKY VHODNÉ K DOSAZENÍ DO VZORCE. Nevím teda, co jsou podle ní jednotky vhodné k dosazení do vzorce (na to odpověd vymyslet nedokázala) a proč teda do zadání píše ještě "převeď na základní jednotky", když základní jednotka hmotnosti podle ní není vhodná k dosazení do vzorce.

47 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

5x

Vitajte v realnom svete dospelakov, kde nie je ziadna spravodlivost a pravidla pre kazdeho. Fyzikarku berte ako zivotnu pripravu na sefa vo firme, ktory vam najde vzdy nejaku chybu a zoskrta premie. To, co vam teraz pripada ako strasna krivda a nespravodlivost, vam bude po rokoch pripadat ako zabavna prihoda zo skoly.

Ste teraz na malej zivotnej krizovatke a mate na vyber, ci spor eskalovat a stazovat si alebo nejako tou fyzikou preplavat.

hodnocení

5x

Já jsem přesvědčená, že by ses měl starat o sebe a ne sledovat, komu co učitelka řekla nebo provedla. Je taková na všechny a ne jen na tebe, nezasedla si na tebe. Uvědom si, že nejsi malé dítě, ani napravovatel, ani mstitel. Nauč se a chovej se tak, aby k tobě neměla výhrady. Jsi už dost velký, nikdo tě věčně nebude za ručičku vodit a předžvýkávat ti potravu. Ber to jako otužování, něbuď měkej! Dospělí v celém světě, za všech věků k sobě nebyli pouze a jen milí a vstřícní. Nauč se brát život tak jak je a jde. Důležité je: Nepoprdět se z ničeho a z nikoho!

smode2

A přesně díky tady tomu nicnedělání a akceptování nespravedlnosti a křiváren na vlastní osobě si potom, až tazatel vyroste, bude svoji frustraci kompenzovat také na někom slabším - na dítěti, podřízeném atd. Stejně jako to dělá tady ta frustrovaná paní učitelka co by zasloužila pár facek aby se uklidnila. Ne, takové chování není normální a akceptovat jej je nepřípustné.

km

přesně, hlavně držet hubu a krok! nějak mi tenhle váš názor připomíná školství (a vlastně celý "systém") před rokem 89, čím to asi bude...

km, skutečně? A ty reportáže, jak děcka šikanovali a mordovali učitelku, učitele? Ze které doby to je? Já bych vám moc přála, zažít alesúpoň hodinu jako pedagog. Moc by mě zajímalo, jak byste je laskavě a s rozumem zvládnul a nejen to, opravdu je naučil. S láskou byste vzpomínal na učitele Igora Hnízda!

Omlouvám se: Děcka šikanovala, mordovala.

km
1/ nemusite mi to prat, je mi prano
2/ nevtahujte sem nesouvisejici s dotazem, nebo vy mate pocit, ze v tazatelove tride tu ucitelku sikanujou?
kovadlina
@babkazov
"Dospělí v celém světě, za všech věků k sobě nebyli pouze a jen milí a vstřícní. Nauč se brát život tak jak je a jde. Důležité je: Nepoprdět se z ničeho a z nikoho!"
To chce potlesk

A neni načase začít něco dělat jinak, když se věky nic nezměnilo a vede to jen k dalšímu násilí, na které se pohlíží jako na normální věc uz při trestání dětí doma?
Bezmoc často vede k násilí a to jen k dalšímu násilí. Je toho málo z čeho už se lidstvo mohlo poucit a jede si dal ve stejných kolejích, to násilí ve školách někde vzniklo to neni že se nekdo jednoho dne špatně vzbudí to se někde něco tak dlouho přehlíží neřeší nechává svému osudu az to nekdo nevydrží. Tady se odjakživa vse resi az se neco stane ...
Hlavně že se všude agituje a nabádá veřejnost ke všímavosti a pozornosti k okolí dění v něm.

