Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Spojení inženýrství a neurověd

Od: filip odpovědí: 3 změna:

Dobrý den,

jsem student 4. ročníku gymnázia a nyní si vybírám vysokou školu. Už dlouhou dobu je mi jasné, že mě láká propojení lidkého mozku a technologií. Ještě před pár týdny jsem byl rozhodnutý jít studovat strojní nebo elektrotechnické inženýrství, ale v poslední době přemýšlím nad všeobecným lékařstvím a posléze doktorátem z neurověd. V tuto chvíli opravdu nevím jak dál, protože chci skloubit tyto dva obory (techniku a neurovědy), ale přijde mi nereálné vystudovat oba dva obory na vysoké škole. Napadla mě možnost vystudovat inženýrství a poté si udělat doktorát z neurověd, ale ani nevím, jestli je to možné.

Hledám proto pomoc tady, někoho kdo by měl jakýkoliv typ nebo radu, znal někoho, kdo by mi mohl pomoct, případně věděl o nějaké alternativní cestě.

Děkuji moc, hezký den, Filip.

3 odpovědi na otázku
Řazeno dle hodnocení

mll
hodnocení

3x

Přesně pro tyhle lidi byl obor biomedicínské inženýrství, který se učil na FEL ČVUT. Před mnoha lety se osamostantil v podobě FBMI (Fakulta biomedicínského inženýrství) v Kladně. Něco se dá studovat i na katedře kybernetiky, ale to je spíš technické zaměření (v doktorské angličtině jsem měl spolužáka, který se zabýval měřením nějakých svalových napětí na hlavě, něco jako EEG a ten byl právě z kybernetiky).

Studium je poměrně flexibilní a je možné a vítané jít cestou mezioborové spolupráce (je to ale taky náročné, proto se k tomu moc lidí neuchyluje). Doktorské studium je potom ještě flexibilnější, a téma zahrnující více oborů jistě bude vítané (všechno stojí a padá na nalezení vhodného školitele, do doktorského studia se hlásíte na konkrétní téma konkrétního školitele).

amperr
hodnocení

2x

S gymnáziem samozřejmě lze studovat a vystudovat jak medicínu, tak technickou univerzitu. Jednu po druhé nebo obě (teoreticky) zároveň. Ovšem studovat jednu školu po druhé je program na více než 10 let.

Blahé paměti existoval na ČVUT (strojní fakulta) obor?mechatronika? už nevím, jestli se to tak jmenovalo, který spojoval studium strojařiny se základy medicíny.

Koukám, že dneska je z toho samostaná fakulta:

cvut.cz/...

hodnocení

0x

Filipe, nedá mi to, ale musím se zeptat, jestli nejsi ten Filip, který tady dlouhé roky byl a pak už měl jiné zájmy a jiné priority. Přestal tady chodit. Často na něho všichni vzpomínáme, co se s chytrým klukem stalo, jak jde životem a jak se mu daří. Jsi to ty? :)

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]