Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Potřebuji pomoct s příklady

Od: zp* odpovědí: 9 změna:
Dobrý den, mohl by mi prosím někdo vypočítat tyto 2 poslední příklady (g,h).
Potřebuji pomoct s příklady

9 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

4x
Ty se to nechceš naučit?
Dej sem nějaký vlastní řešení, rádci se podívají kde je chyba a poradí.
Přeci bys to nechtěl jen tupě opsat abys to měl hotový.
hujerml

Ano takhle to tu nechodí (někdy až na rádce Imgi...). Zkus navrhnout své řešení!

zp*
hodnocení

Možná už jsem na to přišel. Můžete mi to prosím někdo zkontrolovat?
zp*
09.11.24 14:15
hodnocení

lmgify

> někdy až na rádce Imgi...

Ve škole bych byl býval hodněkrát vděčný za to, kdyby mi někdo ukázal správný, přímý, jednoduchý a logický postup při řešení problému, do kterého jsem se sám zamotal nebo se v něm úplně utopil. Tak k tomu přistupuji i u zdejších dotazů. Snažím se tazatelům ukázat čisté, nezamotané řešení, které lehce pochopí.

miztli
hodnocení

2x

Jedná se o vztahy mezi kořeny rovnice a koeficienty členů té rovnice. Podobné platí i pro dokonce lineární : ax+b=0, pak x = -b/a (to je ten vztah), další platí také pro kubické rovnice i kvartické, ale jde o dosti složitější výrazy.

zde platí x1 + x2 = -p , x1 * x2 = q

zp®
09.11.24 14:24
hodnocení

Potřebuji pomoct s příklady #2
Potřebuji pomoct s příklady #3

Ahoj, vychází mi to stejně. Je to dobře.

Můžeš si udělat zkoušku: Vypočtený koeficient p nebo q dosadít do zadání a řešit kvadratickou rovnici - dostaneš oba kořeny.

zp®
hodnocení

Dobrý den, děkuji za kontrolu.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]