Mám úkol do školy na numerické metody: řešte metodou regula falsi: x^3 - 21x 3 = 0 xí < 0 absolutní chyba < 1/1000 přispůsobit počet kroků Zde en.wikipedia.org/... jsem našel algoritmus v C mohl by mi někdo vysvětlit parametry, které se tam dosazují do metody "FalsiMethod(0, 1, 5E-15, 100)"a jejich případné použití v rámci příkladu?
U popisovaneho algoritmu jsou vstupni parametry nasledujici FalsiMethod(double s, double t, double e, int m) hledas cislo x v intervalu (s,t) pro chybu e a maximalni pocet iteraci m (bezpecnostni pojistka, aby se to nekdy zastavilo) takze do funkce f se dopise vzorec funkce co hledas, tedy x^3 - 21x 3 a pak se pusti FalsiMethod(-nejake_velke_cislo, 0, 1.0/1000, 100)
scapegoat
Děkuji, již jsem ráčil nebýt líný a otevřít skripta .)
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.