Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Prípravný deň na výške

Od: prvak odpovědí: 27 změna:

Dobrý deň, od septembra nastupujem do prvého ročníka na výšku, cca za 4 týždne máme mať taký prípravný deň, kde spoznáme spolužiakov, prostredie, vyučujúcich a získame bližšie info o fungovaní na fakulte. Taká poloformálna akcia. Keďže teraz ideme s rodinou na dlhšie preč, tak som nad tým začal rozmýšľať už teraz. Konkrétne čo si oblečiem. Chcem zanechať dobrý dojem ako poriadny študent, aby sa mi potom lahšie rozbehlo štúdium. Preto som zvolil košeľu. Respektíve, mám v pláne obliecť sa presne tak, ako je to na priloženom obrázku + nejaké tenisky. Myslíte si, že je to vhodné oblečenie?

Prípravný deň na výške

27 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

chlochydess*
hodnocení

1x

Moje řeč. Kalhoty si koupit pro své pohlaví a ve své velikosti (nikoliv půjčovat si kalhoty od mladší sestry) a ty štucny ideálně nějaké ČERNÉ, TENKÉ, a ELEGANTNÍ. Obuv společenskou, žádné vypajdané hadráky.

prvak
Rifle môžu byť?

hodnocení

1x

Ještě dodám, že až budeš na tom přípravném dnu, koukej kolem sebe, co si na sebe oblíknuli ostatní. Pokud chceš dělat nějaký dojem nebo zapadnout mezi ostatní. Pokud je ti jedno, jaký dojem děláš a jak zapadáš, tak kolem sebe nekoukej, a oblíkej se, jak chceš ty bez ohledu na nějaké rady.

km
hodnocení

0x

postava vypadá jako klobása, chce to něco volnější, hlavně ve spodní části a tlusté ponožky asi nejsou v létě nutné...

prvak
Ja som práve zvyknutý nosiť také ponožky aj cez deň, v podstate vo svojom šatníku mám hlavne Nike, Adidas ponožky väčšinou v šedej prípadne čiernej farbe

hodnocení

0x

Vršek dobrý, ale počítej s tím, že může být pořádné vedro - v tom případě by to chtělo jen košili s krátkým rukávem. Kalhoty a ponožky jsou nevhodné - kalhoty musí být volnější, ideálně světlejší (trochu konstrastu oproti vršku), ponožky by měly být nenápadné, schované v botách.

prvak
Prečo schované? Mám pocit že dnes veľa mladých nosí dlhé ponožky aj ku krátkym gaťom. Aj ja bežne to tak nosím

Chceš jít docela společensky oblečený a nechat koukat takové ponožky? Nosí se různé věci, ale chceš udělat dojem slušným oblečením, ne? Nechceš tam jít v tom, co je trendy a co každý nosí... Ponožky, které normálně nosíš jsou sportovní a hodí se na sport, ne na vysokou.

prvak
Ale zas nechcem vytŕčať veľmi z davu. Určite budem jeden z mála čo tam bude mať košeľu, lebo nie je to taká spoločenská udalosť. Preto som zvolil také poloformalne oblečenie. Takto oblečení som chodil dosť často na strednej. Košeľu nosím dosť často, vždy si zapnem ku krku, a k tomu rifle a ponožky
prvak
Myslíte si že konám nesprávne?

Já si nemyslím, že děláš správně. K vršku patří jiné kalhoty a k dolejšku patří sportovní tričko. Nebo vol něco méně společenského - plátěné kraťasy a košile, třeba se vzorem. V tom, v čem chceš jít, se uvaříš.

prvak
Ja som myslel, že tak všeobecne že keď už budem študovať tak bežný deň si oblečiem košeľu zapnutú ku krku, rifle a podobne

To jo, ale teď se trochu vyletni. Máš košili s krátkým rukávem a nějaké kraťasy? Přidej více fotek.

prvak
hodnocení

napríklad dnes ked som bol na brigáde, som mal oblečené toto

Prípravný deň na výške #2
29.07.24 13:06

Super *hej*

prvak
hodnocení

ďakujem vám za rady

perditax
hodnocení

0x
Pokud nastupujete na MatFyz, tak pridejte na nohy bile Prestigue a mate idealni outfit.

