Nejste přihlášen/a.
Zjevně to nechápeš, když to neumíš spočítat. Matematika se nebifluje. Matematika se musí pochopit.
Počítej si ty příklady. Spočítej je všechny na papíře, pořádně si piš postup a výpočet, teprve nakonec zkontroluj všechny výsledky a přepočítej udělané chyby a označ si ve svém výpočtu přesné místo, kde konkrétně jsi udělala chybu.
Zkus se třeba k těm příkladům po týdnu vrátit znovu a zase si je spočítat, třeba napřeskáčku nebo odzadu, prostě v jiném pořadí než před tím týdnem.
Matematiku je potřeba pochopit. I když taky se dá nadrtit. Brácha takhle přežil střední školu, naučil se zřejmě několik typů příkladů a pak s jinými čísly to spočítal. Až mě to překvapilo, že z pětky, když na to sr*l, to dotáhnul pomalu na jedničku, když mu maminka domluvila a já si ho vzal do prádla. (Samozřejmě tomu nerozuměl, ale na to se nikdo nikoho neptal, důležité zřejmě bylo napsat písemky nebo spočítat příklady. Zase byl dobrý na jiné věci, každý jsme holt na něco jiného.)
Já jsem s matematikou snad nikdy neměl problémy. Teda na vysoké to nebylo jedoduché, ale dalo se to naučit. Předtím jsem matiku řešit nemusel.
Matematiku je potřeba nacvičit. Takže je potřeba vzít si bílý (nebo třeba čtverečkovaný) papír a tužku a zkoušet počítat příklady. Nejdřív třeba i s pomocí učebnice nebo sešitu, ale pak samostatně.
Takže možná bude problém v tom, jak se učíte. Taky může hrát roli stres (je potřeba to nacvičit, abyste to zvládala tzv. levou zadní), omezený čas. Ale rozhodně to nemůže udělat tolik. Jasně že doma v klídku člověk zvládne všechno ve větší pohodě. Ale když se naučím jako na jedničku, a dostanu dvojku nebo trojku, dejme tomu, ale rozhodně by to němělo být na pětku.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.