Nejste přihlášen/a.
Ahoj!
Vím, že to nemusí nutně spadat do tohoto téma, ale potřebuji pomoc. Jedná se o to, že musím cca do konce března mít na své škole odevzdán formulář a nevím, kde hledat místo.
Jsem na střední škole (zaměření IT) v okolí Brna, takže bych byl rád, zda někdo neví, která firma by mohla být vhodná či nějak ohleduplná k těmto studentům a nabídnout jim místo. Chci zároveň tak nějak táhnout i po zkušenosti a nechci si jen nechat vypsat formalitu.
Na internetu jsem nic moc nenašel, takže zatím právě zkouším. Jinak z hlediska mých zkušeností s IT, tak se zabývám o umělou inteligenci (spíše filozoficky, jevím tak nějak zájem o to být v tomto oboru relativně aktuální – opravdu relativně), poté teď sbírám základy programování (C#) a rád žiju ten virtuální svět.
Děkuji za každou radu, určitě se mi to bude hodit co nejdříve.
Zatím..
takhle, nejsem z brna, ale tuším, respektive mám povědomí, a skoro jsem si jistý, že v brně je mnoho firem které se zabývají it a moc bych se divil, že by nešly dohledat na netu, především, pokud to nehledá nějaký 100letý důchodce, ale mladý člověk studující it (!). dále pak, filozofování o ai je vám zde k úplnýmu prdu, to si nechte na akademickou půdu, ale pokud se zajímáte o ai z praktického úhlu, jak ji využívat, jak ji implementovat do dalších nástrojů, ale třeba také jak ji vybudovat a máte nějaké znalosti, tak to je určitě velké plus. pokud se hodně trápíte s nalezením vhodné firmy, tak na vaší škole určitě mají seznam firem, kde byli vši spolužáci na stážích v předchozích letech a dobré školy, ještě u každé z těch firem evidují, jak byly spokojeni se stáží studenti a jak byli spokojeny samotné firmy (respektive pracovník, který měl stážistu na starosti), proto oslovte pedagoga, který má stáže v patronaci...
Za nás to bylo tak, že kdo si nenašel praxi sám (což byla většina), tomu ji zajistila škola. (Vlastní praxi si našlo opravdu jen pár lidí a byla to u nich spíš formalita, prostě jim táta podnikatel na ten papír dal razítko a něco tam vyplnil.) Vykonávané činnosti byly různorodé, já jsem si třeba po nějakém tom roce (a naposledy v životě) zablbnul s kangem na štaflích (předělávali jsme nějakou elektroinstalaci), což na elektroprůmyslovku byla celkem dobrá praxe v oboru (i když jen 2 týdny z čehož 3 dny bylo školení BOZP). Předtím jsem tohle dělal na učňáku, i když taky moc ne, tou dobou škola neměla žádnou zakázku, a když už ji měla, byla naše skupina na navijárně (takže zbyl jen týden). Spolužáci vyprávěli o různých jiných kratochvílích jako přepisování změn jízdních řádů z papírů do excelu (prý se ptal, jestli takové blbárny tam dělají celé dny - ne to necháváme brigádníkům) nebo formátování disket (kde je dneska konec disketám, to už používají jen staré přístroje, počítače už dávno ne).
Tady jde hlavně o splnění formality, na kterou ani neni moc času, vzhledem k tomu, že máme konec února.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.