Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Označené ionty

Od: agata odpovědí: 3 změna:

Dobrý den,

poprosím o radu co je přesně Metoda označených iontů? Na internetu nemůžu nic na dané téma dohledat. děkuji

3 odpovědi na otázku
Řazeno dle hodnocení

uzuzu
hodnocení

0x

Přesně vám neporadím, chemii jsem měl naposledy na gymplu. Ale napadá mě, že kationty kovů se při hoření různě zbarvují (využití např. v pyrotechnice). Např. sodík hoří žlutě; baryum zeleně; lithium tmavě červenou; ... atd.

hodnocení

0x
Možná se jedná o metodu značených iontůNa netu jsem našel např. tento popis : Pomocí metody značených atomů jsou sledovány cesty určité látky v objektu a je stanovována místní koncentrace látky během pohybu. S látkou je dán do oběhu vybraný radionuklid (stopový indikátor) a jím vysílané záření je počítačově zobrazováno (jako scintigram).
agata
hodnocení

Dobrý den, jedná se o téma referátu do fyziky. O značených atomech je na netu toho spousta, ale o značených iontech se nepíše skoro nic. podle netu je zordíl mezi značenými atomi a ionty...

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]