Kovadlino, jen zamyšlení. Jak chcete rozlišit "všímat si" a nebo stolkovat, sledovat, míchat se do něčího života. Můžete mít miloony hodných lidí a několi jedinců doma pochopilo, že je potřeba si napravit sebevědomí agresí a nadvládou. A 2 bebo 3 takoví "chudáci" pokřivení výchovou a rodinou, určí jak se celý svět bude dívat na celou generaci. Šmahem nelze obsáhnout všechno z jedné vody načisto.

jawacek350

Bože babko! Vy už raději nic nepište! Víte prdlajs, co se u nich ve třídě děje, toho člověka trápí nevhodné chování učitelel a vy ho za to sepsujete. Běžte už někam... fakt... *ee* Přesně vím, o čem píše, mám pocit, že někteří lidé (učitelé) si rádi vychutnávají mít moc nad druhými a řídit je dle své libosti... Bohužel.

hodnocení

3x
V reálném životě budeš muset neustále vycházet s lidmi, kteří nejsou dokonalí. Lidé si často myslí, že ti ostatní kolem nich by dokonalí být měli a svět by k nim měl být spracedlivý. Obzvláště by měli být dokonalí učitelé, úředníci, pošťáci, doktoři, automechanici a vůbec řemeslníci.. No, tak ne, fakt všichni domonalï nejsou. :)
asd1
To má stahnout vocas a nechat se sikanovat? Ještě jde pochopit že o 10 vterin nestihl limit, ale zneužít barvoslepost k zesmesneni je těžce přes caru. Zakladni jednotka je kilo tam ucitelka nemá pravdu a poškodila ho.
Skryte nahrát může, jen to nesmí zveřejňovat na sítich nebo ukazovat kamosum, ale pouze předat tridnimu prip řediteli prip skolni inspekci jako doplněni že si nevymysli.
Proti trojce bych se odvolal, kilo je správně a zadání splnil, je to na papíře takže tam je dokazování jednoduchý.
Dá se čekat že se začne mstit, takže je třeba být silná osobnost která se nesesype ale poradi si s tím. Pak tu ucitelku nakonec vyhodi.
jawacek350
08.10.25 13:13

hodnocení

2x

Bylo by vhodné slyšet i druhou stranu ...tedy fyzikářku; pak by bylo možno sdělit svůj pohled na věc ...

bu
hodnocení

K tomuto bych dokázal vytvořit audionahrávku, kdybych jí však předem na skutečnost, že jí nahrávám (ze zákona povinné) upozornil, tak by se vyjadřovala jinak. když jí na skutečnost, že jí nahrávám neupozorním, tak nahrávku sice získám, ale poruším zákon. Zatím mám pouze svědectví spolužáků, což je ale lehce ovlivnitelné. Jak dále postupovat opravdu nevím, bez důkazů to bude jen při případné stížnosti tvrzení proti tvrzení...

dann

Můžete vysvětlit ten význam vyjádření druhé strany? Samozřejmě to nemyslím útočně, jen mě to zajímá, často to vidím i v jiných příspěvcích a nechápu to. Resp. v tom nevidím důvod - amatérská poradna, kde člověk chce poradit. Jestli mluví pravdu, třeba mu to pomůže, když lže, tak mu to prostě nepomůže. Když by to člověk chtěl řešit nějakou mediací, rozumnou domluvou, tak k tomu jsou úplně jiné způsoby pomoci.

km

dann: jinak řečeno, rádce tazateli nevěří. každopádně souhlasím s váma, je to v kontextu této anonymní internetové laické poradny naprostý blábol.

hodnocení

2x

Máte dobrého třídního nebo ředitele? Zkuste si s nimi promluvit.

