Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Proč se omluvená absence stane neomluvenou?

Od: elis1234 odpovědí: 13 změna:
Dobrý den lidí, mám pro vás takovou prosbu.Ve škole se už dlouhodobě potýkáme s problémy od učitelů, které zřejmě dělají naschvály.Začalo to prve omluvenkami které vyžadovali od doktora.Bohužel jsme neměly čas a peníze neustále jezdit za doktory každou chvíli kvůli úplným nesmyslům jako jsou migrény, bolesti, chřipky atd.To jsme ale nakonec vyřešily papírem od doktora, který nám napsal že má zákonný zástupce právo omlouvat své děti.To nám dali pokoj na nějakou dobu.Ale teď zničehonic nám napsali, že omluvené absence se staly neomluvené?!Vůbec to jakože nechápu.Moc vám děkuji za všechny odpovědi

13 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

ltz
hodnocení

7x
Když vám napsali, že absence jsou neomluvené, ale důvod neuvedli, tak se na to běžte zeptat přímo do té školy.

amperr
hodnocení

5x

Nevím, jak u vás, ale u nás je ve školním řádu vymezeno, že zákonný zástupce může omluvit nepřítomnost žáka trvající max. 3 dny. Co je nad limit, omlouvá jedině lékař. Takže pokud mi dítě nepřijde 5 dní do školy a má omluvenku pouze od rodičů, 2 dny jsou neomluvené. .Plánované nepřítomnosti jsou v jiném režimu.

Na nesmysl jménem chřipka se dá v krajním případě i umřít.

hodnocení

2x
Sloh, hrubky a vůbec celá otázka vypadá jako od žáka základní školy. Ale tazatelka píše, že má dva syny. Divné, že by se už blížily prázdniny? No i tak, mám pocit, že tazatelka, nebo její synové?, už záškoláctví přeháněli, ve škole moc času netrávili až vedení školy došla trpělivost a tady je výsledek. I tak si nemyslím, že to přišlo jen tak zrazu, na tuhle reakci byli mnohokrát upozorněni, ale nedbali. Spíš se divím, proč jim to vadí, když se jím ve škole nelíbí, na výsledku učení jim nezáleží a evidentně tam moc nechodí.

hodnocení

0x
Asi se učitelům omluvenka nelíbila, nebo na ní něco bylo špatně. Těžko říci. Musela bys to napsat nějak lépe, srozumitelněji. To co napsala nemá moc hlavu ani patu.
elis1234
hodnocení

Moje omluvenky pro oba syny byli migrény, nespavost, chřipky, kožní nemoci atd.Trpěli na ně skoro tři čtvrtě roku, hlavně vždycky když došli že školy, není tam žádná hygiena!

Měli chřipku vždycky, když se jednou za čas vrátili ze školy?

elis1234
hodnocení

Ano, vždycky na to pořád trpěli hlavně v zimě a na jaře.

Dobrá a protože je chřipka nesmysl, tak se s tím k doktoru nejezdilo.

vvv
hodnocení

0x

Někdy to už může být až moc "okatý". Být pořád doma je dost podezřelý, *mala* nemyslíš?

"jezdit za doktory každou chvíli kvůli úplným nesmyslům jako jsou migrény, bolesti, chřipky atd." Když to jsou nesmysly, tak proč chceš být doma? Spíš se chtěji všichni ulejt ze školy a dělat si ze školy holubník. Tak hybaj za doktorem a nech si napsat neschopenku. *klik*

km
hodnocení

0x

"omluvené absence se staly neomluvené" to není možné, tj. není legální, stěžujte si
střední školy mnohdy vyžadují omluvenky od lékaře, protože studenti a jejich rodiče zneužívají možnosti si omlouvat, do školy často nechodí a libovolně omlouvají, proto školy vyžadují omluvení od lékaře, jako omezení častých absencí

makk
hodnocení

0x

Co škola omluví a co ne je věc školy ne doktora. Když mi doktor napíše, že mám nárok na pivo zdarma, tak mi ho taky v žádné hospodě nedají. Přesněji teda je to stanoveno nějakým předpisem (možná školský zákon) a tím je povinna se řídit škola i žáci. Až budeš chodit do práce, tak bude omluvou taky jen neschopenka od doktora.

hodnocení

0x

Zdravím,

Tak v pvní řadě pokud by se to stalo mým dětem tak zašel osobně za třídní učitelem/učitellkou ,popřípadě ředitelem školy a požadoval vysvětlení proč to změnili ,ve vašem dotazu jsem se nedočetl ,že by jste to s nima řešili ,což si myslím je základ komunikace mezi rodiči a školou,tato poradna by byla řešením možná pokud by odmítli se s Váma o tom bavit.Mimochodem myslím,že nejenom mě by zajímalo o kolik hodin konkrétně se jedná -omluvené na neomluvené.

mathew
hodnocení

0x
Pokud už ty omluvenky jednou uznali tak si to nemůžou rozmyslet, takže si běžte stěžovat do školy. Být učitel tak vám ty omluvenky rovnou hodím do koše ať si donesete na ty bebíčka papír od doktora, jediné co bych vám uznal je ta chřipka.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]