Nejste přihlášen/a.
Já myslela, že to je zemědělská, jaké dřevostavby? Tam budete potřebovat předměty, podle fakulty, kterou zvolíte.
Tak jsem koukla, že třeba v Praze na ČZU je 10 fakult - agrobiologie, lesnická a dřevařs., tropické zemědělství, životní prostředí, provozně ekonomická., technická fakulta ...
Pro Vás asi ta technickí fakulta , technologie staveb nebo lesnická a dřevařská? Je těžké radit, když Tě neznáme. Ale většinou za pokus to stojí.
ČZU (alias hnojárna na Suchdole, teda pokud máme na mysli stejnou školu) dělá i do elektriky. Kdysi jsem tam spolupracoval s jedním profesorem, ale spíš jsme se tak minuli, když já jsem začínal, on krátce poté umřel. (Jestli tam v tom někdo pokračuje netuším, už jsem o otm poté neslyšel.) Ostatně bez elektriky a programování se dneska neobejde ani to zemědělství. Stavby jsou mimo můj obor, ale jistě i zemědělka něco takového dělat může, i když bych se asi intuitivně obracel na stavební fakultu ČVUT.
Jinak vysoká jakákoliv je dělaná na to, že se tam jdou lidi něco naučit. Takže samozřejmě na FELu se líp začíná s elektroprůmyslovkou než s gymplem (a na jiných oborech to bude nepochybně stejné), ale to je asi tak všechno. Dá to i tak pěknou fušku.
Nad strukturu ČZU jsem nikdy nepřemýšlel, to bylo mimo moje zájmy (ale neni problém si to najít na jejich stránkách), ale je normální, že každá univerzita (po česku vysoká škola) má několik fakult a ty zase několik kateder a dá se tam dělat leccos, pokud na to najdete nebo přesvědčíte někoho, kdo to vhodně podá.
Já vždycky myslel, že lesnická fakulta ČZU se zabývá optimalizací růstu dřeva, technická fakulta ČZU pak mechanizací v zemědělství/lesnictví. Dlouho jsem ale www stránky ČZU nečetl, takže nemám přehled, kam se ty obory posunuly a jak se rozšířily.
Dřevostavby je přímo obor na stavební fakultě ČVUT. Rovnou ale říkám, že technické VŠ jsou pro lidi z učňáků jak dostat pytlem přes hubu. Nejdříve se musí projít integrální matematikou, pevností a pružností, dynamikou, betonem a dalšími podobnými základními stavebními znalostmi, než se to vše aplikuje na jeden konkrétní stavební materiál - dřevo. Osobní zkušenost s tím ale nemám. Nevím, jaký je současný doporučený průchod studiem pro zájemce o dřevostavby. Bude potřebné se začíst do stránek fakulty.
Znal jsem jednoho kluka z učňáku, který - minimálně první ročník - technické VŠ dával na snad samé jedničky, až jsem se divil, proč šel původně na učňák a ne na průmku a znal jsem několik jiných, pro které ta abstraktnost matematiky a jiných výpočtů byla úplně neuchopitelná. Těžko odhadnout, který z nich jsi.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.