Na druhé straně - toto jsou jednostranné informace. Nevíme, zda paní učitelka sama nemá nějaké problémy a proto reaguje jinak, než byste si představoval, z důvodů, které neznáte.

bu
hodnocení

Třídního učitele i ředitele mám velice dobrého, určitě bych si o tom s nimi promluvit mohl... Rozhodl jsem se ale, že to zatím asi nechám být a dám učitelce ještě šanci, školní rok přeci jen začal ani ne před měsícem. Učitelka se na nový školní rok možná jen správně potřebuje "naladit"... Pokud s tím však nepřestane, tak to řešit opravdu začnu. Teď k tomu, že má učitelka možná nějaké problémy, o ketrých já nevím: To, že má možná problémy je sice hezké, nicméně jí to neopravňuje k tomu, aby se chovala tak, jak se chová. Osobní problémy se do zaměstnání nenosí... Za takový názor mě možná budete nenávidět, tak to ale prostě je.

Ještě k těm jednostranným informacím: Co bychom se dozvěděli od učitelky?

Jak se k ní chová třída a vy jako jednotlivec? Jsou známy případy, kdy si třída na učitelku zasedla, provokovala ji a urážela ...

Prostě tady nemohu na základě informace pouze z jedné strany rozhodnout.

Audiatur et altera pars (Budiž slyšena i druhá strana)

halamus

Tady se o ničem nerozhoduje, není tu soud ani nic podobného, ale poradna.

Tady se o ničem nerozhoduje, není tu soud ani nic podobného, ale poradna.

A pro správnou radu musíme mít dostatel informací.

---

Ještě pto tazatele:

Pokud jste si naprosto jist správnou odpovědí (my neznáme zadání), neváhejte svůj výsledek obhájit.

To neplatí o pozdě odevzdaném testu - i 10 vteřin je zpoždění.

hodnocení

2x

Zkuste zhodnotit, jestli je výuka na dobré úrovni odborně. Zažijeme pedagogy, kteří nás napomínají za každou hloupost, téměř omezují osobní svobodu, ale informace z předmětu si pamatujete celý život. Pak stojí za to přijmout i poněkud svérázné jednání.

Určitě je chyba v tom, že máte písemky časově limitované, jako by ve třídě seděli samí extravertovaní sangvinici. Některé temperamenty (hlavně melancholicky zaměřené) potřebují čas a klid, ale pak jejich práce má kvalitu. Učil jsem 45 let a nikdy jsem písemné práce časově neomezoval, abych studenty nestresoval. Výsledkem je to, že to téměř všichni zvládnou odevzdat v termínu.

O cause Barvoslepý nemá vůbec cenu diskutovat. Pokud to bylo tak, jak říkáte, je to minimálně na domluvu nadřízeného.

km
05.10.25 21:45

*palec*

ppp
hodnocení

1x
Odevzdané pozdě - za mě Ok, to že neumíte poslechnout, dodržet termíny, je váš problém.
Převést 200g na základní jednotky aby se lépe dosadilo do vzorce. Pokud bylo takový zadání, tak je to blbost, základní jednotka je gram. Neni to ani dkg ani kg. Jinak někoho skrytě nahrávat je ubohost.
bu
hodnocení

Gram (g) základní jednotka hmotnosti opravdu není. Je to kilogram (Kg). Jinak vím, že termíny se mají dodržovat a také že je dodržuji (vždy to ale prostě nevyjde, určitě se vám to už také stalo). Proto zde i píšu, že kdyby to byly například dvě minuty, tak učitelku naprosto pochopím a bude to opravdu má chyba. Nicméně dát za 5 z testu odevzdaného pouze přibližně 10 sekund (psal jsem své jméno) po domluvené lhůtě je opravdu přehnané, to se na mě nezlobte... Skrytě jsem nikoho nenahrával a ani to dělat nebudu!

re4zon
Skryte ji klidne nahrat muzes, pokud dokumentujes nevhodne chovani, coz zneuzivani zrakove postizeneho pro zvysovani ega urcite je, a predas to pouze nadrizenemu. A ubohe to neni vubec. Hlavne neposlouchej vsechno co ti kdo napise, tady se vyskytuji individua jeste horsi nez ta tvoje ucitelka..
yarda1

