Nejste přihlášen/a.
Já jsem se setkal s filtrací a akváriu. Tam jde o to, aby se byla velká plocha filtru, na které se mohou usadit bakterie. Ta bakterie pak využívají nečistoty ke své obživě a tím čistí vodu.
A určitě to nefunguje do nekonečna. Občas jednou za měsíc až dva měsíce jsem musel filtr v akváriu vyčičstit. Odstranit usazené nečistoty a přitom zachovat bakterie.
A obecně vzato: každý filtr, který něco filtruje, tak na sobě zadržuje nějaké částečky a postupně se filtr ucpává a schopnost filtrace se zhoršuje.
Zeolity jsou pórezní hlinitokřemičitany alkalických kovů a vápníku. Mají buňky propojené kanálky konstantní velikosti, takže jimi dobře procházení malé molekuly vody a jednoduchých iontů solí. Větší molekuly jimi neprojdou. Fitr se regeneruje proplachem čistou vodou, popřípadě, pokud to fitr dovoluje, i teplou vodou a nejlépe v opačném směru toku vody. Ale tyto možnosti by měly být v návodu pro použití.
Víc najdeš ve wikipedii: Zeolit – Wi/...
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.