Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Jak zvolit měřítko

Od: man* odpovědí: 3 změna:

Zdravím, potřeboval bych poradit jak narýsovat fázorový diagram. Protože mi vychází buď strašně malé hodnoty napětí a proudu (mA) nebo pak zase moc velké hodnoty napětí (desítky V), takže nevím jak to pak narýsovat. Buď se mi to nevleze ani na papír, nebo nemůžu zase ty malé hodnoty ani zakreslit.

Když zvolím 1cm = 1V, pak musí být asi i 1cm = 1A což je pak úplně nemožné narýsovat...

Jak na to? Jak jej narýsovat?

3 odpovědi na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

3x

Proc, kdyz 1cm=1V by mel byt 1cm=1A?

Je k tomu nejaky specialni duvod?

doplněno 16.03.11 16:48:

Tim chci rict, ze samozrejme zvolite meritko kazde veliciny tak, aby byla rozumne na papir zakreslitelna.

doplněno 16.03.11 18:37:

Aha, já myslel, že to tak musí být, když se do toho jednoho diagramu zakresluje proud i napětí.

Jedna se o dve ruzne veliciny, kde kazda ma uplne jinou jednotku a nejsou nijak k sobe vizualne porovnatelne. Neexistuje jediny duvod, proc by museli mit stejnou velikost meritka ke sve zakladni jednotce pri zakreslovani do grafu.

man*
hodnocení

Aha, já myslel, že to tak musí být, když se do toho jednoho diagramu zakresluje proud i napětí.

buss
hodnocení

0x

No a co tak V a mA?

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]