Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Panicky strach z učitele

Od: romcavrbca odpovědí: 9 změna:
Ahojky, potřebuju poradit s velkým problémem. Náš třídní učitel je naprostý matlák. Slibuje, že opraví testy a pak je neopraví, neřídí se pravidly školního řádu a vlastně vůbec žádnými pravidly. Ještě k tomu mi cíleně snižuje sebevědomí - řekl, že si nemám myslet, že nedělám chyby, i když já je vážně nedělám. Kdykoliv ho vidím vkolebat se do dveří, cítím, jak mi po zádech běhá mráz. Vím, že jsou za chvíli prázdniny, ale už teď se děsím toho, až v září znovu spatřím jeho lesknoucí se plešku. Co mám dělat? Díky moc za pomoc. Romča

9 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

km
hodnocení

5x

Můžete si stěžovat vedení školy, pokud je na co si stěžovat.

Jak jste přišla na to, že vám cíleně snižuje sebevědomí?

"i když já je vážně nedělám" Každý dělá chyby. Vy i on.

Buďte nad věcí, učitel tam není od toho, aby s váma bojoval. A pokud to tak vnímáte, je to chyba. Oběma vám jde o stejný cíl. Na to je třeba myslet.

hodnocení

5x

Romčo, nedá mi to, musím ti odovědět trošku obsáhleji. Otevři si povídání o gneraci sněhových/.... Poznáváš se tam? *alene* Přestaň se tvářit jakože ti svět a kantor něco dluží.

doplněno 21.06.24 16:20:

herd, no právě! A o tom to je.

Já tedy z textu dotazu připómínajícó gneraci sněhových/ nevidím

vvv
hodnocení

3x

"Kdykoliv ho vidím vkolebat se do dveří, cítím, jak mi po zádech běhá mráz."

Že Ty neděláš chyby si jenom myslíš a děláš ze sebe suverénku, co? a co Tvý "vkolebat"?

a další - "Náš třídní učitel je naprostý matlák".

Jsi namyšlená a s vymyt.m mozkem, co si o sobě myslí jen, jaká jsi úžasná frajle. Nejsi, musím tě zklamat.*vtip*

hodnocení

3x

Vitajte v realnom svete, az tu skolu dokoncite a nebodaj sa zamestnate, tam bude este nieco horsie : sef / sefka, budu ziadat presnu dochadzku, nejaky vykon a dokonca sa budu k nemu vyjadrovat a povedia vam, co mate zlepsit. Ci budu mat plesinu, to netusim.

chlochydess*
hodnocení

2x

Babkazov má pravdu v té generaci sněhových vloček. Já rozumím, že i přesto, že do ní patříš, tak si to nechceš přiznat, protože máš pocit, že si starší lidé dělají z vaší generace legraci. To je samozřejmě pravda, protože "roztajete" i když vám na 5 minut vypnou wifinu a upadáte z toho do depresí.

Nechci tě urazit (i když už se mi to asi povedlo právě kvůli tvé extrémní přecitlivělosti), ale jde pouze a jenom o důsledek vašeho nešťastného vyrůstání na mobilech, tabletech a počítačích. O nic jiného tam nejde a nic jiného, než cíleně přestat používat tato zařízení ve 100 % svého času na světě, se dělat nedá.

Učitel může mít mouchy, ale ty má každý včetně tebe.

Druhým problémem, který se tě možná netýká, ale já myslím, že ano, je nevhodná výchova od rodičů. Ty své děti od narození přesvědčují, že jsou jedinečné a něco víc, než ostatní, i když to není pravda, ale rodič prostě milosrdně lže, protože by ses tady za týden stěžoval, že nesneseš ani maminku, protože tě nevychvaluje a shazuje tě. Za to už mohou tví rodiče.

