Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Dostudovala jsem-do kdy na ÚP?

Od: killli* odpovědí: 15 změna:
Ahojte, mám dotaz. Dodělala jsem školu, jsem Bc., a nevím, do kdy mám status studenta, nebo do kdy za mě stát bude platit všechny ty věci co platí. Nevíte někdo do kdy se musím nahlásit na pracák? Budu dělat přijímačky na další školu, ale i když se dostanu, zápis budu mít až někdy v srpnu typuji, tak co mezi tím? Moc děkuji za odpovědi, jsem stejně jako moji kolegové čerství bakaláři bezradná..*nevi*

15 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

dusatka*
hodnocení

1x

Viz zákon o státní sociální podpoře: § 14

Soustavná příprava dítěte na budoucí povolání na vysoké škole

(1) Soustavná příprava dítěte na budoucí povolání na vysoké škole (§ 12 odst. 3) začíná nejdříve dnem, kdy se dítě stává studentem vysoké školy, a končí dnem, kdy dítě ukončilo vysokoškolské studium.

(2) Za soustavnou přípravu dítěte na budoucí povolání se považuje také
a) doba od skončení studia na střední škole do dne, kdy se dítě stalo studentem vysoké školy, jestliže dítě pokračuje bez přerušení v dalším studiu,

b) kalendářní měsíc, v němž dítě ukončilo řádně10b) studium na vysoké škole, a dále kalendářní měsíc následující po kalendářním měsíci, v němž dítě ukončilo řádně 10b) studium na vysoké škole, pokud dítě nevykonává po celý tento měsíc výdělečnou činnost podle § 10 ani nemá po celý kalendářní měsíc nárok na podporu v nezaměstnanosti nebo podporu při rekvalifikaci,

c) doba od ukončení studia na vysoké škole do dne, kdy se dítě stalo studentem téže nebo jiné vysoké školy, pokud studium na téže nebo jiné vysoké škole bezprostředně navazuje na ukončení studia na vysoké škole, nejdéle však doba tří kalendářních měsíců následujících po kalendářním měsíci, v němž dítě ukončilo studium na vysoké škole.

jsi nejlepší! *palec*
killli*
hodnocení

Souhlasím, dusatka je best!

hodnocení

0x
Na pracák raději ihned-kvůli zdravotnímu pojištění.Teď jste prakticky nezaměstnaná.

al bunda*
hodnocení

0x
No a co takhle si najít práci?
ať si dá prázdniny, když jde studovat další školu... pokud nemá nouzi ;) přej ji taky něco!

miljan*
hodnocení

0x
Co takhle se zeptat na ÚP. U absolventa s titulem Bc se předpokládá určitá samostatnost v rozhodování. To se potom člověk nemůže divit, co produkují školy za absolventy. Ve firmách potom přibývají neschopní manažeři. Bůh s námi!
v okamžiku složení poslední zkoušky už nejste student, hned druhý den byste měla být na ÚP, což je problém, protože ještě nebudete mít diplom v ruce. Půjdete tam tedy se zpožděním a toto zpoždění si doplatíte přímo na pojišťovně (v řádů desítek korun)
al bunda*
Obávám se, že to nebude v řádu "desítek korun", neb se každý necelý měsíc, kdy nebyl evidována počítá jako celý, kdy je samoplátcem sociální a zdravotní daně.
Nebo že bych se pletl?
před 8 lety jsem platil za nějakých 5 dnů něco kolem 50kč. jedině, že by to změnili ;) taky jsem dostal diplom až po 3 dnech, ale ve škole nás na to upozorňovali :)
al bunda*
Já začínal v půlce srpna, ale platil jsem celý... Tak nevím. Měla by si to prověřit.

crazywitch*
hodnocení

0x
Ahoj, také jsem nyní skončila 3. rok vš s titulem Bc. Na úp jsem volala a jeden z tamních lidí mi říkal, že pokud bude člověk dále studovat, je to věc dobrovolná zda se jít zaregistrovat, či nezaregistrovat...V říjnu začínám navzující magisterské studium, pán říkal, že žádné poplatky platit nebudu. Tak nevím, co je na tom pravdy

hodnocení

0x
Hlásit se na pracák není povinnost, záleží pouze na tobě - ovšem se všemi důsledky z toho vyplývajícími.
Nějaké info je zde vsem.cz/...
killli*
hodnocení

Děkuji všem za odpovědi. S tím přihlašováním by to byl trošku problém, protože já diplom dostanu až kolem 16.7. Jiný kraj, jiný mrav, zvykla jsme si že moje škola je vždycky trošku někde jinde *bzum* Každopádně teď už jsem přijata jinam, jenže zase ještě nebyl zápis, takže je to úplně jedno... No nevím, na ÚP jsem samozřejmě volala, ale informace od nich byla lehce nesrozumitelná ( a to si nemyslím, že jsem úplně blbá), tak jsem se optala tady. No nic, obvolím ještě pár pracáků a snad se i něco rozumného dozvím. Ještě jednou děkuji, mějte se krásně a užívejte sluníčka! *slunce*
Pokud ještě nebyl zápis, lze navazující studium doložit rozhodnutím o přijetí - viz odkaz, co jsem poslal. Doporučuji pročíst.
Jinak datum, kdy dostaneš diplom není rozhodující, důležité je datum ukončení studia - tj. závěrečné zkoušky. Na studijním oddělení ti vystaví potvrzení o ukončení studia ještě před promocí.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]