Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Reparát z tělocviku

Od: stepan134 odpovědí: 13 změna:
Dobrý den, dnes za mnou přišel syn že mu učitel na tělocvik na střední škole řekl že mu nejspíš dá N(nekvalifikovaný) z tělocviku, ale syn má všechny aktivity splněné. Běh na 1500, skok do dálky, shyby atd. A co se týče absence, má pouhých 16%. Jen si dvakrát zapomněl převlečení ale šel místo cvičení, s učitelem a spolužáky na procházku a jednou prý necvičil protože ho bolelo koleno. Jelikož učitel vysvětloval že když má někdo 3 zapomenutý úbor a nebo zranění, tak sníží známku o stupeň, ale najednou teď hrozí reparát. Můžu se zeptat, může mu dát reparát i když má vše splněné a absenci má jen 16%? Děkuju za odpověď a případě za radu jak to řešit

13 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

lmgify
hodnocení

2x

Přečíst si Školní řád. Bývá na stránkách školy. Jsou tam typicky uvedeny podmínky klasifikace.

hodnocení

2x

Myslím, že mezi N (neklasifikován) a reparátem je rozdíl. Reparátu předchází na vysvědčení 5, hrozí propadnutí, opakování ročníku. Ale ať už je to jakkoli, nejprve je potřeba jednat ve škole. A případný reparát z tělocviku? To musí dát zdravé děcko z fleku.

lmgify

Dost dobře si nedokážu představit, jak by to vlastně mělo probíhat, když se mají posuzovat schopnosti, které měl žák získat v celém pololetí. To jako že vše odběhne, odskáče, odšplhá, odhází, provede gymnastiku a předvede pohyby a návyky z vyučovaných míčových her? *ee*

Nemyslím, že jsem kdy v životě viděl známku horší než dvojku a to jsem chodil do třídy s pěknýma dřevama, pro které byl pohyb divnější aktivita než ufoni. Někteří z nich za to ale vynikali v jiných oblastech.

Lmgify - také si to nedovedu moc představit, o reparátu z tělocviku jsem v životě neslyšela. Nicméně podle sebe, svých dětí i vnuků vím, že během jedné hodiny je možné (samozřejmé!) předvést pár výkonů minimálně na čtyřku.

hujer

Neslyšela - tak věř. V r.1971 uč. obor elektromechanik. Všechny předměty v pohodě v SOU na vyznamenání, ale TV

za 3 ,a že učitel nesleví. Jelikož Učňák mnoho takových žáků ve třeťáku neměl, takže by bylo prý škoda o vyznamenání

na výzu přijít (a tím i možnost složit výuční zkoušky S vyznamenáním) přišli na mě, že složím opravnou zkoušku

z TV !? No pravda, součástí byla i civilní výchova... , takže se naučit teorii o Vzduchovce vzor 45- počáteční rychlost apod.

Tříčlenná komise konstatovala, že to na 2 na výzu stačí.

Prospěl jsem ve 3. ročníku s vyznamenáním a nakonec i ten výučák. Měl jsem po nástupu do fabriky místo 5,20 Kčs na hodinu celých 6,-Kčs.

lmgify

Z toho, co jsem slyšel, tak žáci s vyznamenáním na SOU jsou takoví exoti, jako samí jedničkáři na gymplu - je jich tak málo, že je všichni učitelé znají. To by mě zajímalo, co musí člověk udělat, aby se dopracoval k trojce z TV. To byla trojka kvůli cvičení nebo znalostem z branné výchovy?

Z nějakého pro mě nepochopitelného důvodu je i dnes na zkrácených jednoletých učebních oborech určených pro lidi s maturitou (tedy dospělé a starší), stále povinný tělocvik. *ee* Je to jediný neodborný předmět. Nechápu to.

hodnocení

0x

Opravdu přišel v sobotu ráno?

Proč se nezeptáš toho učitele? Nepíšeš věk, nebo hlavně do které třídy chodí chodí kluk. Nechci říct, že syn přímo lže, ale je přece jasné že svojí situaci vidí jinak, líp, než jaký názor na to má učitel. A běž tam hned v pondělí, třeba se s tím dá ještě něco dělat.

lmgify

> Nepíšeš věk, nebo hlavně do které třídy chodí

Běhali 1500m, takže odhadem tak 6.-8.třída.

Edit: Pardon, koukám, že je to SŠ! *ee* Sakra, myslel jsem, že běhají 3km.

2024

Ano, na SŠ se opravdu běhají standardně 3km.

Ale třeba nejde v tomto případě jen o vzdálenost a o "splněno", ale i o čas... Pokud 1,5km chlapec "zaběhne" za 10 minut, pak je to na 5 a není o čem mluvit.

lmgify

Je rozdíl mezí koulí a "neklasifikován". Výkony zřejmě neodflákl, to by měl špatnou známku. Neklasifikaci má za něco jiného (nesplněné jiné cviky?).

2024
hodnocení

0x

Vše má splněno...a "N"...

Asi by to chtělo i pohled z druhé strany..

hodnocení

0x
Verzi syna známe. Co verze učitele? Pravda bude někde uprostřed, možná trochu víc na straně učitele.

milanb
hodnocení

0x
Jestli mu chce dat ucitel na telocvik N, tak je magor, co moc zere svoji praci . Telocvik by se vubec nemel hodnotit, natoz aby nekdo dostal 5 nebo N. Urcite bych si sel stezovat rediteli a posleze zrizovateli skoly.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]