Nejste přihlášen/a.
Myslím, že mezi N (neklasifikován) a reparátem je rozdíl. Reparátu předchází na vysvědčení 5, hrozí propadnutí, opakování ročníku. Ale ať už je to jakkoli, nejprve je potřeba jednat ve škole. A případný reparát z tělocviku? To musí dát zdravé děcko z fleku.
Dost dobře si nedokážu představit, jak by to vlastně mělo probíhat, když se mají posuzovat schopnosti, které měl žák získat v celém pololetí. To jako že vše odběhne, odskáče, odšplhá, odhází, provede gymnastiku a předvede pohyby a návyky z vyučovaných míčových her?
Nemyslím, že jsem kdy v životě viděl známku horší než dvojku a to jsem chodil do třídy s pěknýma dřevama, pro které byl pohyb divnější aktivita než ufoni. Někteří z nich za to ale vynikali v jiných oblastech.
Lmgify - také si to nedovedu moc představit, o reparátu z tělocviku jsem v životě neslyšela. Nicméně podle sebe, svých dětí i vnuků vím, že během jedné hodiny je možné (samozřejmé!) předvést pár výkonů minimálně na čtyřku.
Neslyšela - tak věř. V r.1971 uč. obor elektromechanik. Všechny předměty v pohodě v SOU na vyznamenání, ale TV
za 3 ,a že učitel nesleví. Jelikož Učňák mnoho takových žáků ve třeťáku neměl, takže by bylo prý škoda o vyznamenání
na výzu přijít (a tím i možnost složit výuční zkoušky S vyznamenáním) přišli na mě, že složím opravnou zkoušku
z TV !? No pravda, součástí byla i civilní výchova... , takže se naučit teorii o Vzduchovce vzor 45- počáteční rychlost apod.
Tříčlenná komise konstatovala, že to na 2 na výzu stačí.
Prospěl jsem ve 3. ročníku s vyznamenáním a nakonec i ten výučák. Měl jsem po nástupu do fabriky místo 5,20 Kčs na hodinu celých 6,-Kčs.
Z toho, co jsem slyšel, tak žáci s vyznamenáním na SOU jsou takoví exoti, jako samí jedničkáři na gymplu - je jich tak málo, že je všichni učitelé znají. To by mě zajímalo, co musí člověk udělat, aby se dopracoval k trojce z TV. To byla trojka kvůli cvičení nebo znalostem z branné výchovy?
Z nějakého pro mě nepochopitelného důvodu je i dnes na zkrácených jednoletých učebních oborech určených pro lidi s maturitou (tedy dospělé a starší), stále povinný tělocvik. Je to jediný neodborný předmět. Nechápu to.
Opravdu přišel v sobotu ráno?
Proč se nezeptáš toho učitele? Nepíšeš věk, nebo hlavně do které třídy chodí chodí kluk. Nechci říct, že syn přímo lže, ale je přece jasné že svojí situaci vidí jinak, líp, než jaký názor na to má učitel. A běž tam hned v pondělí, třeba se s tím dá ještě něco dělat.
> Nepíšeš věk, nebo hlavně do které třídy chodí
Běhali 1500m, takže odhadem tak 6.-8.třída.
Edit: Pardon, koukám, že je to SŠ! Sakra, myslel jsem, že běhají 3km.
Ano, na SŠ se opravdu běhají standardně 3km.
Ale třeba nejde v tomto případě jen o vzdálenost a o "splněno", ale i o čas... Pokud 1,5km chlapec "zaběhne" za 10 minut, pak je to na 5 a není o čem mluvit.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.