Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

O dost horší známky

Od: bibi odpovědí: 6 změna:
Ahoj, v 9.tride na základce jsem měla vyznamenání 3 dvojky jinak 1.Nyni jsem v prvaku na střední na obchodce a docela bojuju s ucenin,hlavne s matikou a chemií. Vychází mi jedna 4 z matiky, jedna 3 z chemie a spousta dvojek, jedničku na vysvědčení budu mít určitě z málo kterého předmětu

6 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

smode2
hodnocení

2x
V prváku na střední je to běžná věc. Než si zvykneš na jinou ligu. Většinou se to během roku srovná. Se zš nelze srovnávat - ta je primitivní, aby to zvládl každý jednoduch a stát se mohl svých chovanců konečně zbavit.

asd1
hodnocení

2x

Sluníčková základka a líný nebo neschopný učitel = malé nároky = jedničky i když znalosti jsou na trojku+. Teď jsi přišla do normálu tak nestíháš. Holt musíš zabrat a mezery ve znalostech dohnat, v podstatě se naučit celou základku.

Navíc už nejsi žák ale student, a student je od slova studovat.

kdosi
hodnocení

1x

Ano, to se stává. Jde o školu jiného druhu a požadavky jsou také jiné. Pokud se budete snažit, máte dobrou šanci přejít na jiný styl učení a známky si zase zlepšit.

ben®
hodnocení

0x
Dobrý den, měl jsem to stejně, protože na "základce" mně stačilo na vyznamenání učit se jen básničky a vzorce do chemie či fyziky. A potom na SŠ jsme zjistil, že tempo výuky je rychlé, nestačím/neumím se učit a známky byly o dost vyšší. Myslím, že dost to bolí hlavně psychicky, protože na to člověk nebyl zvyklý, ale nezoufejte. Holt už nebudete premiant třídy, ale i tak lze školu úspěšně dokončit. Váš problém zažilo "hafo" jiných studentů. Zdravím!

hodnocení

0x
Je to normální, jednak je to jiný styl učení, na který si zvyknete. Druhak jste na ZŠ byla "jednooký mezi slepými králem", prostě tam bylo velké množství dětí, které se učily hůře, takže jste se snadněji drżela nad průměrem.

hodnocení

0x

Je to tou změnou prostředí. Na ZŠ jsi byla zvyklá, měla jsi tam známé kamarády i učitele a věděla jsi, co od Tebe budou chtít.

Najednou změna - jiná škola, jiní žáci, jiní kantoři, kteří třeba chtějí něco jinak, než jak jsi byla zvyklá.

Určitě se během pololetí, či nejpozději během prvního ročníku dáš dohromady a začne to být zase lepší. Podobné výkyvy bývají. Je to prostě tím přechodem na jinou školu. Tímto ale svůj neúspěch neomlouvej a uč se, aby ses zlepšila. Uvidíš, že to dáš. Jaga.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]