Dobrý den, mám problém s absencí a vůbec nevím jak to u učitelů chodí. Na bakalářích mám z daného předmětu 27,27% absence, učitelka ve škole mi řekla že mám 39% , a že bude mě ústně zkoušet i když mám dostatečně známek, a ještě k tomu dodala že když budu chodit na její hodiny tak absence se sníží. Jak to teda chodí u nich?….
Jak jako chodí u nich? Na co se ptáte? Prostě jsou nějaký pravidla a pokud absence v předmětu překročí nějaký limit, je povinné přezkušování. Samozřejmě, že se absence sníží, pokud začnete chodit do školy pravidelně. Možná, že se i sníží pod ten limit. Je potřeba neplést dohromady absence v předmětu a celkové absence.
Myslím, že oni vidí absenci, která je vypočítaná z aktuálně odučených hodin. Takže když jste měli 40 hodin ale celkově máte 50 za celý školní rok, tak se ta absence počítá u ní z 40 hodin. U tebe by se měla počítat z toho celkového počtu 50.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.