Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Zeolit fitr

Od: mirek* odpovědí: 3 změna:
Dobry den , rád bych poprosil někoho znaleho dané tematiky .Je všeobecně znamé že zeolit je vynikající filtrační medium , ale jako laikovi my není jasné zda se onou filtrací postupně znečistuje a je pak nutná výměna media ci je potreba provést nějaký zpusob čištění.Pokud zlepšuje po vsech stránkách kvalitu vody , tak nechápu jako laik že by to fungovalo donekonečna. Moc děkuji za vysvětlení.

3 odpovědi na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

0x
Výměna není nutná, stačí propláchnout pod tekoucí vodou.
Jinak doporučuji obyčejnou pemzu.

hodnocení

0x

Já jsem se setkal s filtrací a akváriu. Tam jde o to, aby se byla velká plocha filtru, na které se mohou usadit bakterie. Ta bakterie pak využívají nečistoty ke své obživě a tím čistí vodu.

A určitě to nefunguje do nekonečna. Občas jednou za měsíc až dva měsíce jsem musel filtr v akváriu vyčičstit. Odstranit usazené nečistoty a přitom zachovat bakterie.

A obecně vzato: každý filtr, který něco filtruje, tak na sobě zadržuje nějaké částečky a postupně se filtr ucpává a schopnost filtrace se zhoršuje.

hodnocení

0x

Zeolity jsou pórezní hlinitokřemičitany alkalických kovů a vápníku. Mají buňky propojené kanálky konstantní velikosti, takže jimi dobře procházení malé molekuly vody a jednoduchých iontů solí. Větší molekuly jimi neprojdou. Fitr se regeneruje proplachem čistou vodou, popřípadě, pokud to fitr dovoluje, i teplou vodou a nejlépe v opačném směru toku vody. Ale tyto možnosti by měly být v návodu pro použití.

Víc najdeš ve wikipedii: Zeolit – Wi/...

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]