Co se týká převodu jednotek, jeden řízek když měl vyjádřit tlak v různýcn jednotkách tak ho taky vyjádřil v newtonech na hektar. :)

smode2
hodnocení

1x
Ředitel, kraj, ministerstvo školství, ministr, prezident. Kde jinde si chcete stěžovat? Ovšem vše bych provedl zásadně anonymě, neb paní učitelka je evidentně padlá na hlavu a patří bezpochyby do kategorie extrémně mstivých žen, takže byste měl zbytečné peklíčko. Každopádně zapomeňte že by bylo možné se s ní domluvit nebo že někdy přizná svoji chybu. Jedinou možností je tedy ji deptat.

kovadlina
hodnocení

1x
Škola patří mezi demotivujici vzdělávací prostor už dávno...tim kdo stále učí,tím co se tam učí a jakým způsobem.ale právě proto do jaké spolecnosti maji být žáci vybavení je to v úplném pořádku. Buď se naučíš plavat nebo se budeš celý život snažit se aspoň držet nad hladinou.
Určitě to nenechte být a řešte to hned, treba Přes školního psychologa pokud je nebo osobu která učí etiku obcanskou nauku atd. Nebo ke komu mate důvěru.
Zjistěte jestli se chová stejně i v jiných třídách i k jiným kteří maji nějaké omezení. Některé ženy nejsou schopny nestranně vykonávat svoje povolání,uz se tu něco podobné této řešilo...možná má jen jiný smysl pro humor *zmateny*
Pak se divíme že mladí nam se*ou nato chodit do práce nebo tam dělat někomu rohožku o kterou si utirá nevymáchanou hubu a žádný rozumny argument k vysvětlení jejich nadřazeného často až ponižujiciho chovani.
Přitom spousta mladých má větší znalosti z mnoha oblasti života než některý z vedoucích, no jaký vedoucí takový kolektiv.
Kdyz uz jsem na některém z vedoucích nebo vzdělávacích místech měl bych jit příkladem jak svým životem tak i projevem.každý z nás je pro někoho vzorem vždy nás někdo vidi jak jednáme a učí se od nás, pokud převládá to špatné taková bude i budoucnost našich dětí.

km
hodnocení

0x

ano, popisované je nepřípustné chování. klidně informujte vedení školy.

km

"dekagram: 1 dag = 10 g = 0,01 kg. V této souvislosti je častou chybou užívání zastaralé podoby zkratky pro dekagram, dkg, která neodpovídá konvencím (správně je dag). Samotným nesklonným výrazem "deka" (či zkomoleně "deko") v běžném jazyce vždy rozumíme právě dekagram."

hodnocení

0x

Před tím, než si budeš stěžovat, nebo to nějak řešit, se zamysli také trochu stategicky, jestli náhodou nebudeš chtít z fyziky maturovat. Jestli ne, jdi do toho. Jestli ano, tak si promysli, co bude následovat, když budeš inciátorem stížností, a učitelka to ustojí, neodejde, nedostane žádný postih a bude vás učit až k maturitě a bude i u tvé maturity z fyziky. Pravděpodobně neodmaturuješ z fyziky ani na třetí pokus.

kovadlina
Strach a pokora se dají vynutit,
Úcta a vážnost nikoli...
To, že jí ze strachu nechá být neznamená,
ze ona s tím přestane a nebude v tom pokračovat nebo stupňovat nebo přejde i na jiné.
a nemusi cekat do maturity...kde máte jistotu že tam ještě bude.
Vždy někde dokápne poslední kapka trpělivosti,
aby se věci dostaly šanci změnit díky něčí odvaze, ne strategii a strachu z coby kdyby

Nežijeme ve světě, kde stačí jen odvaha a konat. Ano, někdy stačit může. Ale taky nemusí. Člověk by měl uvažovat realisticky. Ředitelé a učitelé jsou na školách často jedna ruka, a táhnou za jeden provaz. A nemusí se nic změnit, ani opakovanými stížnostmi. A jak říkám, sama bych nechtěla být iniciátorem těch stížností, protože u maturity se rozhodně nezkouší ze znalostí a dovedností, ale ze sympatií.

yarda1
hodnocení

0x

Kdosi povídal, že pedagózi tráví dovolenou ve cvokhausech. Asi na tom něco bude.

forum.zive.cz/...

