Nejste přihlášen/a.
Ano.
Nejen, že jsi neudělala maturitu, ale neudělala jsi dokonce celou střední!
Musíš se znovu přihlásit na tu školu (nebo libovolnou jinou), nechat si uznat co nejvíce splněných předmětů, ideálně tě vezmou přímo do čtvrťáku (není na to nárok!), ten když úspěšně dokončíš, tak můžeš jít zase k maturitě, kde budeš mít zase 3 pokusy.
Ročník úspěšně ukončila, jinak by nemohla k maturitě. Není tedy co opakovat. Neuděláním maturity ji studium na škole skončilo. Musí se znovu přihlásit na školu (do vyššího ročníku).
Pokud je mi známo, tak je nutné opakovat znovu čtvrtý ročník a pak opět i celou maturitu a opět jsou tři pokusy na "didakťáky". Ale někde jsem slyšel, že se uvažuje o tom, že ten, kdo neudělal didaktické testy, ale ústní maturitu ano, tak bude moci požádat o vydání potvrzení o ukončení střední školy, ale bez složení maturity. Ale to nemám ověřené.
Za ten rok sa viete naucit anglicky tak, ze budete plynule hovorit, len sa snazte, vzdelavajte sa cez internet, zaplatte si jazykovu skolu a pod.
Od prvního pokusu u maturity už také utekl minimálně rok a jak to dopadlo, píše sama. Zjevně ještě vůbec nechápe, jak (nejen) cizí jazyky, ale i čeština fungují. Dokud se přes tuto překážku nepřekulí, bude dělat jen minimální pokroky při neskutečné memorovací dřine a vše zase hned rychle zapomene.
Osobně bych se na jazykovku vykašlal. Moc drahé, nevyhovující tempo postupu látkou, učení v pevných časech, kdy člověk nemusí mít náladu na učení, ztráta času dopravou na místo výuky atd.
Dnes s mobilem v ruce a přístupem na Internet je učení jazyků mnohem jednodušší. Sjel bych všechna výuková videa na Youtube, prošel si kurz na stránkách BBC, začal příspívat na anglicky psané diskuzní weby, kde se probírají věci, které mě zajímají, poslouchal anglická streamovaná rádia a TV (nebo sledoval jejich klipy na Youtube), později se připojil na nějaký hlasový chat a to vše z pohodlí vlastní postele nebo gauče a když na to mám náladu. To se pak dělají pokroky!
Nějaké kurzy by to ale chtělo taky. Ale musí to být dobré kurzy. K tomu všemu co bylo napsáno jedna lekce za týden bohatě stačí. Jinak co bylo napsáno, prostě začít angličtinu používat, pak kolikrát člověk ví víc jak učitelka, když to přeženu. To by bylo, aby po roce (a předchozím studiu) člověk potom nedal tu maturitu aspoň na dostatečnou. Já jsem teda neřešil maturitu, ale jazykovou zkoušku na VŠ. Angličtinu jsem v té době běžně používal (četl i psal jsem anglické texty, mluvit jsem moc neuměl), takže jsem louskal modrého "marfíka" kvůli gramatice (to můžu doporučit, tam je všechno a pořádně vysvětlené), přehrával jsem si poslechy k učebnici s transkripcí v ruce (měl jsem právě jazykové kurzy, docela kvalitní, mě je platil zaměstnavatel, ale byla tam i spousta samoplátců, co si to chválili), abych se naučil luštit včechny ty zvuky ve kterých se skrývají taková ta nepodstatná slova co se skoro nevyslovujou.
Ovšem po třetím pokusu je asi konec a je potřeba načnout novou trojici.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.