Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

V jaké organizaci se angažovat jako středoškolák?

Od: basicjmeno odpovědí: 9 změna:

Zdravím,

jsem studentkou gymnázia a hledám nějakou studentskou organizaci nebo spolek, kde bych se mohla zapojit do nějakých projektů a získat tak plusové body k přihláškám na VŠ. Ráda bych také poznala nové lidi se stejným smýšlením, jako mám já. Konkrétní zaměření organizace je mi prozatím jedno - jsem otevřená všemu od knižních klubů až po politicky aktivní spolky. Hledám všude, kde se dá, ale zatím jsem narazila jen na Českou středoškolskou unii a Studentské listy, do nichž jsem již poslala i přihlášku.

Předem děkuji za tipy na další obdobné organizace a vaše případné zkušenosti s nimi.

9 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

ben®
hodnocení

1x
Dobrý den, můžete být organizovaně užitečná např. viz odkaz, kde si to vše pečlivě přečtěte. Zdravím!
dobrovolnik.cz/...
doplněno 21.09.24 19:27: Nemáte zač. Uvažujte o tom, pokud Vám nejde jen o nějaké "mrtvé"členství kvůli škole, ale chcete být někde opravdu užitečná.
basicjmeno
21.09.24 18:48
hodnocení

Děkuji!

pure
hodnocení

0x

Mrkni na tyhle stránky - dobrovolnik.cz

Jako první se ale zamysli, co tě baví, k čemu máš blízko. Ráda čteš? Zeptej se, jestli můžeš dobrolničit u vás v knihovně. Máš blízko ke starým lidem, jako jsou tvoji babička s dědou? Zkus najít místo dobrovolníka v domově pro seniory. A takhle to můžeš větvit dál a dál.

To, aby ses angažovala v něčem, co ti je blízký je hrozně důležitý, nemá smysl, aby ses utápěla v něčem, kde nevidíš smysl jenom proto, že "v přihlášce na vejšku to bude vypadat dobře." Ale pokud najdeš něco, v čem budeš šťastná, tak jenom dobře, konat dobro a nic za to nechtít je takové čisté :)

basicjmeno
hodnocení

Anoo, já vím, jen jsem to asi v otázce špatně formulovala. Nepřihlásila bych se nikam, kam mě to netáhne, proto jsem třeba do té Unie přihlášku nezasílala.

Děkuji za tipy.

janek
hodnocení

0x

mnohem větší plusové body jsou za vyhrané olympijády, třeba se to jednou povede

basicjmeno
hodnocení

Ano, na tom se rovněž pracuje.

lmgify
hodnocení

0x

> získat tak plusové body k přihláškám na VŠ

Vážně to nějaká škola dělá? Koukala jsi se na přijímací požadavky na VŠ školy tvého zájmu? Buď tě přijmou na průměr (jestli to škola dělá) nebo budeš dělat přijímačky a tam to setřídí podle získaných bodů. Nevzpomínám si, že by někdo dával body za nesouvisející mimoškolní aktivitu, ale pochopitelně nemůžu sledovat všechno.

ben®
Imgify - řekl bych, že to tazatelka myslela obrazně (jako určité bezvýznamné plus za mimoškolní aktivitu).
basicjmeno
hodnocení

Jde o zahraniční univerzity. Tam jde o velká, významná plus, která mnohokrát rozhodují o kvalitě vaší přihlášky a samotném přijetí.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]