Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Doklasifikační zkouška

Od: tn odpovědí: 9 změna:
Dobrý den,
jsem v 1. ročníku na SŠ a v letošním školním roce jsem byl často nemocný, zejména začátkem 2. pololetí (mám oslabenou imunitu). Od dubna jsem se ale snažil vše dohnat a do školy jsem chodil téměř nepřetržitě. Přesto budu mít v jednom předmětu na vysvědčení známku "N" a budu muset v srpnu absolvovat doklasifikační zkoušku. V ostatních předmětech mám nejhůř známku 3.
V pondělí jsem měl poslední šanci, připravoval jsem se o víkendu dohromady zhruba 6-8 hodin, ale bohužel jsem dostal test z tématu, na které jsem v době výuky chyběl, a test jsem pokazil. Jinak si ale myslím, že látku za celé druhé pololetí díky intenzivnímu víkendovému učení celkem ovládám. Doufám, že to za dva měsíce nezapomenu.
Zkouška mě ale i tak poměrně hodně stresuje. Po náročném "dohánění" ve druhém pololetí jsem se konečně těšil na klidné prázdniny, a místo toho mě čeká další stres.
Moje otázka tedy zní:
Musím se učit celé prázdniny, nebo bude stačit, když si látku zopakuji třeba týden před zkouškou?
Chtěl bych si přes léto alespoň trochu odpočinout, ale zároveň zkoušku zvládnout.
Předem děkuji za odpovědi.

9 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

runner2
hodnocení

0x
Hele 6-8 hod za vikend, tj. 3-4 hod denně mi jako intenzivní učení nepřijde. Navíc pokud jsi se učil látku za celé pololetí. Týden na přípravu by asi měl stačit ale ta intenzita by myslím měla být vyšší. Tak si vyber buď jeden týden intenzivně nebo druhý měsíc prázdnin příležitostně.
tn

Asi to bylo víc, nepočítal jsem to přesně, já jsem ale hlavně už něco uměl, nebylo to tak, že bych začínal od nuly.

runner2
Dej si první měsíc prázdnin od školy klid. Ale ten druhý měsíc už bych se na to příležitostně kouknul, to budeš vědět co všechno umíš nebo neumíš a budeš mít čas to ještě řešit. Pokud to má dopadnout na jistotu tak bych to nenechával jen na poslední týden.

k2
hodnocení

0x

Co bude platne ucit se cele prazdniny, kdyz pak dostanete test z tematu, na ktere jste v dobe vyuky chybel. Jestli misto sepisovani slohovych paci na net nebude lepsi se priste naucit vse...

tn
hodnocení

Učil jsem se vše, včetně toho tématu, ale ten příklad byl zrovna takový nestandardní, lišil se od těch, na které jsem byl zvyklý. Test (zkouška) bude s největší pravděpodobností souhrnný. Pokusím se samozřejmě naučit všechna témata, ale myslím, že i když něco nebudu umět na 100 %, celkově to snad bude stačit.

vili
hodnocení

0x
Nevím, jaký je to předmět, a ani nevím, jaké máte požadavky na znalosti.
Takže bych k tomu obecně přistoupil tak, že bych si vzal učebnice a poznámky a denně si přečetl cca 10-15 procent. Jestli zvládnete víc, tak jen dobře. Pak bych se zaměřil vyloženě na to, co mi nejde nebo není jasné. Tomu bych dal tak týden. Pak bych si udělal prázdniny a cca 14 dní před zkouškou bych jel trochu intenzivní opakování. Nejprve v rychlosti opět všechna témata, pak vyloženě jen ty problematické. Na vysoké, kde se přece jen učí spíš nárazově a ne na denní bázi, jsem byl tímto způsobem schopen udělat všechny vyloženě těžké zkoušky, tak předpokládám, že na střední škole by to mohlo taky zabrat. Pokud ale budete sám cítit, že je to na vás málo, můžete si výuku rozvrhnout podle vašich potřeb. Nemá ale podle mého názoru cenu se celé léto učit a stresovat se, je potřeba taky trochu duševní hygieny a životní pohody.
tn

Díky moc za odpověď, k tomu předmětu právě ani žádné učebnice nejsou, mám jen zápisy v sešitu, které jsem si již všechny nafotil do telefonu, abych se na ně mohl kdykoliv podívat. Jinak to udělám asi podobně jak říkáte, občas se na to třeba na 30 min. kouknu, abych to měl stále v paměti a týden před tím se na to budu učit intenzivněji (týden před tímto týdnem už trochu taky více). Ale naštěstí většinu už doopravdy umím teď, tak snad to bude v pohodě.

bramburka
hodnocení

0x

Chce to trochu discipliny i o prazdninach. Vyhrad si kazdy den pravidelne 30-40 minut na uceni a pak ke konci i vic a budes mit jistotu. Kazdodenni uceni je lepsi, nez uceni 2x tydne. A taky uceni po ranu je lepsi, nez to odkladat na vecer a porad na to myslet. Latka zustava v hlave a snadno mas na co navazovat.

tn
hodnocení

Díky za odpověď, ale tomu jsem se právě chtěl vyhnout, učil jsem se teď fakt hodně, takže se pokud možno nechci učit každý den o prázdninách, zvlášť když většinu už umím. Ale je pravda, že abych to měl stále v paměti, třeba na 10 min. se na to můžu každý den podívat, zvlášť když mám všechny zápisy ofocené v telefonu.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]