Jenomže to není pravda a dětem se uměle a zcela nevhodně zvedá sebevědomí do takových výšek, že si pak naprosto nikoho a ničeho neváží, myslí si o sobě, že kralují nad všema ostatníma, a když jim starší autorita řekne a dokáže, že se pletou, opět se zhroutí, protože "Ale mě přeci maminka celý život tvrdila, že jsem ten nejšikovnější, nejhezčí, nejmoudřejší a blablabla.. A ještě mě vzala do mekáče a koupila mi nový iphone, playstation". Prostě nevhodná komunikace mezi rodičem a dítětem.

I tohle je část definice generace sněhových vloček, ke které evidentně patříš (a už si to hlavně připusti a pochop to). Učitel je stará škola, kdy sněhové vločky neexistovaly, protože neexistovaly ani technologie, které je vytvořily. Tak se mu nediv, že na tebe nahlíží s despektem. Je to člověk, který taky může chybovat. Jenomže on tě jako tvá maminka na rukou nosit nebude ani z tebe nebude dělat superstar (kterou nejsi), protože za jeho generace to nebylo standardem.

Co jsme tedy vlastně zjistili?

- jsi chronicky přecitlivělý vlivem špatné výchovy a trávení dětství na socialních sítích (za to nemůžeš, ale můžeš to pochopit a snažit se změnit sebe),

- učitel jedná nevíme jak, proto jeho chování nemůžeme objektivně posoudit (pravděpodobně přeháníš, protože jsi snowflake),

- nejsi hvězda, nejsi jeden ten nejlepší z miliard lidí, máš přehnané ego a na druhé straně tě položí i nejmenší důtka či nesouhlas s tvou naivní (a od rodičů nalhanou) vírou o vlastní výjimečnosti,

- jsi reprezentantem generace sněhových vloček. Bohužel nejsem terapeut, takže žádnou terapii nedoporučím, ale snad jsem ti aspoň trošu otevřel oči a popřemýšlíš HLAVNĚ NAD SEBOU, pokud ti ovšem maminka nepozměnila osobnost natolik, že už toho ani nejsi schopný.

Přeji krásné prázdniny.

halamus
hodnocení

1x

Zarazily mě dvě věci:

řekl, že si nemám myslet, že nedělám chyby, i když já je vážně nedělám > chyby nedělá jen bůh a Chuck Noris

Nepíšeš, jaký názor/názory na třídního učitete mají spolužáci.

ltz
hodnocení

0x
Ten učitel ti dohromady žádný velký problém nedělá, tak strach a dokonce panický, mít nemusiš. Zkus si představit až budeš jednou třeba taky učitelka, tak jak by ti bylo, kdyby nějaký žák o tebe řekl, že jsi matlajda a radši by si se neměla vkolébat do třídy.

ml1
hodnocení

0x

Každý děláme chyby, to je potřeba si uvědomit. (Jak se říká, i mistr tesař se někdy utne.) Někdo míň, někdo víc, každý třeba v něčem jiném. To snad neni nějaké snižování sebevědomí, to je jen potřeba si uvědomit. Kdo si myslí, že chyby nedělá je jenom nevidí (což je samozřejmě normální, člověk své vlatní chyby prostě nevidí, je potřeba někdo jiný, aby to po něm zkontroloval).

Blbý je, že je to tříďas. Kdyby to byl jeden z mnoha učitelů, tak je to relativně v klidu. Jednoho takového učitele, který dělal ve všem zmatek jsme měli (proslýchalo že, že mu kvůli tomu kdysi vzali třídnictví, protože v červnu teprve uzavíral absenci ze září), ale ten byl jinak v pohodě. On spíš nebyl moc důsledný, což nám celkem vyhovovalo (neni nad to, když nijak zvlášť nevymáhá domácí úkoly). To třeba češtinář nám před maturitou přinesl opravené slohy z prváku (a to jen proto, abychom si mohli napsat nový sloh), na to asi ten Váš nemá (ale zase, nikdo z nás ty známky nepohřešoval).

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]