Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Měl jsem jít na zkoušku nebo ne?

Od: gyhshy odpovědí: 14 změna:
Dobrý den, nastala takova nepříjemná situace. Bohužel jsem nestihl projít všechny témata na zkoušku a byl jsem postaven situaci buď jít na termín a nebo nechat termín propadnout.(Ne nevykašlal jsem se na přípravu). Rozhodl jsem se na zkoušku přeci jenom jít, jelikož jsem uměl asi 70 procent a 30 procent ne.
Bohužel jsem si vytáhnul otázku o které jsem nevěděl vůbec nic. A řekl jsem vyučujícímu po přípravě ke zkoušce, že zkoušku vzdávám (jelikož jsem opravdu nevěděl vůbec nic a ústně bych neřekl ani jednu věc).
Udělal jsem správně nebo bylo lepší zůstat doma? Nebude si mě vyučující pamatovat a příště mstít? Vyučující bohužel měl nějaké poznámky, že se mu to nelíbí.
Jsou moje obavy nesmyslné?
Děkuji s pozdravem

14 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

2x

Proto máte 3 termíny, aby když Vám otázka nesedne, mohl jste dojít jindy. Proč by se Vám mstil. Nejste první, ani poslední.

trtr
hodnocení

1x
Zdravím, jaká škola? Obecně nejlepší vjel se omluvit, pokud se neomluvíte, je to neslušné a mrhání časem druhých, blokování místa jiným a celkově propadne pokus. Zkouška není od slova zkusit? Ne, není.
Tak tak je to nesolidární vůči spolužákům, protože ono najít si vyhovující termín zkoušky je někdy oříšek a těch míst v danym termínu bývá kolem desítky
gyhshyu
hodnocení

mff uk, dobře mám napsat omluvný mail?
gyhshyu
hodnocení

Na zkoušku jsem se učil asi 10 dnů, tato zkouška je prostě těžká a i přesto jsem nestihl učivo dohnat. Ne nevykašlal jsem se na přípravu.
trtr
Teď už je to imho zbytečné, ale hezké to nebylo.

hodnocení

0x

Záleží jaká škola, u nás obvykle na každém termínu odpadlo 25% hned po rozdání zadání a nikdo z toho nic nedělal.

mll
hodnocení

0x

To muselo bejt opravdu vážné. Ono je lepší když dostanete zadání, tak si sesumírovat, co o tom víte (něco z přednášek a cvičení snad v hlavě uvízlo), a někdy překvapivě to dopadne dobře (neříkejte, že chcete něco lepšího než dvojku...).

Zkoušky na VŠ jsou dost dílem náhody a štěstí, štěstí na správnou otázku, na to v jaké je učitel náladě, nebo kterého zrovna chytnete, jak moc ho přesvědčíte, že to umíte. Samozřejmě je potřeba něco málo předvést. U nás (ČVUT FEL) byla hlavní písemka, ústní část většinou byla taková formalita, pokud vůbec proběhla (a většinou se to při ní pohnojilo, takže byla snaha brát vrabce v hrsti než se pokoušet něco vylepšovat a vyletět). Pamatuju jak jeden kolega vypadnul asi po 10 vteřinách, tak jsme si dělali legraci, to seš tak dobrej, a on ne, <učitel> usoudil, že si se mnou o laplasově integrálu na kouli opravdu nepokecá.

Chce to lepší rozvrh, nebo se třeba naučit od kazdého apoň něco (co by mohlo stačit na projití) a pak v dalším kroku to prohlubovat, prostě takové iterace. Ale tak každý to máme jinak, já radši postupuju v iteracích (mezitím se mi to v hlavě usadí), někdo vezme knížku a projde ji od začátku do konce.

Lepší by bylo zkoušku včas odhlásit a přihlásit se na jindy, pokud to lze (u nás to standardně šlo dva dna předem, ale určoval si to učitel, takže někteří měli uzávěrku 3 dny, jiní třeba 8 ráno v den zkoušky (jeden dokonce tohle neřešil vůbec a kdo nepřišel, toho odepsal) a někomu se povedlo i 100 let a 2 dny, když místo 2005 dal uzávěrku 1905 a divil se, že se mu na ten termín nikdo nehlásí *smich* to už teda bylo ve vyšším ročníku, kdy s náma učitelé komunikovali).

gyhshy
hodnocení

Děkuji, myslíte že učitelé budou mít tendenci se na příštím termínu mstít?
trtr
Ne, mstít se na FF nikdo nebude, na, technice třeba jo, ale tady ne.
gyhshy

FF jste myslel MFF?

trtr
Sorry, no na Matfyz to je jiná liga, tam se jaksi předpokládá, že člověk bude bedna a nebude něco jen tak "zkoušet".Už to nechte, raději se učte, těžší věci raději nakonec -> více času, možná i více pokusů.
gyhshy
hodnocení

Dobře, jenom...vede to na mstění se nebo ne?
trt
To záleží na vyučujícím. Zažil jsem i lidi, kterým ani znalosti vysoko nad úroveň skript nestačily, protivné, záškodníky,... Byl bych v klidu, někde to funguje či tak, že je "povinnost" jít minimálně 2x, aby ego bylo spokojeno (ne to vaše).

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]