Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Jak to vypočtu?

Od: fyzikarnejsem odpovědí: 8 změna:

Ahoj, počítám příklady z Fyziky a tady tento mi absolutně nedává smysl. Našel by se tu někdo, kdo by mi ho pomohl vypočítat a nějak rozumně vysvětlit?
Děkuji

Nákladní auto vyjede po 100m dlouhém nájezdu do výšky 5m během 20s. Zdvihne-li auto do téže výšky za 10s speciální plošina, jaký bude průměrný výkon, který musí pohon plošiny při přemisťování auta mít, ve srovnání s výkonem motoru auta při jízdě po nájezdu? (tření a technické problémy zanedbáváme)

8 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

4x
Pokud se zanedbají jiné vlivy a není v tom chyták, tak v obou případech auto získalo stejnou potenciální energii E = m*g*h, ale jednou za 10s a jednou za 20s. A W=P*t. Tedy v ořípadě, že vyšší energii získáte za poloviční čas, potřeboval jste 2x vyšší výkon.
fyzikarnejsem
hodnocení

Výsledek má vyjít stejný výkon u obou, to mi právě není jasné proč.

fik
Není tedy spíš otázka na práci? Tu vykonaji pochopitelně stejnou.
fyzikarnejsem
hodnocení

Tak se omlouvám, špatně jsem se podíval na výsledky vzadu knihy.
Má to být 2x vyšší, měl jsi pravdu.
Děkuji moc za ujasnění. :)

hodnocení

1x

Trochu se rozepiš, co ti nedává smysl?

halamus
hodnocení

1x

Tak koukni do učebnice Fyziky, jak se počítá výkon a bude ti to jasné.

yarda1
hodnocení

0x

forum.zive.cz/...

Zkus se zeptat učitele. Pokud se ho bude ptát víc lidí, možná to bude pro něj signál, že by to mohl vykládat srozumitelněji.

fyzikarnejsem
hodnocení

Tak ty jsi mi teda pomohl. :)

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]