Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Dostal jsem za 5 kvůli dotazu

Od: fr odpovědí: 16 změna:

Učitel po nás chtěl abychom udělali 25 kliků, ale s nohama na žebřinách nad úroveň, těžiště se tím pádem posunulo, takže to byla větší zátěž na prsa a ruce, než klasický klik. Než jsem začal, zeptal jsem se ho, proč po nás chce udělat tak těžký cvik a ještě k tomu tolikrát, na to mi podstatě řekl, že to nic není, tak jsem se ho zeptala jestli by mi to mohl ukázat, když to "nic není" na to se naštval a řekl že mi nic ukazovat nemusí a dal mi za pět, protože jsem to neudělal, a i po tom co jsem se o to teda pokusil a několik jich udělala, řekl, že mi ta pětka zůstává.

Ještě chci doplnit, že z naší třídy to neudělal nikdo a taky nikdo nedostal pětku, vlastně žádnou známku z toho cvičení jenom já. Jinak je pravda, že nejsem zrovna lit, ale když to porovnám s tím učitelem michelínem s pivním pupkem za který by se nestyděl kdejaký sumo zápasnik, tak jsem si nevedl špatně, celkem průměrně, nejvíc jsem jich sice neudělal, ale taky ne nejmíň.

Tak se chci zeptat, jestli to má cenu nějak řešit nebo to nechat být a později si to opravit.

16 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

5x

A co ostatní učitelé.?

Po nich taky chcete nejprve ukázet jestli vypracují (splní) zadané téma, a až pak se rozhodnete, jestli ho budete dělat Vy?

Nebo jen nějaká averze k telocvikáři a tělocviku?

jaj*
Přesně, nám taky učitelka řekla že přečtete si tam pár stránek a zítra bude test a proč by se měla učitelka namáhat a ukazovat výpočty, když nám mailem poslala vzorce. Nejdřív rozdala pár pětek a pak se to každý radši naučil sám, když se chce všechno jde.

hmmmm
hodnocení

4x

Možná by ani neuškodilo si ujasnit, jestli jsi on, nebo ona.

Aspoň mluvnicky, pokud to, co máš v rozkroku, ti nedostačuje k rozhodnutí.

A mimochodem kupříkladu i vozíčkář může učit běh, i když ho sám nepředvede :-P

fr
hodnocení

Sorry, už to vidím, samozřejmě on.

Věřím tomu, že někdo kdo si to přečte, byl/a v podobné situaci(ať už jako rodič, samotný student atd...) a má tím pádem lepší přehled o tom, jak to v takových situacích chodí. Buď ho můžu konfrontovat a nebo to nechat být, oboje má své podstatné klady a zápory. Takže nejde o odvážnost udělat rozhodnutí ale o rozvážnost, protože toho učitele nevídím naposled...

To je sice pravda, ale tohle je něco jiného. Když vidím "zdravého" učitele kterému není ani 40 a vypadá tak, jak vypadá a chce po nás cvik, který by v živote nedokázal udělat, jenom aby nás potrápil, tak mě to celkem štve.

hmmmm

My jsme to normálně dělali.

A ten učitel tam opravdu není na poměřování s vámi, ale aby vás učil a přiměl se hýbat. Takže prostě vůbec není podstatné, zda by danou věc udělal on ve svých 40, ani zda ji dělal ve vašem věku, ale že ji máte dělat vy teď.

A jenom když se o tom bavíme, tu pětku si pochopitelně snadno odůvodní, protože ty jsi těch 25 kliků neudělal. Takže se můžeš zkoušet točit na tom, jestli má vůbec učitel tělocviku právo po vás tělesné cvičení chtít, ale asi sám cítíš, že v tomhle moc silnou pozici nemáš.

lmgify

Je třeba říct, že 25 neudělá nikdo, kdo to vysloveně netrénuje.

