Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Můžu dostat neklas kvůli školní akci?

Od: katerina2222 odpovědí: 17 změna:
Dobrý den,
jsem v předposledním ročníku gymnázia a momentálně řeším problém ohledně klasifikace. V podmínkách klasifikace, které nám dodala profesorka daného předmětu je uvedeno, že nesmím chybět na více než jeden test. Na jeden jsem již chyběla kvůli potvrzené nemoci a právě jsem “přišla” o druhý, kvůli školní akci. Dle profesorky samotné kvůli školní akci o test přijít můžu, ale problém je v tom, že můj třídní zapomněl školní akci vložit do rozvrhu. Potvrdil mi, že se jedná o školní akci, ale nemám to tak zapsané ve školní aplikaci. Profesorka daného předmětu mi teď vyhrožuje, že jsem tím pádem nesplnila podmínky klasifikace a dostanu neklas. Může něco takového opravdu udělat? Ve školním řádu je napsáno, že abych mohla být neklasifikována, musím ještě k tomu mít absenci nad 25%, což si pohlídám, abych neměla, ale nevím, co je nadřazené, jestli školní řád, nebo podmínky klasifikace. Samozřejmě jsem za ní zkusila jít s pokorou a prosíkem, omluvit se a poprosit o dopsání, ale je neoblomná a já už naprosto zoufalá.
Děkuju moc za každou odpověď

17 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

2024
hodnocení

3x

Tak jak to popisujete, tak nemůžete.

Je tam evidentně chyba v komunikaci mezi kantory.

To tedy ale musí být ústav, když tohle má řešit student...

hodnocení

0x

Nechápu, proč se s Vaší profesorkou nedomluví Váš třídní. Podle toho, co píšete, je to jeho chyba.

katerina2222
hodnocení

Třídní mi řekl, že to mám zkusit vyřešit sama, už když mi to oznamoval. Asi to chápu, je to sympatičtější, když člověk sám dojde a nějak se pokusí vše objasnit, ale doufám, že mě s tím, jak to dopadlo ještě nějak podpoří. Mockrát děkuji za odpověď

asd1
hodnocení

0x
Gympl a profesorka? Není to spis nějaká Bc ucitelka která si na profesuru hraje?
Pokud to nevyjednas ty s rodicema ani třídní tak tam je ještě ředitel. Jestli nefunguje ani on tak inspekce (a změna školy protože tady by nejspis zacla sikana).
ben®
asd1 - profesory jmenuje prezident a je to jejich titul. Na gymnáziu byli a jsou vždy profesoři nikoliv s tímto titulem, ale jako vyučující, resp. učitel na gymnáziu je běžně oslovován jako profesor a s titulem to nemá nic společného.
Na gymnáziu je "profesor" tradiční a respektované oslovení už z dob Rakousko-Uherska.
trtr

Pravda, pamatuji, že u nás i na ZŠ jeden učitel vyžadoval oslovení doktore, jelikož měl doktorát z fyziky. Pak mám příhodu, kdy spolužák na VŠ oslovil vyučujícího paní učitelko (zvyk ze střední) a málem letěl.

trtr
hodnocení

0x

Zdravím, byl bych v klidu, pořešil bych to s třídnám, případně s vedením. Možností je i si daný test dopsat.

katerina2222
hodnocení

Na tom jsem se právě snažila domluvit, byla jsem ochotná si test dopsat, nechat se vyzkoušet, klidně tam přijít před/po vyučování, opravdu jsem hledala jakoukoliv možnost, ale nic nešlo. V pondělí jsem si domluvila schůzku s třídním, tak to snad nějak dořešíme. Mockrát děkuji.

hodnocení

0x
V podmínkách dokonce může být, že musí být napsány všechny testy, bez ohledu na omluvený, nebo neomluvený důvod. Není možnost si ho dopsat?
katerina2222
hodnocení

Na tom jsem se právě snažila domluvit, byla jsem ochotná si test dopsat, nechat se vyzkoušet, klidně tam přijít před/po vyučování, opravdu jsem hledala jakoukoliv možnost, ale nic nešlo. V pondělí jsem si domluvila schůzku s třídním, tak to snad nějak dořešíme. Mockrát děkuji
trtr

Zdravím, nechte si to dát písemně, že to nejde, uvidíte, že to najednou půjde. Můžete taky dle řádu požadovat přezkoušení nebo jak je to formulováno, takže cesty jsou.

hodnocení

0x
1. test se dá dopsat
2. akce se dá zapsat i zpětně
3. komunikovat a řešit
4. když to nepomůže tak řešit výše
5. v předposledním ročníku na gymplu by dle mě ho názoru měl být člověk dost zralý na to, aby tohle zvládl vykomunikovat sám, s tím, že pokud je to nějaká stará bréca, kde proste nic nejde, tak to berte jako přípravu do zaměstnání, kde s někým lze taky vyjít jen dveřma a přesto s ním musíte pracovat.
To dáte!
katerin2222
hodnocení

Na tom dopsání testu jsem se právě snažila domluvit, byla jsem ochotná se nechat i vyzkoušet, klidně tam přijít před/po vyučování, opravdu jsem hledala jakoukoliv možnost, ale nic nešlo. V pondělí jsem si domluvila schůzku s třídním, tak to snad nějak dořešíme. Jestli se dá akce zapsat i zpětně prý neví, tak snad to platí i u nás. Mockrát děkuji.
katerina2222
hodnocení

Na tom dopsání testu jsem se právě snažila domluvit, byla jsem ochotná se nechat i vyzkoušet, klidně tam přijít před/po vyučování, opravdu jsem hledala jakoukoliv možnost, ale nic nešlo. V pondělí jsem si domluvila schůzku s třídním, tak to snad nějak dořešíme. Jestli se dá akce zapsat i zpětně prý neví, tak snad to platí i u nás. Mockrát děkuji.

fr
hodnocení

0x

To je věc učitelů mezi sebou, ale místo aby si to u kolegy ověřila, veze se po Vás... Pokud jste tam ovšem skutečně byla...Ve školství vždy hrajte fér, učitelé si to mezi sebou (o žácích) vše řeknou...

hodnocení

0x
Řešila bych to přímo s tím třídním. Měl by se v tomto případě za Vas postavit

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]