Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Nechci pokračovat ve škole, ale nechci ani pracovat

Od: loser odpovědí: 28 změna:
Prostě to nedávám a nic nechci dělat. Mám psychické problémy (diagnostikované, mám lékaře) a prostě ve škole furt chybím, chtěl bych ukončit studium ale nechci pracovat protože toho se bojím a nemohl bych ani zustavat doma

28 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

riva
hodnocení

6x

Příčinou je život v bavlnce, žádné povinnosti, žádné starosti.

Řešením je právě toto změnit. Opustit mamahotel, vydělávat si na živobytí fyzickou prací. Časem zmizí i psychické problémy.

hodnocení

3x

Ok. Mist pod mosty je u nas stale jeste dost.
Nebo se dej na politiku.

neznamy
hodnocení

2x

A živit se v budoucnu hodláš jak?

loser
hodnocení

Nevím, ja nikdy neplanoval nic protoze jsem nikdy nepocital ze tu budu tak dlouho :(

hodnocení

2x
Chtělo by to povinou vojnu ta by ti ten mozek porovnala
Bohužel tato léčba mnohých psychyckých problémú již léta není dostupná škoda vono to k něčemu bylo
Takže pokud nemáš rodiče kteří by sponzorovali tvúj zahálčivý život a nechceš li se stat bezdákem ubytovaným pod mostem s vyhlídkou na špinavou řeku tak stim svým životem budeš muset něco dělat
Pokud ti nejde studium najdi si třeba nakej učební obor něco co by tě mohlo bavit a třeba i jednou dobře živit
Tim že budeš fnukat na netu a spoléhat jen na chocholouška si moc nepomúžeš
To že mi něco nejde neznamená že rezignuješ na vše

hodnocení

1x

To je na řešení pro psychiatra a psychiatrickou léčebnu. Požádej svého praktického lékaře ať tě pošle k psychiatrovi, takto se zbytečně trápíš. A neboj se toho! Nebo nehledáš pomoc a řešení a jenom kecáš? Věčných stěžovatelů je spousta a nic jim není, jenom se jim nechce. Tak radu jsi dostal a dál to už je jen a jen na tobě! Držím ti palce a nevzdávej to!

loser
hodnocení

Psychiatra mám, beru léky

km
hodnocení

0x
a s cim potrebujete poradit?
loser
hodnocení

Jak se stát normálním člověkem
asd1

To je jednoduchý, buď začneš chodit do školy nebo do práce. A nebo si jdi pod ten most. Jaký si to uděláš takový to budeš mít.

loser
hodnocení

A co třeba se nechat hospitalizovat?

ale jíst Vám chutná ...nebo taky ne?Normální člověk chodí do školy/učení... a pak pracuje aby měl peníze a pak mohl naplnit svoje potřeby...jiná cesta není...a myslím že na toto-diagnozu-lenoru- Vám nikdo důchod nedá...

km

normální je chodit do školy a pak pracovat. pokud toto nemůžete (vy ale píšete, že nechcete) ze zdravotních důvodů, zažádejte si o papíry na hlavu a o invalidní důchod.

loser
hodnocení

@kornel no prave ani jist mi nechutna. Jako normalne jim jednou za 2 dny z donuceni
loser
hodnocení

@km duchody na hlavu se tady u nas moc nedavaji, hlavne mladym lidem ne
km

ale dávají, ale musí být ti mladí lidé prokazatelně nemocní

loser
hodnocení

@km ja prokazatelně nemocný jsem když na to beru léky

loser: Pro účely získání invalidního důchodu nestačí pouze brát léky na hlavu, ty užívá ostatně skoro každej druhej, a normálně chodí do práce či do školy. Posudkový lékař, to je jiný lékař, než váš psychiatr nebo obvodní lékař, vás prohlédne a určí, jestli máte kvůli vaší nemoci nějaká skutečná omezení, která výrazně snižují vaši pracovní schopnost. Abyste dostal první stupeň invalidity, tak vaše pracovní schopnost musí být snížená nejméně o 35 %, avšak nejvíce o 49 %. Pro druhý stupeň platní snížení pracovní schopnosti nejméně o 50 %, avšak nejvíce o 69 %. Pro třetí stupeň invalidity se jedná o snížení pracovní schopnosti nejméně o 70 %.

smode2
hodnocení

0x
Práce je přežitek socializmu. Chodit do práce propagují již jen staré struktury odchované nesvobodou minulého režimu. Pozor - neplést si s "prací" v rodinné firmě či podnikáním - což není práce ale zábava. Dnes naštěstí pracovat nemusíme. Řešením je trading, nebo prosté burzovní investování - dává 10% za rok bez práce. Ovšem musíš mít kapitál. Možná bys mohl prodat nějaký majetek či dědit a pak už můžeš být doma a nic nedělat.
riva

Nebo se dobře oženit. Pak taky může ležet doma s kopyty nahoře.

smode2
Jj, bohužel statistika není moc příznivá - ono ano - 50% žen nic nedělá protože jsou líné - což jim umožňuje chlap - provider. Ale kluci musejí spíš pracovat. Proto jedinou možností je zúročení majetku.

hodnocení

0x

Tak platí, že vždycky je něco za něco.

Leda získání dědictví a výhra v nějaké loterii, lze i on-line, je bez velkého přičinění, či

nález pokladu.

------------------------------------------

------------------------------------------

Tak mi to před hodinou také blesklo hlavou. Riva neopisuji, máme stejnou odpověď.

Oženit se s bohatou dívkou.

Při častých hospitalizacích požádat o invalidní důchod. Již nyní Váš psychiatr zhodnocuje Váš aktuální stav. Jisté je, že lékaři poznají závažnost případů, od toho vystudovali tento směr.

Nechat se živit od rodičů.

Nedoporučuji = Kriminální a podvodná činnost (třeba mi často chodí SMS se zprávami ,,Mami mám rozbitý telefon ...,,). Jenom jestli to není také určitá forma práce. Pokud budete dopaden a odsouzen, v kriminále se nemusíte ani učit, ani pracovat. A základní životní potřeby tam jsou k dispozici.

Velmi příjemný výdělek, pokud to nebudete považovat za práci, je chatování v intimních službách, seznamky se staršími dámami a nechat se vydržovat, případně pouze doprovody V.I.P. klientů do společnosti (dobře placené). Ale opět, zase něco od sebe musíte vložit, tedy opět práce.

Skončit mezi bezdomovci a žebrat.

Časem stejně zjistíte, že jíst se musí a teplo bývá pouze v létě.

hodnocení

0x

Tieto stavy a pocity su sucast vasej choroby, konzultujte to s psychiatrom. Co presne mate diagnostikovane?

Mate sancu na invalidny dochodok? Ak nie, tak po smrti rodicov alebo strate financnej podpory z ich strany vas caka bezdomovectvo, pripadne mozete predat zdedenu nehnutelnost a toto na isty cas oddialit. Vseobecne vasa perspektiva nie je dobra, snazte sa liecit, kym to ide.

loser
hodnocení

@peter depresivní porucha a generalizovaná uzkostná porucha. Důchod nemám tušení jak se dostává tady v ČR na toto

zvedavec
hodnocení

0x

kolik ti je let?

loser
hodnocení

@zvedavec je mi 19 skoro 20
zvedavec

takže rozmazlený přerostlý harant

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]