Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

ISIC revalidační známky už nejsou

Od: caukymnauky odpovědí: 4 změna:

Dobrý večer, chci se zeptat. Na některých školách se již nebudou vydávat revalidační známky na ISIC (ty malé nálepky ze zadní strany kartičky) a platnost bude ukázána v aplikaci Alive App. Tak mě ale napadlo, co když se mi vybije telefon? Jak se prokážu třeba ve vlaku? :D Myslela jsem si, že třeba nějak načtou na plastové kartičce QR kód, který je taktéž na zadní straně jako revalidační známka, ale když jsem jej načetla, ukázalo se jen číslo průkazu, platnost žádná. Přijde mi to úplně na hlavu, jakoby chtěli digitalizovat už všechno a nedomýšlejí to ani.

4 odpovědi na otázku
Řazeno dle hodnocení

znamka
hodnocení

0x
Jednoduše budeš jezdit s nabitým mobilem. Určitě nejezdíš přes půlku světa, aby ti mobil nevydržel nabitej, i to se dá vyřešit koupí powerbanky za pár stovek.
Nebo co bys chtěla vymýšlet, že se čertíš? Běžně se jízdenky kupují online/esemeskou, která se ukáže průvodčímu, určitě jsi doteď nežila pod kamenem. Jestli se ti to nelíbí, jezdí autem. Nebo si k ISICu pořiď ten oranžový průkaz a prokazuj se tím.

hodnocení

0x

Třeba v Praze (asi i jinde) nosí revizoři power banky, takže si s vybitým mobilem poradí, ale jak píše první rádce, snaž se si zajistit nabití mobilu sám.

mll
hodnocení

0x

Průvodčí jsou v pohodě (často se dají na leccos ukecat), a revizoři zase tak častí nejsou, ti se koncentrují na linkách se samoobslužným odbavením. Každopádně podle čísla průkazu by měli tohle vidět.

Sleva ve vlaku snad (už) neni na ISIC ale na status studenta, takže je spousta dalších způsobů, jak případnému nevěřícímu tohle dokázat (třeba indexem, pokud je ještě vaše škola nezrušila). A jinak prodloužení bez jakékoliv známky měla už open krad a nyní to tak má lítačka (a předtím třeba průkazka vzp) a víceméně s tím nebyly problémy.

hodnocení

0x

Záleží jak na škole, někde se to pořád lepí, ale třeba takhle vychytávka bude všude.

doplněno 18.09.24 15:56:

Časem možná bude všude...

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]