Dobrá zpráva je, že to jde rychle natrénovat. Za 3 týdny denního trénování (jednou denně 3 série do maxima s 1min přestávkou mezi nima) dáš 1x25 bez problémů.

alfa
hodnocení

3x

Pětka z tělocviku? To jde? Jsi dovedu představit, jak arogantně jsi mu to řekl :))

No hele seš na začátku roku, tak do konce roku koukej být nejlepší ze třídy a jestli nedostaneš na vysvědčení jedničku, tak podáš stížnost do Bruselu

asd1
hodnocení

3x
Za drzost ti nemel dat kouli ale poznámku. Předvádět nemusí, stačí když to umí naučit, samozrejme vyzranej telocvikar neni dobrej vzor.
Opravit - ano, snaha se cení. Kdyby opravu odmítl tak bych to resil s tridnim nebo i ředitelem, dobrý telocvikar se nemsti.
Mmch jste banda chcipaku. Teď jsem si zkusil s nohama na židli a 25 kliku je úplně v pohodě, a to nejsem mladej kluk ale starej chcipacek s pupkem. Měli byste trošku začít trénovat, nejen ty ale i ostatní.
milanb
Jaka drzost? Vsak se normalne zeptal, kdyz to ani sam ucitel nezvladne, jak to muze chtit po zacich? To vypada na vyhoreleho debila, co si chladi zahu na mladsich.
lmgify

> s nohama na židli a 25 kliku je úplně v pohodě, a to nejsem mladej kluk ale starej chcipacek s pupkem

Tak to bych chtěl vidět! Jestli to necvičíš (třeba i bench-press) nebo v práci něco běžně na hrudi nestlačuješ (velké pákové nůžky nebo kleště), tak ty svaly tam prostě nejsou. Spíše jsi se přes pupek vůbec nedostal do úrovně, kde by se ty prsní svaly zapojily. :-D

asd1
Klidně se přijeď podívat. A kliky jsem dělal naposled někdy na jaře. Trochu plavu, spíš koupání než plavání, max kilak v rybniku za den. Takže kliky vůbec nijak netrenuju a přesto těch 25 s nohama na židli úplně v pohodě,jen jsem si zkusil o cem je tu rec. Mlady kluci by to měli dávat s prstem v nose a ne brečet co po nich chce za světový rekordy. Za mlada jsem měl na kliky oblíbenou sérii 10,20,30,40,50,40,30,20,10, tak asi něco z toho z pravěku zůstalo ;)

lmgify
hodnocení

1x

Žádnou pětku jsi nedostal. To on jen tak straší. Není třeba se tím stresovat.

tj
hodnocení

1x
Měli jsme učitele na TV bývalého profi boxera. Byl už starší a také měl pořádné břicho. Nikdy bychom si nedovolili nic takového říci. Jednak z respektu (což dnes mladým lidem absolutně schází, je to učitel, je jako váš nadřízený, ve škole si nejste rovni, on je výš a vy ho musíte poslouchat, bez debat) a druhak prostě proto že to byl náš učitel, což jako důvod samo o sobě stačí. Učitel vám nic předvádět a dokazovat nemusí, ten vám má jen říkat co máte dělat a jak to máte dělat. Tyto informace jste dostal a nesplnil jste. Místo toho jste pronesl poznámku, při které se učitel rozzlobil právem. Pětku máte zaslouženě. Podívejte se na to z jeho pohledu. Pak to možná pochopíte a příště se již zachováte jinak. Slušně. O cvik se minimálně pokusíte. Nic extra se po vás nechce. Zdravím...

tak
hodnocení

0x

Při jiném předmětu učitel taky v hodině vyučování nezkouší celou třídu, ale vyvolá třeba jen jednoho nebo dva žáky. Tak to udělal i tělocvikář při tělocviku. Vybral si tebe, aby si udělal tento cvik a proto ta pětka. Ale když si myslíš, že to nebylo správné řešení, ať se na to přeptají tvoji rodiče.

mll
hodnocení

0x

Bych to neřešil. Jedna pětka nic nedělá.

Učitel by měl jít příkladem. Ale to myslím platí až někde výš, na základce je učitel bůh a kdo to zpochybní, má automaticky za 5. Což si právě taky zjistil.

pohanka
hodnocení

0x

Pětka je za odvahu se na něco optat, na něco upozornit, projevit svůj názor, nebát se říci něco nahlas, nezařadit se mezi ostatní žactvo a bez rozmyslu plnit zadané úkoly.

Vystrčil jsi hlavu z řady, tak jsi přes ni dostal. I v dnešní době se předpokládá průměrnost bez diskuze.

Tak snad forma odporu byla klidná a na úrovni.

Tento cvik 25x neudělá nikdo netrénovaný. A myslím, že si to moc dobře uvědomoval, když je učitel TV.

----------------

Je začátek roku, behem dalších hodin přijdou jistě další známky, které 5 vyruší.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]