Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Intr nebo dojíždění

Od: ondrach odpovědí: 10 změna:
Ahoj jsem teprve pár dní na internatu ale moc mi nesedl spolubydlící a nebaví mě si vařit proto bych možná bych radši dojíždět ale musel bych vstávat asi v 5:30.

10 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

lmgify
hodnocení

3x

Jak dlouhio od dveří domů ke dveřím ve škole?

Jak to vychází finančně za jízdné v porovnání s celou intru a jídla?

hodnocení

2x
Kolem páté je v našich končinách pro dělný lid normální vstávání.

lmgify
hodnocení

1x

> jsem teprve pár dní na internatu ale moc mi nesedl spolubydlící

Zkus se na nové škole tak 2-2,5 měsíce rozkoukat, zjistíš, s kým, kdo také bydlí na intru, byste si sedli a pak se zkus u vedoucí dohodnout, že byste se sestěhovali. Nebo jestli tam už máš někoho, koho znáš a s kým bys chtěl bydlet, tak zkus zajít za vedoucí nebo si promluv s vychovatelem, že ten tvůj známý je dobrý kámoš a že jsi nevěděl, že tady taky je, jinak že byste byli spolu už od začátku a že je lepší, když se sestěhujete hned teď na začátku, dokud se věci ještě pořádně neusadily atd.

Vedení intru nechce řešit 3 stěhování za pololetí někoho, kdo se neumí usadit nebo se zabývat stěhováním 10 různých lidí každý týden první 3 měsíce. Musíš to mít dobře promyšlené, abys věrohodně vysvětlil, proč zrovna tobě by měli sestěhování povolit. Nejlépe bude, když budeš mít už souhlas všech zúčastněných (tvého a kamarádova spolubydlícího) a můžeš to celé předhonit jen k odkývnutí vedoucí.

Přečti si také Ubytovací řád, jestli ho tam máte, co se tam píše o stěhování.

Když to budeš řešit s vedoucí nebo vychovatelem, tak spíše říkej, že bys chtěl bydlet s tvým kámošem než že bys nechtěl bydlet s tím, s kým jsi na pokoji teď. Zní to lépe. Radostněji. Pozitivně. Stěžování je negativní.

Tak ať to vyjde!

hodnocení

1x

Neumím ti poradit, protože netuším jek moc se snažíš dospět. To že ti někdo nebo něco nesedí, tož vítej mezi dospělými. Takto to v životě chodí a musíš se naučit v takovém prostředí žít. Je potřeba si uvědomit, že ani ty nemusíš každému sedět. Je třeba najít cestu, abyste netrpěli ani jeden a vycházeli co nejlépe. Nejen se spolubydlícím. *alene* A pak je druhá možnost, jsi maminčák a z Mama hotelu, se vší péčí a láskou se ti nechce, nejsi připraven. Budeš se snažit tvářit se jako samostatný mužský a mamka ti bude pít krev, když se tě zeptá, jestli jsi dal spoďáry do špíny, ale všechna ta péče od maminky za to stojí. Ne?!

hodnocení

1x
Ja si intr skusil a to 4 roky a pokud bych moh dojíždět dnes bych radši dojížděl
Musel bys vstávat v 5.30 *smich* ty blazne v životě na šichtu budeš vstávat i dřív ja třeba vstávam v 5 ráno

hodnocení

1x

Internát = střední škola = nezletilý ---> Ještě jsem neviděl internát kde se nevaří.
Nevím jak dlouho trvá dojíždění z domova, u mě by to bylo 1,5 hodiny tam a 1,5 hodiny zpět a vstávat v 4:15 a doma bych byl v 16:30-17:30. Na učení by moc času nezbylo a celou zimu bych doma světlo neviděl.

Naproti tomu internát, tam jsem vstával v 6:30, naprostá pohoda, kromě školy naprostý pán svého času.
Jídlo až pod nos. Na intru hezký holky. :)
No vzpomínám na to doteď, nejlepší roky mého života. *frajer*

hodnocení

1x

Vnučka nastoupila teď na internát v jiném kraji. Pokud vím, jídlo mají zajištěno. Snídaně, obědy, večeře. Vařit nemusí. Jistě to tak je i u vás, když internát, tak bývá se vším všudy. Proč by vám nevařili? Mají troubu v opravě? *smich*

Pokud Ti nesedl spolubydlící. Je prý možnost se domluvit a spolubydlícího si vyměnit. Ale časem se všichni sžijí, i ti, kterým to zpočátku moc nešlo. Tak bude těžké hledat někoho jiného. Uvidíš, že si časem sednete. Je krátká doba na nějaké ukvapené závěry. Navíc, Ty taky nemusíš sedět každému.

Dojíždění: Než přijedeš domů, než přijedeš ráno do školy, ztratíš plno času. Na učení, na všechno. Raději bych zůstala na internátu.

Navíc - co vím od vnučky. Nikoho neznala. Ale neztrácela čas a už přes prázdniny se s plno děvčaty virtuálně i naživo seznámila, hlavně na FB. Na pokoji jsou 3. A syn říkal, že když ji tam dovezl, zůstal koukat, že se všichni znají, jakoby se už kamarádili několik let. Ty soc. sítě jsou asi výhoda. Nás před 55 lety posadili do tříd a nikdo neznal nikoho. Měl ses o budoucí spolužáky začít zajímat už dřív, věděl bys spíš, do čeho jdeš. Jaga.

hodnocení

0x

A co požádat o přemístění? Vaření je dobrá dovednost, kterou budeš donucen zdokonalit, což bych bral jako plus.

ltz
hodnocení

0x
Vstávání v 5.30 není nic tak hrozného. Na intru vám vadí víc věcí.

ml1
hodnocení

0x

5:30 neni nic, co by se nedalo zvládnout, já v tuhle hodinu odjížděl z nádraží, takže jsem musel vstávat ještě o dost dřív. (A to až poté, co se změnil jízdní řád, jinak to bylo 5:12, protože v 5:49 to akorát nevycházelo, když potom to změnili na 32 a 02 už těch 5:29 bylo v pohodě, navíc jsem stíhal i MHD v 5:25, takže jsem nemusel na vlak pěšky). (Mimochodem naše škola měla internát tak daleko, že jsem to z domova měl za podobný čas jako by to bylo z toho intru. Měli jsme ve třídě jednoho člověka na intru, tak jsme to právě srovnávali.)

Jinak v našich končinách se standardně pracuje od 6 hodin, takže vstávání v 5 je poměrně normální.

Na intru je snad jídlo erární, snídaně, svačiny, obědy i večeře.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:
Otázky na téma intr

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]