Kdysi jsem zaskakoval na jedné nejmenované škole - vyučoval jsem tam půl roku kreslení v CADu a většina studentů o to jevila vážný nezájem. Tak jsem se s nimi dohodl, že na výuku budou chodit, já budu dělat prezenci a učit. Pokud je to nebude zajímat, budou se chovat tak aby nerušili ostatní a na konci pololetí mi každý přinese výkres. Já se nebudu zajímat jestli to kreslili oni. Co si budu dělat problémy, je to jejich věc co si ze školy odnesou do života.

runner2
hodnocení

0x

Muzete sem dat fotku s opravou toho testu? Ono zadani je dost podivne. Umím si predstavit rovnici, kde je vse v gramech a ucitelce se nelibilo, ze jste do toho ve fazi vypoctu zamotal kilogramy ale pak zas nechapu ten pozadavek prevodu na ZJ, mozna se mel prevadet na ZJ az konecny vysledek? Tezko rici, co bylo pozadovano.

asd1
To jo.. "základní jednotky vhodné k dosazeni do vzorce", to je těžko splnitelny kockopes. Kilo neni vhodné do vzorce když v nem jsou gramy a gram zase není základní jednotka. Takže nesplnitelne zadání. To bych ji tam napsal.

jajo
hodnocení

0x
No to je naozaj nepripustné. Zbierajte dôkazy o jej nevyrovnanosti a zlobe a niekam to verejne napíšte. Ochránite ďalších za vami. To je tak blbé keď niekto napíše nerieš to, čo ťa nepáli nehas, lebo pravda je..jprv my, potom vy. Je mi to aj ľúto, lebo mladí ľudia sú najkrajšie duše.,po bábätkách má svete. Teda kým ich neskazia zle výchovani, nemravní. Aj sa hovorí, že keby bohovia mali nejako vyzerať mali by telá 17 ročných. Takze pani ak neni spokojná aké má šťastie a výsadu formovať mladých ľudí, nech ide preč zo školstva. Nenechajte sa ponižovať. Ja poznám strednú školu, najlepšie výsledky na SK a majú heslo..rodinný duch. Akože v škole. Možno robí zle aj kolegom. Inak mimo témy po deťoch a mladých sú najkrajšie duše seniori.

hodnocení

0x
Pěkný den,takovou jsem mela učitelku z informatiky. Tři roky. Do života mi to nedalo nic. Jen jsem z ní měla žaludeční neurozu každou hodinu s ní.
Někteří lidé by neměli být ve školství,studeni,mstivi,bez empatie ..
Nenadelate nic...vedení by se za ni spíš postavilo,s tím počítejte...
Snažte se to prostě přežít...v životě budou různé i horší situace,které budete muset zkousnout

hodnocení

0x
Já bych to chování nejdříve zkusila vnímat s pokorou a bez svých emocí a pocitu zranění, nebo křivdy. Někdy se může i mistr něco naučit od žáka.
Učte ji. Promluvila bych si se spolužákem, aby paní učitelce pomohl. Je slušné jí připomenout své jméno, když si ho nezapamatovala správně.
Text se čte vždy stejně, nezáleží na typu písma, na barvě písmen, nebo na podbarvení textu. Rozdíl v důležitosti textu přeci nebude nikdo číst pomocí výrazného zvýšení hlasu. Při čtení je důležitý jen samotný text, a ne nic dalšího. A když spolužák zvládá čtení, nic důležitějšího neexistuje. Vždyť úkol zvládnul, není horší. Barvoslepý neznamená, že nevidí barvy a text, jen barvy vidí jinak.
U jednotek mohla říct na rovinu, na jaké. Teď je otázka, jestli sama příště bude vědět, které preferuje. Ale Vy to už víte, kterou chce dneska.
Neříkám ale, že mne ubližování druhým vůbec nezraňuje. Je potřeba se chránit, vědět, kdo to dělá. Ale někteří lidé nepřemýšlejí nad tím, že zraňují, tak to nedělají úplně záměrně. Vnímají to třeba jen z jiného úhlu. Máme povinnost se nenechat nikým zranit uvnitř, tam se musíme chránit.

