Nejste přihlášen/a.
Dobrý deň, od septembra nastupujem do prvého ročníka na výšku, cca za 4 týždne máme mať taký prípravný deň, kde spoznáme spolužiakov, prostredie, vyučujúcich a získame bližšie info o fungovaní na fakulte. Taká poloformálna akcia. Keďže teraz ideme s rodinou na dlhšie preč, tak som nad tým začal rozmýšľať už teraz. Konkrétne čo si oblečiem. Chcem zanechať dobrý dojem ako poriadny študent, aby sa mi potom lahšie rozbehlo štúdium. Preto som zvolil košeľu. Respektíve, mám v pláne obliecť sa presne tak, ako je to na priloženom obrázku + nejaké tenisky. Myslíte si, že je to vhodné oblečenie?
Vršek dobrý, ale počítej s tím, že může být pořádné vedro - v tom případě by to chtělo jen košili s krátkým rukávem. Kalhoty a ponožky jsou nevhodné - kalhoty musí být volnější, ideálně světlejší (trochu konstrastu oproti vršku), ponožky by měly být nenápadné, schované v botách.
Chceš jít docela společensky oblečený a nechat koukat takové ponožky? Nosí se různé věci, ale chceš udělat dojem slušným oblečením, ne? Nechceš tam jít v tom, co je trendy a co každý nosí... Ponožky, které normálně nosíš jsou sportovní a hodí se na sport, ne na vysokou.
Já si nemyslím, že děláš správně. K vršku patří jiné kalhoty a k dolejšku patří sportovní tričko. Nebo vol něco méně společenského - plátěné kraťasy a košile, třeba se vzorem. V tom, v čem chceš jít, se uvaříš.
Na přípravném dnu na vysoké škole na tebe v tomhle outfitu budou koukat jako na exota a divnočlověka. Vem si něco méně formálního a rozhodně lehčího. Znáš polo trička (tzn.) trička s límečkem? Bude daleko vhodnější než košile. Víš, že i za pár týdnů bude léto, tzn. teplo? Svetr si schovej na zimní měsíce, ten si neber na sebe vůbec. Na nohy nějaké šortky. Na chodidla sandále, pantofle nebo jinou otevřenou obuv bez ponožek. Pokud chceš ponožky, tak tenké. Třeba bambusové a na nohy nějaké tenisky.
Já vím, že chceš košili nosit, ale tu na vysoké škole nosí kluci jen na zkoušky, zápočty nebo na státnice. Budeš v ní při jejím běžném nošení, jako je například přípravný den, vypadat za exota a za toho divnýho. Sám jsi psal, že chceš zapadnout. A zapadneš nejlíp tak, když budeš oblečený podobně jako zbytek studentů.
Košili si připrav na ty zkoušky, zápočty, na imatrikulaci a promoci. Na přípravný den si dej maximálně tričko s límečkem s krátkým rukávem, volné šortky nebo volné plátěné kalhoty. Na nohy v případě volby uzavřené obuvi (tenisek) si vezmi tenké ponožky, ne ty zimní, co máš na fotce. Jinak vol sandále bez ponožek nebo pantofle.
Já nevím, nosím na obyčejný den výšce rifle a neúplně obyčejné triko (třeba námořnické, bílé, ...), jenom když je ústní zkouška se oháknu do černých gatí s košulou na rozhalenku, bývá vedro ani sako netahám, svetr už vůbec. Ale nekteří košile furt nosí, třeba i havajské, možná se to liší škola od školy, když je to první den, tak projistotu o trošku formálňéš...
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.