Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Jak je to s pedagogickými VŠ?

Od: eugene odpovědí: 4 změna:
Zdravím, chtěl bych se zeptat, jestli někdo nemá náhodou zkušenosti s vystudováním pedagogické vš a následným uplatněním mimo školství, mám na mysli obory jako matika, fyzika, informatika, chemie, biologie atd., lze se poté uplatnit jako např. biolog, informatik,... nebo je absolvent nucen pracovat ve školství, protože mu nic jiného nezbyde?
Díky moc za odpovědi a Vaše zkušenosti.

4 odpovědi na otázku
Řazeno dle hodnocení

km
hodnocení

2x

absolventi pedagogických fakult mají na trhu práce jednu z nejvyšších uplatnitelností mimo své vystudované obory, ale spíše na pozicích manažerských a všude tam, kde jsou potřeba měkké dovednosti

helenka
hodnocení

0x
Znám učitele cizích jazyků, kteří nepracují ve školství. Myslím si, že celkem záleží, jaký konkrétně obor studujete.

liska5
hodnocení

0x

U nás je takový kantor ve vedení hasičského záchranného sboru jako správce informační sítě. Taky jeden dělá na Správě CHKO. Taky jeden vedl chovatelský kroužek / mimo školu/.

hodnocení

0x

Podle mě s peďákem můžeš pokračovat dál - osobně mám třeba hodně známých v armádě (mají Bc. z tělocviku) nebo znám výživového poradce, co pracuje sám na sebe a tuším že studoval něco jako biologie a výchova ke zdraví? Vzpomen si na studenty, co mají fildu - ne všichni musejí být hned "politology" nebo "antropology" nebo třeba archeology, ale stejně si najdou "lepší" práci než kdyby měli jen tu maturu. Nebála bych se toho :)

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]