Dobrý den, chtěl bych se zeptat, chodím na tříletý učební obor, od září vstupuji do třetího ročníku a chtěl bych se zeptat, jestli mi mohou uznat předměty z předchozího oboru ( např. Tělocvik či jiné), že bych do těch hodin nechodil. Ten předchozí obor jsem studoval tři roky, ale bohužel jsem ho nedokončil. Děkuji za všechny odpovědi.
Jedině jednat s ředitelem školy. Něco někde jde, jinde to neuznají. Často to bývají všeobecné předměty. Zrovna tělocvik bych si nechala. Zdatnost budeš v životě potřebovat.
Shodné předměty by uznat mohli. Někde mívají podmínku do nějaké známky. Pokud jsi z něčeho prolezl za 4, tak bych to ani nezkoušel. Je potřeba se o všem informovat na studijním oddělení. Škola od školy to může být různé. Každopádně pokud ten tělocvik nebude někdy hned první hodinu ráno nebo naopak poslední hodinu vyučování, tak to stejně moc nedává smysl. Budeš někde sám sedět ve třídě nebo na chodbě a hrát si s telefonem, nebo půjdeš zevlovat někam před školu? Jo leda že bys bydlel hned vedle školy, pak by to nějaký význam mít mohlo. Jinak skoro určitě neuznají profilové předměty oboru.
A máš ten předchozí třetí ročník ukončený, tj. neudělal jsi jen závěrečku? Protože jestli jsi ten třeťák nedokončil, tak co bys jako chtěl uznat za absolvované (dokončené)?
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.