Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Fakturování do zahraničí

Od: julie odpovědí: 5 změna:

Dobrý den, prosím jak fakturovat do Německa, vůbec tomu nerozumím. Byly by to služby, telefonování, prováděné z Čech na česká čísla. Ani nevím jestli jsem plátce či neplátce. Nikdy jsem to nedělala a potřebovala bych najít někoho kdo by mi to polopaticky vysvětlil, abych to mohla dělat sama. Také jsem kupovala SIM kartu a nevím jak na to, aby mi to uhradili. Taky klasickou fakturu? Mám si vést účetnictví? Děkuji.

5 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

id
hodnocení

2x
Prosím, najděte si práci u nás kdekoliv jako zaměstnanec. Až si doplníte vzdělání a nastudujete naše zàkony, pak se pusťte do podnikání. Nyní na to nemáte.

julie
hodnocení

Práci mám, tohle chci jako vedlejší činnost. Vím že o tom nic nevím, tak se právě snažím někde začít.

jirkak
hodnocení

0x
Je mi líto, ale tohle není na lehké vysvětlení takto na dálku, zde budete muset investovat do nějaké účetní. Jen z dálky vím, že se musíte v období vydání faktury na finančáku stát tzv. identifikovanou osobou, pak se to nějak řeší s DPH apod. Ale sám tomu moc nerozumím a když jsem se na to ptal ve svém okolí, tak od toho všichni dávali ruce pryč, nakonec jsem raději kšeft vzdal :).
julie
hodnocení

Už někoho hledám. Zatím se nevzdávám. Děkuji za odpověď. :)

id
Kolik jste ochotna zaplatit? Je to hodinová sazba jako třeba u právníka.
Začněte sama, ťreba si vyhledejte Jak začít podnikat. Az něčemu nebudete rozumět, oslovte odborníky.
Asi si představujete, že vás za 10 vět nebo 10 minut provede naší legislativou.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]