Nenastupuje, to by jel na víc dní a potřeboval by oblečení "na tábor", žádné společenské oblečení *smich*.

prvak
hodnocení

nie, MatFyz teda určite nie je nič pre mňa

prvak
hodnocení

0x
A vrch môže byť teda? Ak bude teplo sveter si vyzlečiem a nechám si len košeľu, samozrejme zapnutú

hodnocení

0x

Na přípravném dnu na vysoké škole na tebe v tomhle outfitu budou koukat jako na exota a divnočlověka. Vem si něco méně formálního a rozhodně lehčího. Znáš polo trička (tzn.) trička s límečkem? Bude daleko vhodnější než košile. Víš, že i za pár týdnů bude léto, tzn. teplo? Svetr si schovej na zimní měsíce, ten si neber na sebe vůbec. Na nohy nějaké šortky. Na chodidla sandále, pantofle nebo jinou otevřenou obuv bez ponožek. Pokud chceš ponožky, tak tenké. Třeba bambusové a na nohy nějaké tenisky.

prvak
Poznám Polo tričká, ale košeľu by som si chcel obliecť, to je moje charakteristické oblečenie, ako som už písal vyššie, a k tomu by som mohol teda nejaké kraťasy alebo čo?

Já vím, že chceš košili nosit, ale tu na vysoké škole nosí kluci jen na zkoušky, zápočty nebo na státnice. Budeš v ní při jejím běžném nošení, jako je například přípravný den, vypadat za exota a za toho divnýho. Sám jsi psal, že chceš zapadnout. A zapadneš nejlíp tak, když budeš oblečený podobně jako zbytek studentů.

Košili si připrav na ty zkoušky, zápočty, na imatrikulaci a promoci. Na přípravný den si dej maximálně tričko s límečkem s krátkým rukávem, volné šortky nebo volné plátěné kalhoty. Na nohy v případě volby uzavřené obuvi (tenisek) si vezmi tenké ponožky, ne ty zimní, co máš na fotce. Jinak vol sandále bez ponožek nebo pantofle.

guriio4
hodnocení

0x

Já nevím, nosím na obyčejný den výšce rifle a neúplně obyčejné triko (třeba námořnické, bílé, ...), jenom když je ústní zkouška se oháknu do černých gatí s košulou na rozhalenku, bývá vedro ani sako netahám, svetr už vůbec. Ale nekteří košile furt nosí, třeba i havajské, možná se to liší škola od školy, když je to první den, tak projistotu o trošku formálňéš...

prvak
hodnocení

poprosím aj iných, aby sa vyjadrili k obom fotkám, že čo je vhodnejšie

km
Druhe foto je lepsi

vili
hodnocení

0x
Vzhledem k tomu, že mám na vysoké 2 děti, jedno na bakalářském a druhé na doktorandském stupni, tak si myslím, že je oblečení trochu jako pěst na oko.
Ty moje nosí v teplé části roku kraťasy a tričko, klidně s potiskem, na noze něco sportovního. Co jsem vypozoroval, tak jejich spolužáci a spolužačky nosí přibližně totéž. Ale je fakt, že navštěvují technické obory, kde školu nedokončí většina studentů, takže se na nějaké kravaty údajně nehraje ani o většině zkoušek, a jen několik málo pedagogů samo nosí a při zkoušce vyžaduje formálnější nebo dokonce společenský oděv.
Doba, kdy jsem dělal vysokou já, a kdy jsem byl jednou nepřipuštěn v obleku ke zkoušce, dokud jsem si nenasadil kravatu, evidentně skončila. Na druhou stranu, je to trochu škoda, do dlouhých rukávů se nejspíš lépe schová lístek se vzorečky.
Ale možná instituce, kde chcete být vzděláván, má trochu jiná pravidla oblékání a skvěle v košili zapadnete.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]