Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Střední škola v zahraničí

Od: kaculqa odpovědí: 8 změna:
Chtěla bych se zeptat je nějaká možnost studia střední školy v zahraničí? Nechci výměnný pobyt chci tam bydlet a studovat celou střední školu. Všechny 4 ročníky chci chodit v zahraničí (Španělsku)
Mám dobré známky a umím anglicky i španělsky.
Chci se tam přestěhovat sama bez rodičů a výměnné pobyty jsou za 1. hrozně drahé a za 2. jsou hlavně jenom max. na 1 rok
Je něco na celou střední (studovat sama v zahraničí v 15)?

8 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

imsosorry
hodnocení

3x

V patnácti vyděláváš 15 tisíc? No to určitě... Těmi penězi máš na mysli tvoji vlastní výdělečnou činnost, teda nějakou brigádu, nebo to chápeš jako alimenty, co posílá jeden z rodičů? Protože to je dost rozdíl. Je to případně brigáda, kterou jsi si schopná najít i v zahraničí?

Poraď se u vás ve škole, třeba budou vědět. Obecně ale stačí udělat přijímačky, v případě zahraniční školy mít povolení k vycestování, peníze a výbornou znalost jazyka. "Umím" znamená co? Že umíš základní fráze, nebo umíš ten jazyk plynně? Kombinaci toho, že holka má v patnácti letech k dispozici každý měsíc 15 tisíc, "umí" anglicky a španělsky, ale není schopná si zjistit podmínky studia v zahraničí nevěřím.

hodnocení

1x

Hlavne vam to rodicia musia dovolit, zaplatit a zacal by som tym, ci dokazete splnit kriteria na prijatie na tamojsiu skolu, napriklad je iste, ako maju iny rozsah vyuky a ine predmety, na ktore kladu doraz na zakladke.

kaculqa
hodnocení

Mě spíš jde o to jestli to vůbec je možné :)
Jinak děkuju

Mozne to je, ale maju rodicia mesacne takych 500 az 1000 eur (byvanie + strava) na tento vas napad?

kaculqa
hodnocení

Tak určitě pro moje rodiče to možné je. Já sama si vydělávám kolem 600-700 eur měsíčně.
Spíš mě zajímalo jestli to jde a jak
ml1

Máme jednotnou EU, mělo by být možné studovat kdekoliv v EU stejně jako místní. Využívá se toho hlavně na vysokých školách, k nám jezdí studovat Slováci, protože za a) tu neni jazyková bariéra (snad i vaše generace stále rozumí slovensky) a za b) na slovensku by platili školné kdežto u nás se školné neplatí; pak je tu ještě bonus za c) s bydlištěm na Slovensku získají kolej zcela jistě, teda přinejmenším v Praze porazí vzdáleností všechny, i kdyby bydleli jen v Bratislavě (Košice jsou bezkonkurence). A jak víme, tak koleje jsou nedostatkové zboží.

Se studiem bych problém neviděl (teda já asi bych měl problém se španělštinou), ale musíte tam někde bydlet (asi nebudete denně létat řekněme do Barcelony nebo Madridu), stravovat se, žít. Možná tam mají internáty. Neznám Španělskou realitu. Na tamních kolejích (univerzity v Barceloně) jsem sice pár dnů taky pobýval v rámci nějakého "školního" výletu, ale myslím, že to nebyly pokoje pro studenty (stejně jako u nás i u nich koleje provozujou hotelové pokoje, takže to neni jako když se ubytujete na kolejích v Plzni (to bylo asi to nejhorší, kde jsem kdy bydlel (příšerné i na studentskou kolej), přitom to nebylo nijak levné; nevím proč jsme tehdy nezabookovali třeba hotel Slovan)). Ale jestli mají střední školy dělané spíš na denní docházení/dojíždění nebo spíš na internáty, to netuším.

Na celou střední školu mohou existovat nějaká stipendia, po tom bych se díval. Jinak právě bude potřeba někde v blízkosti školy bydlet. Pokud to bude bez rodičů, mohl by to taky být problém. Ona ta jednotná EU bez hranic má stále nějaké trhliny.

lmgify
hodnocení

1x

> studovat celou střední školu. Všechny 4 ročníky chci chodit v zahraničí (Španělsku)

Španělsko má jiný vzdělávací systém (a navíc regiony mají svoji vzdělávací samostatnost a tedy upřednostňují jiné věci ve výuce) a naše střední se časově nekryje s jejich druhotným vzděláním (třídy 7.-10.) a následnou 2-letou akademickou přípravou (Bachillerato, "gymnázium").

Budeš muset hodně guglovat a ptát se (ambasáda Španělska?). Na druhou stranu máš přístup k tamnímu školství mnohem jednodušší jako občanka EU než cizinec ze třetí země.

hodnocení

0x

Asi nejrelevantnější odpovědi na svou otázku najdeš na stránkách Erasmus studium. Neříkej, že chceš studovat v zahraničí a že tě vůbec nenapadlo hledat základní odpovědi na internetu?!

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]