Nejste přihlášen/a.
Nevím, jak u vás, ale u nás je ve školním řádu vymezeno, že zákonný zástupce může omluvit nepřítomnost žáka trvající max. 3 dny. Co je nad limit, omlouvá jedině lékař. Takže pokud mi dítě nepřijde 5 dní do školy a má omluvenku pouze od rodičů, 2 dny jsou neomluvené. .Plánované nepřítomnosti jsou v jiném režimu.
Na nesmysl jménem chřipka se dá v krajním případě i umřít.
Někdy to už může být až moc "okatý". Být pořád doma je dost podezřelý, nemyslíš?
"jezdit za doktory každou chvíli kvůli úplným nesmyslům jako jsou migrény, bolesti, chřipky atd." Když to jsou nesmysly, tak proč chceš být doma? Spíš se chtěji všichni ulejt ze školy a dělat si ze školy holubník. Tak hybaj za doktorem a nech si napsat neschopenku.
"omluvené absence se staly neomluvené" to není možné, tj. není legální, stěžujte si
střední školy mnohdy vyžadují omluvenky od lékaře, protože studenti a jejich rodiče zneužívají možnosti si omlouvat, do školy často nechodí a libovolně omlouvají, proto školy vyžadují omluvení od lékaře, jako omezení častých absencí
Co škola omluví a co ne je věc školy ne doktora. Když mi doktor napíše, že mám nárok na pivo zdarma, tak mi ho taky v žádné hospodě nedají. Přesněji teda je to stanoveno nějakým předpisem (možná školský zákon) a tím je povinna se řídit škola i žáci. Až budeš chodit do práce, tak bude omluvou taky jen neschopenka od doktora.
Zdravím,
Tak v pvní řadě pokud by se to stalo mým dětem tak zašel osobně za třídní učitelem/učitellkou ,popřípadě ředitelem školy a požadoval vysvětlení proč to změnili ,ve vašem dotazu jsem se nedočetl ,že by jste to s nima řešili ,což si myslím je základ komunikace mezi rodiči a školou,tato poradna by byla řešením možná pokud by odmítli se s Váma o tom bavit.Mimochodem myslím,že nejenom mě by zajímalo o kolik hodin konkrétně se jedná -omluvené na neomluvené.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.