p23®
hodnocení

0x

Pokud nejste spokojeni s paní učitelkou, tak to řešte. Máte přece ústa. Nejsou jen na jídlo.

Zdravím.

mll
hodnocení

0x

Dekagramy snad nemůže žádný fyzikář myslet vážně. Základní jednotkou hmotnosti je kilogram a to už hrozně dávno, od dob zavedení soustavy MKSA (metr, kilogram, sekunda, ampér), která nahradila dřívější soustavu cgs (centimetr, gram, sekunda), kde byl základní jednotkou gram. Zůstalo tomu tak i ve stávající soustavě SI. Ta předpony deka, centy, deci a hekto prakticky vylučuje (předtím se ještě hojně využíval třeba dekaňůtn (daN) jako jednotka síly), podobně na indexu je třeba metrický cent, a tuně se musí říkat megagram. Ale je jasné, že třeba centimetrů se nezbavíme. Dekagramy už v obchodech nevisí (bývaly třeba u salámů ceny za 10 deka (obvykle se zkracovaly dkg nebo Dg (správně je dag)), ale dneska všude mají 100g), ale pořád se používají stejně jako třeba na dráze hektometry.

Takže to asi musel být nějaký obskurní vzorec (jasně že jsou (hlavně empirické) vzorce, kam se dosazujou různé staré a neobvyklé jednotky), ale každopádně to nebyly základní jednotky. Asi jako kdyby trvala na převedení Joulů na kalorie nebo BTU (množství tepla, které ohřeje libru vody o fahrnheit, obdoba naší kalorie) nebo nanometrů na angström. Dneska platí poučka, že všechny vzorce jsou pro základní jednotky. Pokud je to jinak, musí se to explicitně uvést.

Holt prostě i s takovými lidmi musí člověk přežívat.

"Barvoslepej" si z toho těžko může něco dělat, tomu je jasné, že tohle nepřečte, nebo s vynaložením neúměrného úsilí. Ale je to právě ostuda pro učitelku (i když ona si myslí, jak je skvělá, když se posmívá nějakému postižení, skutečnost je opačná, takový člověk je ubohý a pokud je to ještě učitelka, je to o to horší).

Ono to taky může skončit úplnou demotivací. Proč já se tady budu namáhat, když stejně dostanu za 5 úplně stejně, jako když bych se třeba celou dobu dloubal v nose. K tomuhle poznání jsem došel na základce v tělocviku, že na 4 prostě nezaběhnu, tak se nebudu příliš namáhat - dostanu úplně stejnou pětku.

oia
hodnocení

0x

Kdo umí umí, kdo neumí učí... - takže asi tak ...

Taková krávovina! Opravdu máte potřebu ji opakovat? Pak mi vysvětlete, proč neučí absolventi zvláštních škol.

asd1
Protože umi a makaj rukama;)
Jeste k tomu je "a kdo to neumí učit ten to řídí"
Btw dost často to není vtip ale realita.

asd1, nevím, jak mě vidíte. Už několikrát mám pocit, že si myslíte, že jsem spadla z měsíce nebo naopak jsem tak dementní, že jsem hoooodně mimo realitu, že nechápu úplně elementární věci. Musím vás ujistit, že ani jedno. Jsem však sama zvědavá, na vaše vzdělání a sebevědomí a pocit, že jste mnohem lepší než ostatní lidé. *smich2* "Pane, kdo jsem já, že si osobuji právo povyšovat se". *mir*Se vší úctou a respektem *mir*

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]