Nejste přihlášen/a.
Ahoj, píše se prosím ředitelská důtka na vysvědčení?
Ředitelská důtka se posílá rodičům poštou, ale jinak nikde není (na vysvědčení atp) - na rozdíl od dvojky nebo trojky z chování (některá vysvědčení se píšou na přihlášku na střední školu, takže dvojka z chování už může být do budoucna celkem problém).
Co asi sposobi nejake cislo na vysvedceni? Nic. To je len zvyk z cias Ferenc Jozku, uradnik, tu riaditel, "potresta" niekoho cislom na kuse papiera, ktory nikho nezauujima.
@peter: Některé učňáky bodují známky z chování u přijímaček. S dvojkou musíš mít velice dobré známky (definitivně průměr pod 2,0), s trojkou z chování úplně bez šance. Nepřijmou tě ani když mají nenaplněnou kapacitu.
Toto jsem viděl na právě skončených přijímačkách. Toto konkrétní učiliště bodovalo jen chování na konci 8.třídy a 1.pololetí 9.třídy.
Koukám, že jsem nějak zvoral ten popis bodů za chování.
známka z chování konec 8.třídy a 1.pol.9.třídy ... body:
1 ... +10b
2 ... -30b
3 ... -50b
Takže:
-20b ... jednička a dvojka
-40b ... jednička a trojka
-60b ... dvě dvojky
Absolutním rekordmanem v přihláškách na tomto konkrétním učilišti byl žák se dvěma trojkama z chování a průměry kolem 3,2 v každém pololetí. Podal si přihlášku i přesto, že v podmínkách bylo uvedeno, že s takovými známkami nikoho absolutně nepřijmou. Pochopitelně ho nepřijali.
Jestli jsi dostal dudku nebo důtku a bereš ji jako módu, tak to jsi naprosto vedle. Mám to chápat tak, že kdo má víc důtek, ta je větší borec? Podle mě je to pitomec.
Největší borec má samé jedničky a trojku z chování. To se povedlo někomu v páté třídě, pak už samé jedničky neexistovaly (takoví lidé odešli na gympl).
Ale napsat s vyznamenáním tolik chyb ve třech větách, to teda se mi nezdá (z chování, protože se druhým pádem se pojí předložka z přesložka s se pojí se sedmým).
Ve výsledkové listině přijímacích zkoušek na učební obor Automechanik byl někdo se samýma jedničkama ve všech 3 pololetích. Zajímalo by mě, jestli to byla jeho první volba nebo se jen nedostal na prioritní gymnázia.
Stejně tak ve výsledcích na pomocný (!) zjednodušený učební obor Podlahářské práce byl někdo s jednou dvojkou za tři poslední pololetí ZŠ. Začínám si myslet, že to byl někdo ze Zvláštní školy ...
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.