Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Neprojití ročníku kvůli absenci?

Od: skopecek odpovědí: 15 změna:
Zdravím,
Mám vysokou absenci a bylo mi řečeno jedním ze školních psychologů že pokud budu mít nad 40% absence (max limit pak je to už v červených v bakalářích) tak se třídní učitel může rozhodnout že mě nepustí do druháku ale nic takovýho ve školním řádu není jak to teda je?
Momentálně jsem v prváku nejvíc absence mám 55% a žádnou neomluvenou hodinu nemám.
Předem děkuji za odpověd.

15 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

4x
Školní řád počet omluvených hodin nijak neurčuje
Záleží jen na vašem učiteli a na řediteli školy jak se rozhodnou
adrousel
Taky jak moc aktivní jsi v hodině, jaké máš známky?
skopecek
hodnocení

No nevychází mi ani jedna 4 ani 5 a všude potřebný známky mám
adrousel
Promluvil bych si s učiteli popř. vedení školy. S tím že do dalšího ročníku omezíme vysokou absenci
skopecek
hodnocení

Dobře teda děkuju za odpovědi

adrousel
hodnocení

2x
Čau, učitel tě musí předem hodně předem upozornit na absenci a aby ti řekl že co ti popřípadě hrozí. Učitel je povinný tě dostat ke komisi kde musíš složit zkoušku (tvého oboru), pokud ji uděláš tak pokračuješ, ale pokud ne, učitel tě může nechat opakovat nebo navrhnout také vyhození.
skopecek
hodnocení

Takže jestli to chápu správně tak i když všude potřebný známky mám pořád se můžou rozhodnout že mě prostě nepustí dál = komise
adrousel
Takto, pokud máš snahu, učíš se, jsi aktivní a absenci máš z vážných důvodů, tak se obrátím nějakým způsobem a promluvil bych si. Ale nemůžeš být jen tak vyhozen

km
hodnocení

2x

Bežně tyto požadavky na % absence v ŠŘ bývajhí uvedené, divil bych se, že v tom vašem by to nebylo:
např.: "Škola si vyhrazuje právo neklasifikovat žáka v předmětech v případě, že jeho absence je vyšší než 30 %."

Pokud máte absenci 55 % , tak je to minimálně na přezkoušení a pokud neuspějete, tak tradá.

hodnocení

1x

A koukal jste i do klasifikačního řádu? Tohle bývá řešeno spíš v něm.

Bývá v něm uvedeno procento absence, při jakém MŮŽE být žák neklasifikován a při jakém BUDE neklasifikován. Znamená to, že příslušné předměty si žák doplní při komisionální zkoušce zpravidla na konci srpna, při které se ověří znalosti za celé klasifikační období. Případně třeba škola mého syna má výjimku, že ve výjimečných případech (zdravotní důvody, reprezentace, vážné rodinné důvody) ani při vysoké absenci není doklasifikace nutná, pokud si žák stihne doplnit všechny zkoušky, které v daném období proběhly. U nás ten termín na doplnění až do konce září. Ale je to jenom na žádost (zletilého žáka nebo rodičů), není to automaticky.

No a pak je tady ta možnost pro velkou absenci ještě opakovat ročník, ale i to je jenom na žádost.

2024
hodnocení

0x

Tak asi by od Vás bylo hezké, kdybyste se občas v té škole ukázal...

hodnocení

0x

Chodíš do školy v úterý a na podzim a divíš se, že tě nechtějí pustit dál.

skopecek
hodnocení

Ale já se ptal jak to teda je když ve školním řádu nic napsanýho není. Nepotřebuju slyšet tyhle kecy když ani nevíte jakej je důvod ☺
hujer

A jaký je tedy důvod? Proč to tajíš? Ono když z 10 měsíců 5 a půl měsíce nejseš přítomen , tak se nediv! Ať je to psaný, nebo ne, je vidět tvůj (ne) zájem školu absolvovat...!

bramburka
hodnocení

0x

Zeptej se sam sebe, jestli jsou tvoje vedomosti natolik dobre, ze mas na cem stavet a absolvovat druhy rocnik?
Ucil jsi se i v dobe nepritomnosti ve skole? Nebudes mit v dalsim rocniku stejnou absenci?
Pripada mi, ze se citis ublizeny? Ale predstav si, kdyby takovyhle problem mela vetsina tridy!

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]